Як відрізнити шкіру від шкірзамінника?



Купуючи одяг зі шкіри, ми намагаємося знайти дійсно якісний натуральний виріб. Проте з кожним роком відрізнити натуральну шкіру від підробки все важче. Виробники виробів з шкірзамінника настільки удосконалили свою майстерність, що тепер не завжди виходить відрізнити натуральний матеріал від штучного. Все не так погано, якщо ви придбали недорогу річ з шкірзамінника. Набагато гірше і неприємніше, якщо з’ясовується, що за зовсім не шкіряну річ, яка потім ще і зіпсувалася, ви віддали кругленьку суму. Тому все ж необхідно знати спосіб, завдяки якому ви зможете відрізнити підробку від справжньої шкіри. З цієї статті ви дізнаєтеся як відрізнити натуральну шкіру від штучного замінника.

Шкіра – це дійсно натуральний матеріал, який легко носиться, не викликає алергії, є досить міцним і не міняє свою форму з часом. Взуття з шкіри носиться довго, є зручним і не викликає дискомфорту при носінні. При цьому ноги в такому взутті не потіють, тому можна не боятися поганого запаху. Таких особливостей шкірзамінник, на жаль, не має. Проте визначити якість частенько можна тільки після того, як підробка вже опиниться у вашому домі.

Для того, щоб відрізнити підробку і справжню річ ще при купівлі, існує декілька достовірних способів.

Наприклад, ви можете скільки завгодно нюхати виріб, але запах вам нічого не скаже. Зараз замінник до такої міри шкіроподібний, що по запаху вже практично не відрізняється. В процесі виготовлення замінника до нього додаються спеціальні ароматизатори, які стирають різницю між матеріалами. Тим більше при виготовленні штучного матеріалу в текстильний котел можуть додаватися шматки натурального. Підпалювати шкіряний виріб теж не варто. По-перше, навряд чи продавці дозволять вам випробувати матеріал на натуральність таким способів. Тим більше не можна запалювати відкритий вогонь в магазині – це суперечить правилам безпеки. А по-друге, відрізнити таким спосіб сучасні матеріали дуже важко. Річ у тому, що шкірзамінник може бути оброблений спеціальним складом, який перешкоджає горінню. Оскільки сучасні вироби із замінника шиються досить акуратно, то шукати текстильну підкладку, яка зазвичай буває у замінника, не варто. Проте є цілком дозволені і прості способи відрізнити підробку.

Передусім, слід потримати річ в руках. Якщо вона натуральна, то виріб нагріється, і ще деякий час зберігатиме тепло. Шкірзамінник не нагрівається. Тим більше прикладена долоня може навіть спітніти. Якщо ви купуєте взуття, то можете просто зігнути річ лицьовою стороною всередину або наступити з силою на носок взуття. На заміннику обов’язково з’являться зморшки, котрі залишаться на місці освіти. Шкіра при згинанні теж утворює зморшки, проте вони зникаю при розпрямленні. Найбезпечнішим способом є перевірка водою. На виріб досить крапнути невелику крапельку води. Якщо річ натуральна, то вода швидко вбереться, залишивши темну пляму після себе. Після висихання виробу пляма зникає. Що стосується штучної шкіри, то поверхня після капання матиме колишній колір, волога просто не вбереться у виріб, а скотиться з поверхні.

Природно, усі випробування слід проводити тільки з дозволу продавця, проте якщо йому боятися нічого, і він продає дійсно якісний товар, то він не буде проти запропонованих маніпуляцій.

Нікому не сподобається, якщо його спробують обдурити і продати штучну річ за ціною натуральною. Тому необхідно уміти захистити себе. Проте якщо ви не впевнені в цих способах визначення натуральності, то не намагайтеся купувати шкіряні речі на ринку, оскільки навряд чи ви знайдете там гідний виріб. Краще віддати перевагу магазинам з серйозною репутацією.  


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як відрізнити шкіру від шкірозамінника, як відрізнити шкіру від замінника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *