Класичні види масажу

Види масажу розрізняються за різними ознаками. Все залежить від того, для чого застосовується масаж, які дії при цьому використовуються.

У зв’язку з цим розрізняють наступні види:

  • гігієнічний масаж;
  • лікувальний масаж;
  • спортивний масаж;
  • сегментарно-рефлекторний масаж;
  • косметичний масаж;
  • апаратний масаж;
  • самомасаж.

Також розрізняють загальний і приватний масажі. Будь-який з перелічений видів має свої підвиди, і може застосовуватися з лікувальною метою.

Гігієнічний масаж сприяє відновленню і збереженню здоров’я. Використовується для профілактики хвороб, може бути виконаний самостійно. Основною технікою виконання є погладжування, розтирання і розминка.

Лікувальний масаж застосовується з лікувальною метою. Його призначає лікар залежно від хвороби у кожному конкретному випадку.

Реабілітаційний масаж здійснюють для відновлення спортсменів після різних травм або тривалих перерв в тренуваннях.

Спортивний масаж сприяє профілактиці травм, зняттю втоми і підвищенню можливостей спортсменів. Тоді масажі умовно поділяють на передстартовий і відновний. Передстартовий масаж сприяє ” розігріванню” спортсменів, підготовці до фізичних навантажень. А відновний робиться після значних і тривалих навантажень з метою зняття напруги.

Для лікувальної мети і в спорті використовується також сегментарно-рефлекторний масаж в різних варіантах. При цьому чиниться дія на сегменти спинного мозку, що сприяє розслабленню і зціленню.

Косметичний масаж зводиться до звичайного догляду за шкірою. Він включає гігієнічний, лікувальний і пластичний масаж. Масаж найчастіше виконуються руками.

Але, якщо для проведення масажу використовуються різні пристрої, такий масаж називається апаратним.

Одним з найпростіших і доступніших видом масажу є самомасаж. Він може проводитися за допомогою різних пристроїв – щіток, вібраційних апаратів. Цей відмінний засіб для догляду за собою, відновлення внутрішньої енергії і профілактики захворювань і травм.

rada lviv uaмасаж, класичний гігієнічний масаж це

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *