Як рахувати калорії і що таке калорії?

Система схуднення, про яку піде мова в нашій статті є досить ефективною. Вона ґрунтується на підрахунку калорій і чудово підійде людям, які не можуть дотримуватися строгого плану харчування і сидіти на дієті. А якщо ще її поєднувати і з фізичними вправами, результат буде приголомшливим. Як підраховувати калорії? Скільки калорій треба саме Вашому організму? І як їх спалювати? Відповіді на ці питання Ви знайдете в нашій статті. Як і при дотриманні будь-якої дієти, швидкість втрати ваги при харчуванні з підрахунком калорій залежить тільки від того, скільки у Вас зайвої ваги. Яким буде результат, якщо Ви рахуватимете калорії? Через кілька місяців (можливо і раніше) Ви легко зможете визначити, скільки калорій міститься в ста грамах будь-якого продукту. Ви зможете скласти індивідуальне меню, і вибрати ті продукти, які вважаєте потрібними.

Давайте приступимо до самих азів. Що ж таке калорії? Це проста одиниця, яка показує, скільки енергії поставляється в наш організм разом з їжею. Вони потрібні нам для того, щоб наш організм нормально функціонував. Ці самі калорії ми отримуємо з білкової їжі, вуглеводів і жирів. Врахуйте, що при згоранні, один грам жирів дає дев’ять калорій, один грам білків – чотири калорії, один грам вуглеводів – чотири калорії. Вода взагалі не містить калорій, один грам клітковини містить три калорії. Постарайтеся запам’ятати ці дані, і тоді Ви зможете самостійно розраховувати, наскільки калорійне та або інша страва. Крім того, Ви самі вирішуватимете, що необхідно включити у Ваш раціон: білки, жири або вуглеводи. Зверніть увагу: Ви повинні обмежити споживання жирів, якщо хочете скинути зайві кілограми.

Як рахувати калорії?

Якщо Ви хочете досягти бажаних результатів, Ви повинні зрозуміти і визначитися, скільки калорій в день треба саме Вашому організму, і як ці калорії спалювати. Прийміть до уваги і той факт, що отриманої енергії Вам повинно вистачати на цілий день. Якщо ж Ви відчуваєте постійну втому, Вам необхідно переглянути свою систему харчування.

Потреба в калоріях визначається наступними чинниками: віком, статтю, фізичною активністю і родом діяльності. У добу організму потрібні мінімум 1200 калорій. Приміром, середньостатистичний чоловік повинен споживати приблизно 2900 калорій в день, жінка – 2200 калорій. Але якщо Ви хочете схуднути, звичайно, треба створити дефіцит калорій і орієнтуватися на першу цифру.

Але, напевно, вас хвилює питання, скільки, ж калорій треба саме Вам? Для цього по спеціальній формулі необхідно вирахувати індивідуальну масу тіла (далі ІМТ). Для жінок вона вираховується таким чином: ІМТ = 655 + (вага в кг х 4,3) + (ріст в см х 4,7) – (вік в роках х 4,7). Тепер суму, яка вийшла треба помножити на фізичне навантаження, яке Ви даєте організму. Якщо Ви ведете малорухомий спосіб життя помножте ІМТ на 20 відсотків. Якщо Ви даєте організму, хоч би невелике навантаження, помножте ІМТ на 30 відсотків. Якщо хоч би раз на тиждень Ви даєте собі помірне навантаження, ІМТ треба помножити на 40 відсотків. Якщо Ви відвідуєте тренажерний зал і часто тренуєтеся збільште ІМТ на 50 відсотків. Якщо ж Ви займаєтеся професійно спортом ІМТ треба помножити на 60 відсотків. Тепер залишилося додати останній результат до ІМТ.

Як навчитися рахувати калорії щоб схуднути?

Завдяки умінню планувати і рахувати калорії, Ви зможете не лише скинути вагу, але і стати більше організованими. В першу чергу треба визначитися чого ви хочете, і скільки калорій в добу Ви споживатимете.

Краще починати поступово, щоб не було зривів. Приміром, якщо Ви раніше споживали 2100 калорій, то урізувати треба не більше 200 калорій в добу. Бажано навіть завести спеціальний блокнот, в якому треба записувати Ваше меню, розраховуючи калорії на кожен прийом їжі. Так само Вам знадобиться таблиця з вказівкою калорій, які містяться в ста грамах продукту: білки, вуглеводи, жири і калорії. Таку інформацію можна отримати на упаковці продукту, з книг і інтернету.

Можете заспокоїтися, спочатку ніхто від Вас не вимагає точності і відхилення в сто калорій цілком нормально. Пізніше Ви самі розраховуватимете кількість калорій в порції в думці. Така система хороша тим, що можна побалувати себе маленькою смакотою у вигляді морозива і карамелі. Попит лише в комбінації продуктів.

До речі, бажано підраховувати калорії і під час вагітності. Насправді фраза “їсти за двох” – чиста умовність. Занадто велика надбавка під час вагітності – “не є добре”, і навіть може негативно позначитися як на здоров’ї мами, так і на здоров’ї дитини. Поза сумнівом, під час вагітності треба збільшити кількість необхідних калорій і навіть можна дати деяку “слабинку”. Але все одно пам’ятаєте, що у всьому має бути міра.

Рекомендації по харчуванні

1.Кожен ранок починайте сніданком, саме в першу їду Ви повинні з’їсти майже половину денних калорій. До речі, це відмінний спосіб поліпшити обмін речовин.

2. Бажано їсти частіше, але маленькими порціями. Перевагу віддавайте їжі, яка багата складними вуглеводами, приміром, хлібу з борошна грубого помелу або кашам.

3. Впродовж дня випивайте не менше восьми склянок води.

4. Бажано, щоб у Ваш раціон харчування входила різноманітна їжа.

5. Візьміть за правило не їсти за дві-три години до сну.

6. І коли Ви точно визначитеся, якої ваги хочете досягти, не забувайте відняти ще пару кілограмів. Це буде, свого роду, стабілізаційний фонд. Тобто коли Ви вже настільки ретельно не рахуватимете калорії, вага може трохи збільшитися і саме він буде “істинною” і остаточною Вашою вагою.

Ну, звичайно, до тих пір, поки Ви знову не наберете зайві кілограми і знання, що таке калорії не врятує. 🙂 Бажаємо Вам завжди перебувати у відмінній формі!

дрочити раз на тиждень, Якщо дрочити раз в тиждень то наберу вес, рахувати калорії продукти, ТАБЛИЦЯ КАЛОРІЙ, таблиця калорійності продуктів для людини яка хоче схуднути

Коментарі 1 коментар

  • Дуже корисна стаття. Я, як людина, яка сама колись мала кілька зайвих кілограмів, можу стверджувати, що правильне і збалансоване харчування – це вже 70% успіху! Підрахунок калорій – не така вже й важка справа, але дуже корисна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *