Як перевірити повний привід

В автомобілях з повним приводом момент, що крутить, передається на усі чотири колеса. Існує повний привід двох видів: з постійною дією і з тією, що підключається по команді водія.

Перевірка повного приводу

Для перевірки повного приводу поставте на домкрат одне переднє колесо. Тепер рукою обертайте передній кардан. Зверніть увагу, що підняте колесо теж повинне обертатися. Якщо крутиться тільки ШРУС(шарнір рівних кутових швидкостей – т.з. “граната”), а колесо стоїть на місці, значить несправна обгінна муфта. Якщо колесо закрутилося, спробуйте утримати його рукою, симулюючи частину навантаження дороги. При високій мірі зносу що становлять муфти колесо зупиниться, і буде чутний хрускіт деталей. Аналогічним чином перевірте привід другого колеса. При виявленні несправностях розберіть муфту і огляньте кільце автоматичного включення повного приводу. Якщо “вусики” кільця обламані або стався знос тильної сторони кільця, замініть його, не міняючи муфту у зборі.

Зверніть увагу на код кузова автомобіля. Якщо він привезений з Японії, DBA – RE 4 означатиме повний привід, а DBA – RE 3 – передній привід. Для автомобілів із США орієнтиром буде наклейка усередині багажника. У нижній лівій її частині під штрих-кодом розміщуватимуться три символи. SWA або SXS означають повний привід, тобто 4WD; SWB – передній привід, тобто 2WD.

Перевірте повний привід візуально. Спочатку виверніть до упору кермо в яку-небудь сторону. Уважно розгляньте внутрішню сторону середини колеса. Якщо в центр входитиме деталь з покриттям гофрованою гумкою, це свідчитиме про передній привід. Тепер огляньте задній міст. Обійдіть машину і подивіться знизу. Наявність потовщень всередині балки або деталей з такою ж, як у переднього колеса, гумкою свідчитиме про повний привід автомобіля. Подивіться на лампочку 4WD – вона повинна блимнути і спалахнути зеленим при включеному повному приводі. При вимкненому приводі лампочка не повинна показувати несправність. Також вимкніть 4WD і поставте машину так, щоб одне колесо не стикалося з дорогою(поверхнею). Після цього включіть повний привід – машина повинна виїхати. Таким не складним способом ви зможете перевірити повний привід автомобіля. Спробуйте, діліться враженнями.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *