Як зробити скрапбукинг для початківців: поетапні фото [draft]



Далеко не кожному відомо, як зробити скрапбукинг для початківців, а багато і зовсім не в курсі, що означає це новомодне слово. Під цим терміном розуміють вид рукодільного мистецтва, яке використовують для оформлення листівок, фотоальбомів, блокнотів і іншого. Якщо перекласти слово “скрапбукинг” з англійської мови, воно означає “книга з вирізок”. На сьогодні у продажу є спеціальні матеріали для подібного зайняття. Вони відрізняються різноманітністю і дають можливість утілити в життя самі незвичайні ідеї. Щоб створювати красиві листівки або альбоми по техніці скрапбукинг, для початківців представлені покрокові майстер-класи з фото.

Застосування техніки скрапбукинг

Суть техніки скрпбукинг полягає в передачі історії шляхом зорового зображення. Ця методика дозволяє розповісти про пам’ятну дату, описати певний епізод з власного життя за допомогою картинок.

На замітку! Спочатку техніку скрапбукинг застосовували для оформлення фотоальбомів. Сьогодні її використовують при створенні листівок, блокнотів, скриньок і іншого приладдя.

Готові вироби, виконані по техніці скрапбукинг, мають високу ціну. При створенні виробів своїми руками захоплення затягує, дозволяє отримати задоволення. Тому набагато краще виготовити виріб самостійно, чим платити великі гроші. Тим більше, створюючи річ своїми руками, можна утілити задумане в життя. Головне, щоб фантазія добре працювала.

Який папір підійде для скрапбукинга

Для виготовлення виробів по техніці скрапбукинга використовується спеціальний папір, який відрізняється високою щільністю, довгим терміном зберігання і зручністю в експлуатації. Купити її можна в спеціалізованих магазинах. Вони готові запропонувати широкий асортимент продукції. Існує можливість підібрати однотонний або різноколірний папір, у відповідній тематиці.

На замітку! Папір для скрапбукинга буває одностороннім або двостороннім (тобто, малюнок знаходиться з двох сторін). Якщо потрібний матеріал більшої щільності, можна вибрати картон.

Папір для скрпбукинга буває різних розмірів. Також можна самостійно виготовити її, роздрукувавши картинки на принтері.

Листівка в техніці скрапбукинг : майстер-клас для початківців

Перш ніж зробити листівку в стилі скрапбукинг для початківців, необхідно підготувати наступні матеріали і інструменти :

  • спеціальний папір;
  • хвилеподібні ножиці;
  • прикраси (на власний розсуд);
  • канцелярський ніж;
  • клей;
  • брадси;
  • голка з ниткою.

Процес виготовлення листівки досить простий і описаний покроково з фото, що для початкуючих майстрів значно полегшує завдання. Приблизний план створення виробу складається з наступних етапів:

Для виготовлення листівки скрапбукинг своїми руками для початківців представлений майстер-клас з детальною інструкцією і покроковими фото :

  1. Підготувати два листи з різними малюнками, розміри яких складають 11х20 і 10х20 см
  2. Склеїти листи паперу між собою, як на фото. Необхідно зробити нахльостування близько 1 см (аркуш паперу меншого розміру накладається на великий).
  3. Прошити листи нитками відповідних кольорів, виконуючи хрестики. Це можна зробити вручну або використати швацьку машинку.

  4. Вирізувати з паперу з різними візерунками 3 прямокутники, що відрізняються також між собою розмірами. Також підготувати підкладку для фотографії. Розмістити їх на зшитих листах, згідно фото.

  5. Прикріпити підготовлені елементи за допомогою двостороннього скотча або клею.

  6. Прикріпити прикраси так, щоб виглядали вдало і разом створювали загальну композицію.

  7. Оформити низ листівки, закріпивши брадсами прямокутник для напису і побажань.

  8. З паперу або картону вирізувати 4 квадрати однакових розмірів. Розмістити їх на листівці, як на фото. Згори прикріпити декоративні елементи.

  9. Вирізувати з паперу овал для заголовка. Також слід вирізувати овал більшого розміру з паперу з іншим малюнком. Наклеїти меншу фігуру на велику. Це надасть об’єм елементу, за рахунок чого притягне до себе увагу. Розмістити елемент в лівому верхньому кутку листівки.

  10. От і все, листівка в стилі скрапбукинг для початківців готова. Залишилося вписати напис, побажання, приклеїти фото. Тобто, завершити оформлення.

Таку скрапбукинг-откритку, яку легко виготовити покроково, можна подарувати мамі на День народження. Також можна зробити інший напис.

Листівка-конверт в техніці скрапбукинг : майстер-клас

Як зробити скрапбукинг-откритку для початківців своїми руками? Знадобляться наступні матеріали і інструменти :

  • папір або картон бузкового, фіолетового, білого кольорів;
  • шовкові або паперові квіти відповідних відтінків з листям;
  • двосторонній і вспененний скотч;
  • прозорий клей;
  • штамп акриловий з написом вітальної тематики;
  • штемпельна фарба фіолетового кольору;
  • половини перлин під колір слонової кістки;
  • бордюрний дірокол фігурний;
  • простий олівець;
  • лінійка;
  • ножиці.

У майстер-класі по скрапбукингу для початківців детально описано, як робити вироби у вигляді листівки-конверта своїми руками :

  1. Один край листа бузкового кольору формату А4 обробити фігурним діроколом.
  2. Відміряти від протилежного краю 3 см і провести вертикальну лінію, яка проходить паралельно цьому краю. Таким чином, вийде кишенька, куди можна буде покласти гроші або вітальний вкладиш. Далі треба зігнути лист навпіл, щоб візерунчастий край і загин виявилися по обидві сторони від лінії згину.

  3. Вирізувати з картону фіолетового кольору дві смуги, ширина яких відповідає 7 і 1,5 см Їх висота співпадає з висотою листівки. Широку смугу обробити бордюрним діроколом з одного боку.

  4. Із зворотного боку кожної смуги наклеїти двосторонній скотч.

  5. Прикріпити елемент з обробленою фігурною стороною на кишеньку. Другу деталь приклеїти на іншу сторінку листівки, відступивши від лінії згину близько 2 см Як це зробити, можна побачити на фото.

  6. Прийшов час використати паперові квіти з листям. З них викладається композиція. Перш ніж приклеїти їх до листівки, бажано прикласти їх в різні місця підробки, щоб зрозуміти, де краще вони виглядатимуть. Коли відповідне місце буде знайдено, слід прикріпити паперові квіти з листям до листівки за допомогою прозорого клею.

  7. З картону фіолетового кольору вирізувати прямокутну фігуру, розмір якої складає 8х7 см Після цього з бузкового картону слід вирізувати прямокутник із сторонами 6,5 і 5,5 см На штамп нанести штемпельну фарбу, а потім зробити відбиток на заготівлі бузкового кольору.

  8. З метою надання листівці більшого об’єму необхідно прикріпити на оборот деталей прямокутної форми шматочки вспененного скотча.

  9. На лицьовій стороні листівки прикріпити половинки перлин. Проте не варто клеїти їх надто багато, досить розмістити по вертикалі, уздовж фігурного краю. Приклеїти прямокутник фіолетового, а згори – бузкового кольору. По кутах верхній прямокутник також можна прикрасити половинками перлин.

  10. Листівка готова. Всередину кишеньки можна класти ще одну вітальну листівку або гроші.

Як з лицьовою, так і внутрішньої сторони листівка вийшла красивою.

Вона чудово підійде в якості вітального конверта, в який будуть поміщені грошові купюри.

Майстер-клас по виготовленню скрапбукинг-альбома

Щоб зробити скрапбукинг-альбом, знадобиться наступне:

  • спеціальний папір, картон;
  • лінійка;
  • простий олівець;
  • ножиці;
  • клей;
  • декоративні елементи на свій смак.

Поетапний майстер-клас для початківців по виготовленню альбому в стилі скрапбукинг :

  1. Розкреслити на папері 12 однакових квадратів. Наприклад, зробити три ряди, в кожному з яких розміщуватиметься по 4 фігури. Обережно зробити розрізи між рядами, не дорізуючи до кінця. Іншими словами, у кінці кожного ряду один квадрат повинен залишитися недорізаним. На фото нижче наочно показано, як саме це зробити.
  2. Зігнути квадрати гармошкою. Склеїти ділянки, відмічені стрілками. Якщо цього не зробити, альбом просто розпадеться на окремі деталі.

  3. Вирізувати з паперу смугу, довжина якої дорівнюватиме висоті альбому. Вона має бути настільки широкою, щоб обхопити стопку альбомних сторінок. Приклеїти смугу до першої і останньої сторінки. Вийде основа для альбому.

  4. Коли основна частина альбому готова, залишиться прикрасити його на власний розсуд. Для цього використовуються декоративні прикраси, тканина, нитки, стрази і інше. При виборі декоративних елементів важливо орієнтуватися на розміри альбому. Якщо він невеликий, великі деталі не підійдуть. Щоб підкреслити індивідуальність альбому, можна перев’язати його ниткою або використати для таких цілей красиву стрічку.

Ідеї підробок в стилі скрапбукинг з фото

По техніці скрапбукинг можна створювати красиві унікальні вироби, які не просто радують погляд своїм зовнішнім виглядом, їх ще можна використати за призначенням. Крім того, листівки і альбоми, зроблені своїми руками, є відмінними подарунками.

Ідеї підробок скрапбукинга для початківців різноманітні, і фото нижче є тому підтвердженням.

Відео: уроки по виготовленню виробів в техніці скрапбукинг

На відео представлені уроки по виготовленню підробок в стилі скрапбукинг для початківців.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: шпаки на черешні що робити, легкі малюнки для 12 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *