Вироби з овочів: овечка з капусти і баклажана



Вироби в садок своїми руками – цікаве зайняття і для дітей, і для батьків, адже це дозволяє провести більше часу разом, займаючись самою захоплюючою справою – творчістю!

Вироби-іграшки виготовляють з різних матеріалів, але останнім часом особливо популярні вироби з овочів і фруктів.

Малюки не лише привчаються до креативності мислення і розвивають моторні навички, але і звикають до того, що їжа може бути і красивою, і цікавою, і до того ж зробленою ними самостійно. Не бійтеся експериментів – врешті-решт, “невдалі” варіанти завжди потім можна з’їсти.

З цієї причини не можна використати в таких виробах клей, пластилін і тому подібне – їх зазвичай замінюють товстими нитками на зразок пряжі, які легко зняти, а також зубочистками, але з останніми(якщо потім їстимете виріб) постарайтеся не перестаратися, встромляючи їх так, щоб вони не лише прикріплювали частини одна до одної, але і самі не були абсолютно непомітні. Їх необхідно, звичайно, витягнути перед приготуванням.

Якщо ви неодмінно хочете потім з’їсти цей виріб, це легко можна зробити, але по частинах, в “розібраному” виді. Зібрати вже їстівну овечку важче, не усі оброблені овочі добре тримають форму. Звичайно, можна заздалегідь приготувати їх все(і тоді краще всього – відварити); але якщо морква і капуста і вареними, і у будь-якому іншому виді і виглядають так само, і цілком смачні, то відварити в шкірці баклажан так, щоб він не розповзся, практично неможливо. Так що краще спершу залишити овечку просто прикрасою, а з’їсти її вже пізніше, в різних стравах.

Для того, щоб зробити її, вам знадобляться: 1 качан цвітної капусти; 1 довга морква; листя салату; 1 баклажан; зубочистка, товста біла пряжа і 4 фланелеві кола для очей, 2 великих білих і 2 менших, чорних(за бажанням: очі можна зробити і, наприклад, з родзинок або інших їстівних речей); прямокутна підставка для тіла(це може бути брусок, картонна коробочка, що завгодно – просто для того, щоб підвести качан; на ніжках з морквини він досить стійким навряд чи буде). Овочі, звичайно, не бувають строго певної форми, і це не потрібно. Але постарайтеся все ж, щоб качан капусти був швидше трохи витягнутим, чим круглим, а баклажан ставав помітно тоншим до плодоніжки і усією своєю формою нагадував кому.

Вимийте усі овочі – будете ви їх їсти або ні, робота дитини з брудними предметами не допускається. Наріжте моркву на 4 частини – це будуть ноги. Листям салату викладіть “поле”, на якому стоятиме овечка, і брусок або коробочку, які її підтримуватимуть. 4 морквяні сегменти будуть ногами – поставте їх по кутах коробочки або бруска.

З качана видаліть трохи капусти – так, щоб можна було в цьому місці закріпити голову. Не витягуйте надто багато, голова не прикріплятиметься як слід!

Потім поставте качан прямо на брусок і шматочки моркви.

Товстий кінець баклажана буде носом, а тонкий – лобом. Прикріпіть очі за допомогою зубочистки – проткніть баклажан нею наскрізь, і на обидва її кінці надіньте спершу білі кола фланелі, потім чорні(зіниці). Плодоніжку перев’яжіть білою пряжею – вийде чубчик.

Потім намалюйте на товстому кінці овоча посмішку – продряпавши її зубочисткою або ножиком. Тепер обережно угвинтіть плодоніжку і вузький кінець баклажана в качан, з якого раніше ви вийняли частину капусти. Якщо все-таки вона випадатиме, закріпите її декількома зубочистками.

От і все – щаслива овечка з капусти і баклажана, що стоїть на полі з салату, готова! 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: вироби з капусти, овечка з цвітної капусти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *