Що треба для весілля? Деталі підготовки до весілля



З сьогоднішньої статті ви зможете дізнатися, що необхідно для весілля конкретно.

Список, що треба для весілля

Спочатку слід скласти список, куди занести усі необхідні процедури:

  1. Записати дату проведення урочистості;
  2. Зробити розрахунок бюджету весілля;
  3. Визначитися з числом запрошених і скласти їх список;
  4. Вибрати свідків для реєстрації;
  5. Улагодити питання із загсом, написати заяву і тому подібне;
  6. Продумати, чи в змозі ви самостійно зайнятися організацією весілля, чи краще звернутися до спеціальних фірм, здатних узяти на себе усю відповідальність. Краще і простіше, звичайно ж, звернутися до фірми, яка підбере вам декілька різних варіантів на основі ваше бюджету, завдяки чому з вас знімуться усі переживання і відповідальність за проведення цієї найважливішої події в житті. Якщо ви займетеся організацією самостійно – то продовжуйте читати список;
  7. Підібрати місце де проходитиме урочистий захід;
  8. Постаратися врахувати смакові переваги запрошених і продумати меню;
  9. Прикрасити місце проведення урочистого заходу;
  10. Підшукати професійного фотографа і оператора;
  11. Знайти музикантів і обговорити звуковий супровід, і найважливіше – вибрати композицію для першого танцю молодих;
  12. Спільно з тамадою пропрацювати сценарій зі всілякими діями. Краще віддати цю турботу тамаді;
  13. Знайти хорошого перукаря і стиліста;
  14. Домовитися з родичами або друзями з інших міст, розселити їх на час весілля у своєму місті;
  15. Розіслати запрошення усім гостям;
  16. Знайти автотранспортну фірму, визначитися числом автобусів і автомобілів для розміщення усіх гостей;
  17. Замовити весільний торт;
  18. Запланувати відпочинок на медовий місяць;
  19. Запланувати проведення парубочого вечора і дівич-вечора;
  20. Запланувати заздалегідь усе найважче, щоб в день самого весілля зайвих проблем не було. Залиште прості справи на день самого весілля;
  21. Уточнити у запрошених, чи усім вони задоволені.

Можливо, вони додадуть що-небудь в програму свята, якщо це так, постарайтеся виконати все, що вони вам порекомендують.

Скільки грошей треба на весілля

Велика частина пар молодят поняття не мають, скільки коштує весілля. Багато хто вважає, що цілком можна укластися в суму 160-200 тис. рублів. Важко вказати точну вартість унаслідок виникнення безлічі незапланованих витрат. Як правило, до бюджету потрібно додавати приблизно 25 відсотків, щоб не було потім неприємних сюрпризів. Далі ми хотіли б детально описати зразкову вартість усіх необхідних речей.

Сукня нареченої Ціни на сукні дуже розрізняються, приміром, можна придбати сукню за 5 тис. рублів, але можна і за 150 тисяч. Ціна хорошої сукні в середньому складає близько 50 тисяч рублів. Але якщо як слід пошукати, то можна знайти цілком хорошу сукню за 15 тис. рублів, але це величезна рідкість. Ціна однієї тільки фати одна тисяча рублів, рукавички коштують 2 тисячі. Ціна красивих весільних туфель може складати 3 тисячі рублів. Усі ці ціни ми брали переглядаючи каталоги спеціалізованих магазинів, і ціни можуть як збільшуватися, так і знижуватися з часом.

Костюм нареченого. Частенько чоловіки вибирають собі костюм досить швидко, не пред’являючи до нього великої кількості вимог. Вартість пристойного костюма складає приблизно 10 тисяч рублів, але якщо ви маєте в розпорядженні велику суму грошей і по-справжньому красиво хочете виглядати, то купуйте сміливо костюм за 40-50 тисяч рублів. Красиві шкіряні туфлі купите тисяч за 5, і не забудьте, що в них ви зможете ходити і після весілля. На сорочку доведеться витратити 2-3 тисячі рублів, і ще приготуйте тисячу на краватку і ремінь.

Букет нареченої. Ціна на такий букет дуже висока, але не варто економити. Зверніться до фахівців відомого квіткового магазину, щоб букет був зроблений з ручкою. Адже носити його доведеться цілий день, і якщо заощадите на букеті, то від нього отримуватимете лише незручність. Коштує весільний букет близько 3 тис. рублів.

Оренда автомобілів. Дуже часто ціна залежить від якості, і якщо ви хочете, щоб на весіллі були чудові іномарки, то доведеться витратити чималу кількість грошей. Хороший легковий автомобіль обійдеться вам від 600 до 1500 рублів в годину. Лімузин коштує як мінімум 800 рублів в годину. Легкові автомобілі популярніші, ніж лімузини, тому, що мають більш високе управління і їздять значно швидше, звичайно не так швидко, як найшвидші автомобілі у світі.

Відеозапис і фотографування. На цей вид послуг також діапазон цін дуже великий, але середня вартість фотографа – 2 тисячі рублів в годину. І усі зроблені фотографії ви зможете отримати лише за два тижні, так як буде потрібний час для обробки і згладжування всіляких недоліків. Вибирати також необхідно тільки кращі фото, змінювати гаму кольорів, додавати ефекти за бажанням замовника і так далі. Загалом послуги фотографа обійдуться приблизно в 20 тисяч рублів, але враховуючи, що зараз є безліч початкуючих фахівців, то можна і заощадити на фотографові. Вибирати бажано перевірену людину, що має позитивні відгуки і досвід подібної роботи. Не варто просити фотографувати вас своїх друзів, адже фотографії напевно вийдуть низької якості або зовсім змащеними, і відредагувати їх ви самостійно не зможете. Відеозапис обійдеться вам дорожче від 20 до 40 тисяч рублів, і вибирати оператора також потрібно, як і фотографа.

Тамада. Деякі намагаються заощадити на тамаді, і вважають, що їм допоможуть їх друзі. Але, на жаль, друзі адже теж хочуть відпочивати на весіллі, тому, вони можуть тільки зіпсувати свято. Тому краще скористатися послугами тамади, які коштують приблизно 20 тисяч рублів.

Декорування. Прикраса урочистого залу і автомобіля обійдеться в суму приблизно 20 тисяч рублів. Приблизно 3 тисячі буде витрачено на автомобіль, а інші гроші на зал.

Бенкетний зал. Орендувати можна як бенкетний, так і фуршетний зали. Оренда бенкетного залу обходиться дуже дорого, за одну людину доведеться викласти 1500 рублів, і це не рахуючи витрати на алкогольні напої. Фуршетний зал коштує стільки ж, але не існують конкретні тимчасові обмеження. Фуршетний зал можна орендувати навіть на дві години.

Загальна вартість. Враховуючи усі перераховані пункти, робимо висновок, що середня вартість весілля складатиме приблизно 300 тис. рублів. Немало, звичайно, залежатиме від переваг і вашого бюджету, хтось може цю суму витратить на одну лише сукню.

Які кільця потрібні для весілля

Весільні кільця виготовляють в традиційному стилі, на них немає гравіювання і покриття з коштовних каменів, вони виготовляються з одного матеріалу і колір у них рівномірний. Вони багато в чому є уособленням життя молодят, яке має бути гладким і єдиним, і кільця показують це оточенню. Найпопулярніші кільця для весілля виготовляються з чистого золота, проте це не означає, що не можна купувати кільця з срібла або платини. Все виключно залежить від ваших особистих переваг, любите срібло – купуйте срібні кільця. Останніми роками модними стали титанові весільні кільця. Багато хто вважає, що весільні кільця здатні не лише об’єднати молодят, але і захистити їх від шкідливих магічних впливів, таких як псування і вроки. Отже, ні в якому разі не можна знімати кільця. Також не слід давати їх “подивитися” іншим людям і тим більше приміряти.

Ніколи не можна купувати кільця, зроблені і переплавленого або розпиляного матеріалу, навіть якщо ваші батьки дають вам їх власні кільця. Не можна також вінчатися кільцями вдів, оскільки це дуже нехороша прикмета. Після розлучення кільця продавати не можна, носити, зберігати у себе у будинку і тому подібне, це може негативно позначитися на ваше життя. Якщо хтось з подружжя потрапив в автокатастрофу і загинув або ж помер від смертельної хвороби, ні в якому разі не викидайте кільце, краще збережіть його і носіть, тільки на правій руці. Все тут, звичайно, індивідуально, оскільки кільце постійно переноситиме вас в минуле, і викликати почуття розлуки і потужного стресу. Традиційно батьки передають в спадок свої кільця дітям. Проте так не варто робити в тому, випадку, якщо вас не влаштовує життєвий шлях ваших батьків, і ви не хочете його повторити. У кільцях накопичується енергія, вони акумулюють сварки і щасливі моменти, отже, ви будете теж саме переживати. Якщо ви бажаєте підстрахуватися – те беріть кільця у своїх батьків, але тільки якщо у них самих шлюбне життя було щасливе.

Що треба купити до весілля

У черговий раз перегляньте список і додайте до нього, все, що ви можливо забули.

Весільне вбрання нареченої:

  1. Кринолін, сукню, рукавички, фату з гребінцем, панчохи або колготки;
  2. Підв’язок для весілля, краще придбати декілька – одна буде на пам’ять, а другу, щоб кидав наречений;
  3. Купуйте туфлі перед купівлею сукні для перевірки сполучуваності і зручності;
  4. Лак для волосся з блисками;
  5. Набір квітів для зачіски, а також біжутерію і діадему;
  6. Для створення зачіски потрібні стрази і квіти;
  7. В процесі фотосесії цілком може піти дощ, тому краще купити про всяк випадок білу парасольку;
  8. Якщо весілля проходить в зимовий час, то потрібно купити палантин, пелерину або шубу;
  9. Сумку для помади і мобільного телефону;
  10. Завчасно відвідаєте стиліста, щоб визначити кількість косметики і спеціальних засобів для шкіри, таких наприклад, як тональний крем.

Костюм для нареченого:

  1. Чорний костюм класичного типу або смокінг;
  2. Сорочка із запонками;
  3. Черевики;
  4. Краватка із затиском;
  5. Бутоньєрка з квітами(живими або штучними);
  6. Хусточка.

Конкурс на викуп нареченої:

  1. Плакати і гірлянди для конкурсу;
  2. Весільні сувенірні гроші, для того, щоб додати інтересу конкурсу;
  3. Комплекти із вже готовими конкурсами з викупу нареченої;
  4. Повітряні кулі для прикраси квартири і під’їзду.

Щоб поїхати в ЗАГС і проїхатися по місту треба наступне:

  1. Прикраса машин : номерні наклейки, стрічки для прикраси капота, магніти у вигляді сердечок, і тому подібне;
  2. Келихи для розбивання, краще придбати декілька таких келихів, щоб випити спочатку, а потім їх розбити. Завчасно придбайте мішечки для складання сміття, інакше ви буде усе життя пам’ятати, що довелося залишити розбите скло на дорозі або у дворі;
  3. Для того, щоб запустити повітряні ліхтарики і загадати бажання, придбайте “дирижаблі бажань” або ж “повітряні ліхтарики” в спеціальному весільному магазині.

Прибуття в ЗАГС:

  1. Необхідно мати паспорти молодят а також обручки, інакше це загрожує зривом весілля;
  2. Заздалегідь слід замовити для нареченої красивий весільний букет;
  3. Купіть обкладинку для свідоцтва про шлюб;
  4. Не забудьте купити подушечку для обручок.

Щоб здивувати наречених і зустріти їх після одруження треба наступне:

  1. Кошик з пелюстками, щоб запрошені могли обсипати жениха і наречену;
  2. Купите заздалегідь якомога більше пелюсток троянд;
  3. Також для того, щоб обсипати, потрібний буде рис, монети і цукерочки.

Скільки треба зустрічатися до весілля?

Більшість сімейних психологів вважають що для того, щоб одружуватися, необхідно зустрічатися або разом прожити не менше шести місяців. Але є немало і супротивників цієї точки зору, які вважають, що шість місяців недостатньо. Краще прожити разом один або два роки, щоб точніше упізнати партнера з різних сторін, пережити одну-дві сварки, почати один одному довіряти і тому подібне. Дуже часто відбувається так, що пари розлучаються після своєї першої серйозної сварки, тому і немає сенсу влаштовувати весілля – просто даремно будуть витрачені гроші, а друзі не зможуть зрозуміти, навіщо проводилося весілля, якщо довіри один одному і не було. Не варто забувати, що за шість місяців потрібно буде представити батькам свого обранця, а це може вирішити дуже багато що – якщо друга половинка буде не до вподоби батькам, то, швидше за все весілля не відбудеться.

Затягувати стосунки, звичайно, теж не варто. За два роки, наприклад, може піти любов, зникнуть почуття, і вже не буде бажання одружуватися. Це, можливо, і до кращого, оскільки справжня любов триває набагато більше ніж два-три роки. За пару років в житті коханих цілком можливі зміни. Хлопець може підвищитися в кар’єрі, і у нього виявиться набагато менше часу на свою дівчину. Він стане набагато більше проводити часу на роботі, збирати гроші на машину або квартиру, але дівчина, не зрозумівши цього, прийме це за пропажу почуттів, або навіть те, що у нього з’явилася інша жінка. Дівчина може поїхати на навчання закордон, а оскільки в її країні нічого її не утримує – вона поїде вивчати нову спеціальність, а також будувати нове життя. Під час стосунків краще все-таки замислитися про весілля і провести його приблизно через рік, щоб разом йти по життю і будувати на майбутнє спільні плани.

Чи потрібна фата на весілля

Звичайно ж фата вважається одним з найважливіших атрибутів. Останнім часом вона загубила частину своєї актуальності, наречені практично перестали надівати фату, проте в цьому питанні все індивідуально. Адже фата здатна зіпсувати враження від образу молодої нареченої. Іноді навіть дівчата не купують фату, оскільки вважають, що це неприйнятна традиція, яка давно себе зжила.

Фату можна прикрасити невеликими перлинами, вишивкою, кристалами, стразами і штучними діамантами. Якщо вибрати фату до сукні акуратно, то виглядати вона буде відмінно. Можна придбати просту сукню без численних прикрас, проте при цьому узяти прекрасну фату. Це виглядає дуже симпатично, але останнім часом так майже ніхто не поступає. Можна поступити навпаки – прикрасити подрібненими перлами сукню і придбати фату з подібною прикрасою, але потрібний баланс, щоб кількість перлів не була надмірною. Але у будь-якому випадку, ви маєте багато часу, і ви можете трохи поекспериментувати з комбінаціями суконь і фати, або зовсім від неї відмовитися. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що треба для весілля, що треба на весілля

Коментарі 1 коментар

  • Якщо комусь потрібна весільна група, то можу з впевненістю порадити гурт http://www.artgostudio.com.ua/video/ Веселі, красиві, запальні, з гарним голосом група з трьох людей. Нам дуже сподобалися вони. Проводили теж конкурси, за столами теж співали + конкурси під час застілля. Молодці! З ними не буде сумно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *