Як доглядати за волоссям

Для того, щоб завжди бути красивою треба уміти правильно доглядати за собою. І волосся не виключення. Тільки підібравши необхідну косметику, яка підходитиме саме для Вашого типу локонів можна добитися доброго результату. Отже, починаємо розбиратися з питанням, як доглядати за волоссям.

Можна виділити три основних правила правильного догляду за волоссям. Давайте розберемо їх детальніше.

Правильне миття. Перед цією процедурою волосся слід добре розчесати гребінцем або масажною щіткою. Це робиться для поліпшення кровообігу шкіри голови і сприяє кращому вимиванню відмерлих клітин шкіри. Потім волосся повністю намочіть теплою водою. Температура має бути не більше 35 градусів. У долоню налити достатню кількість шампуню і розбавити невеликою кількістю води. Цю суміш нанести уздовж на волосся. Потім легкими масажними рухами втирайте в шкіру голови шампунь. Мильну піну, що вийшла, змиваєте великою кількістю води. Потім слід повторно нанести шампунь, і змити його ще раз. Це робиться для того, щоб повністю прибрати бруд з волосся. Не зайвим буде використання ополіскуючого бальзаму. Це надасть волоссю здорового і красивого зовнішнього вигляду. Потім акуратно промокніть свої кучері рушником, але тільки не розтирайте їх між долонями. Це може привести до ломки і перерізу волосся.

Правильне розчісування. Слід знати, що коротке волосся розчісується від коренів до кінчиків, а довге — навпаки, від кінчиків до коренів. Це зручніше робити зібравши їх в хвіст. Але пам’ятайте, що не можна розчісувати мокре волосся. Воно повинні підсохнути, інакше велика ймовірність того, що волосся травмується. Намотайте на голову рушник у вигляді чалми, тільки потім беріться за розчісування. Цей процес відбуватиметься легше, якщо використати спеціальні спреї і муси для легкого розчісування.

Правильна сушка волосся. Найкращий спосіб правильної сушки волосся це природне їх висихання. Але не завжди вдається приділити досить часу. Та і добитися необхідного об’єму і форми без спеціальних пристосувань (плойка, фен і тому подібне) дуже проблематично.

Регулярне застосування термозахисних засобів. Це допоможе ефективно протидіяти згубним високим температурам від плойки, бігудів або фену. При використанні останнього побутового приладу, тримати його слід не ближче 20 сантиметрів від голови.

Як доглядати за жирним волоссям

Головна причина засалювання волосся – це неправильний догляд і порушення в роботі сальних залоз. Правильне харчування допоможе впоратися з підвищеною жирністю волосся. Для цього з раціону слід виключити солодке і зробити упор на вітаміни групи Е і В. Також правильно підберіть косметичні засоби по догляду за жирним волоссям. Не варто застосовувати бальзами, гелі і інше. Ці засоби навантажують і без того важке волосся. До підвищення активності сальних залоз веде часта дія високих температур. Наприклад, постійна сушка волосся феном, миття голови гарячою водою. Часте розчісування також веде до підвищеної сальності. Підберіть спеціальний шампунь для жирного волосся, ополіскуйте їх засобами для знежирення волосся, наприклад оцтовий розчин. Для його приготування в 1 літрі води розведіть 1 столову ложку яблучного оцту.

Існують готові засоби для боротьби з жирністю волосся. Це лосьйон Care Line (голландська торгова марка Keune), французька маска для регуляції секреції сальних залоз Norgil або італійський лосьйон, поновлюючий баланс секреції сальних залоз фірми KAARAL.

Хороший ефект усунення жирності волосся може дати маска з яєчного жовтка. Для її приготування змішайте 1 чайну ложку води, 1 чайну ложку спирту з 1 сирим яєчним жовтком. Цю суміш необхідно втирати в щойно вимите волосся. Через 10 хвилин маску змити. При цьому не сильно, але ретельно масажуйте шкіру голови. Механізм роботи такої маски наступний. Спирт, потрапляючи на волосся, робить його не настільки сильно лискучими і знежирює, а жовток пригнічує сильне виділення жиру. Як доглядати за жирним волоссям розібралися. Тепер черга сухого. Тут теж є деякі нюанси.

Як доглядати за сухим волоссям

Сухим волосся стає через дію на нього високої температури, частого миття або загального стану здоров’я. Воно потребують більше бережного догляду. Таке волосся слід мити із використанням м’якого шампуню для пошкодженого і сухого волосся. Він відновлює структуру пошкоджених стовбурів, захищає при просушуванні і зволожує їх. Поповнити запас вологи також допоможуть спеціальні аерозолі.

Якщо поставити питання, як доглядати за сухим волоссям народними методами, то варто звернути увагу на настій м’яти перцевої. Він готується таким чином. Склянкою окропу залити 2 столових ложки висушеної м’яти і дати настоятися не менше півгодини. Після кожного миття голови волосся ополіскувати цим настоєм. Це приведе до активізації роботи сальних залоз, і, як наслідок, збільшення виділення природного жиру.

Добрий результат може дати і застосування суміші реп’яхової і оливкової олії. Ця маса наноситься на волосся перед миттям голови. Потім голову укутати поліетиленовим пакетом, зверху рушник. Необхідно створити зігріваючий ефект. Через 30-40 хвилин вимити голову з шампунем.

Як доглядати за мелірованим волоссям

Мальоване і меліроване волосся особливо потребує зміцнення і відновлення структури. Для цього застосовуються маски і бальзами з позначкою “для фарбованого/мелірованого волосся”.

Для додаткової підтримки блиску і кольору такі локони слід мити тільки спеціальними шампунями, типу Illumi Lights від Schwarzkopf, Lifetex Colour protection від Wella або Lumino Contrast від L’Oreal. Якщо Ви хочете дізнатися, як доглядати за мелірованим волоссям народними методами, то в першу чергу слід зупинитися на масці з яєчного жовтка і світлого пива. Все просто, обидва інгредієнти змішуються (1/2 літри пива і 1 жовток). Отриману рідину наносять на чисту голову і волосся. На 30-40 хвилин голова укутується пакетом і рушником. Потім волосся прополоскати теплою водою. Мити не треба, тільки полоскати. Не варто переживати через пивний запах. Він вивітриться за годину або навіть раніше. Після застосування такої суміші волосся стане блискучим і шовковистим. Робити маску з пива і жовтка краще всього у вихідний день і не планувати виходів у світ.

Також варто звернути увагу на фруктову маску. Для її приготування знадобиться м’якуш одного плоду ківі, грейпфрутовий сік і трохи меду. Отриману суміш рівномірно нанесіть по усій довжині волосся на 10-20 хвилин. Потім волосся прополоскати теплою водою. Застосування такої маски зміцнить волосся фруктовими кислотами і забезпечить від залишків лугу.

Як доглядати за волоссям після хімічної завивки

Навіть так звана “щадна” хімічна завивка пошкоджує структуру волосся. Внаслідок цього, локони потребують ретельнішого догляду. Не зайве знати, що при “хімії” відбувається пересушування волосся. Отже власницям і без того сухого волосся ця процедура украй не рекомендована.

Ще одне правило для тих, хто хоче знати, як доглядати за волоссям після хімічної завивки. Перші 2-3 дні не варто мити голову і укладати локони феном. У цей період волосся дуже чутливе до гарячого повітря і деяких складових шампунів. Окрім цього вважається, що деякі хімічні реакції ще тривають, і не відомо до якого результату може привести втручання в цей процес.

Для відновлення пошкоджених ділянок волосся, що піддалося “хімії”, слід користуватися відновлюючими і зволожуючими ополіскувачами і бальзамами спеціально для цього пристосованими. Це треба робити після кожного миття голови. Не варто забувати про щотижневі поживні маски. При хімічній завивці особливо страждають кінчики волосся. На це слід зробити особливий упор. Розчісувати таке волосся слід гребінцем з рідкими зубцями. Зверніть увагу, що матеріал гребінця не має бути металевим.

Для укладки хімічно закрученого волосся застосовують пінки, флюїди і гелі з лікувальними властивостями. На них має бути позначка про те, що цей засіб для кучерявого волосся. Засоби для фіксації прямого волосся обважнюють ослаблені “хімією” локони. Можна застосовувати і перевірені часом засоби. Йдеться про лимонний сік, пиво, хлібний квас або настій лляного сім’я.

За бажанням, можна помалювати хімічно закручене волосся після 2-3 тижнів. Не раніше. Локони ще не досить зміцніли, і може статися якщо не катастрофа, то серйозний збиток точно.

Як доглядати за нарощеним волоссям

При розгляді питання, як доглядати за нарощеним волоссям, слід пам’ятати, що вони вимагають дбайливішого відношення до себе. Провідними перукарями розроблена своєрідна інструкція за таким волоссям.

Мити нарощене волосся слід стоячи під душем або сидячи у ванні. Не варто пасма перевертати і нахиляти при цьому голову. Шампунь слід вибирати не концентрований з нейтральним кислотно-лужним балансом для нормального волосся. Ідеальним варіантом буде використання спеціального шампуню для нарощеного волосся, типу Keune Hair Extensions від Shampoo. Не рекомендується сушити нарощене волосся за допомогою фену гарячим способом. Якщо все-таки виникла необхідність швидкого висихання, то включити фен можна на холодний режим. По можливості відмовтеся при догляді за волоссям від плойок і інших термоприладів. А в спеку обов’язковим є використання термозахисних засобів. Донорське волосся розчісувати слід від середини до кінчиків. Тримати їх слід при цьому рукою в хвості. Особливу увагу слід звернути на місця спайки. Вони не повинні сплутуватися. По можливості намагайтеся не чіпляти ці місця. Правильно виберіть гребінець. Це має бути пристосування з силіконовими зубчиками без кульок на кінчиках або щетина. Прості гребінці можуть привести до руйнування капсул в місцях склеювання рідного волосся з донорськими, можливе утворення мініатюрних тріщинок, що може привести до випадання. Запам’ятайте! Не можна наносити бальзами, маски і подібне на корені волосся. І тим більше не можна втирати які-небудь засоби в місця розташування спайок. Це може привести до руйнування структури клею, і як наслідок цього, від’єднання донорського волоса від власного. Будь-які косметичні засоби по догляду можна наносити тільки на кінчики, рівномірно розподіливши його по довжині. І останнє. Щоб уникнути заплутування нарощеного волосся, на ніч варто заплести одну або дві коси. Тільки не туго.

Як доглядати за нарощеним волоссям Вам, швидше за все, розповідали перед самою процедурою нарощування. Але нагадування зайвим ніколи не буде. Дуже образливо буде втратити такі локони. Питання як доглядати за волоссям розглянуте в повному обсязі. Стаття вийшла досить переконливою. Але необхідно було розглянути усі моменти. Найголовніше дотримуватися усі вищеперелічених поради, і тоді проблем з красивим волоссям у Вас ніколи не буде. А будуть тільки захоплені погляди представників протилежної статі Вам услід.

поради що до правильного розчісування волося, як доглядати за мелірованим волоссям, догляд за волоссям після хімічної завивки, догляд за мелірованим волоссям, яким грибінцем краще розчісувати волосся?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *