Як намалювати тварин олівцем поетапно?



Ще в дитячому саду нас учать, як малювати тварин. Саме через братів наших менших малюк краще осягає світ, що оточує нас, вчиться розуміти добро, осягати досконалість форм, якими наповнена наша планета. Але в дитячих малюнках ніколи не виходить максимальна схожість між твариною і готовим малюнком.

Малюємо тварин поетапно

Спершу, перед самим зображення тварини на малюнку, треба підібрати в книзі або скачати з інтернету наочне і якісне зображення тварини, яку ми хочемо зображувати. Нехай дитина впродовж декількох хвилин подивиться і уважно вивчить малюнок. Підкажіть їй, на що треба було б звернути увагу: форму тіла, довжину ніг і шиї, форму голови, довжину хвоста і інші важливо дрібниці.

Якщо ви постійно так поступатимете, то всякий раз зможете дати відповідь на питання, як навчитися малювати тварин, кажучи, що необхідно постежити за твариною. Добре розвинена спостережливість людини може зробити звичайну дитину, яка спочатку не була схильна до мистецтва, талановитого художника.

Наступним кроком йде спрощення форм. Подумайте, якою простою фігурою можна замінити ту або іншу частину тіла і зберіть їх в одну картинку. Так ви розберете, як намалювати собаку або як намалювати коня. Наприклад, тулуб можна замінити овалом, циліндр використати для схематичного зображення ніг, трикутники стануть мордочкою. Просто зробіть все для того, щоб риси тварини співпали з малюнком, який ви зображуєте.

Якщо ви не зробите нарис у такий спосіб, то не зможете зрозуміти, як малювати тварин олівцем, а лише копіюватимете окремі частини, не сприймаючи єдиного цілого. Якщо ж ви пройшли вищеописані етапи і почали переходити до опрацювання деталей, то виконали усі правильно, і зрештою у вас вийде рисунок, який схожий на оригінал.

Промальовуйте дрібні деталі: очі, форму вух, промальовуйте деталі з простих форм. Не забудьте про шерсть, вигин спини тварини, хвіст. Загалом, дивлячись на картинку-оригінал, спробуйте повторити і розібратися, як правильно малювати тварин в найдрібніших деталях.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнки олівцем, малюнки олівцем для початківців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *