Як зробити грошове дерево своїми руками : майстер-класи з покроковими фото [draft]



Красиве грошове дерево – це не лише справжні рослина з товстим стволом і об’ємним м’ясистим листям. У крузі умільців існує своє поняття, пов’язане з грошовим деревом. Багато майстринь вже робили топиарии з монетами або купюрами.

Теж хочете зробити грошове дерево своїми руками? Якщо ви скористаєтеся представленими нижче покроковими майстер-класами з фото і проглянете декілька підібраних відео-роликів, то зможете зробити неймовірно красиве, стильне, об’ємне грошове дерево. Такий виріб в горщику стане прекрасною прикрасою інтер’єру. Проте користь цього виробу полягає не лише в цьому. Вважається, що подібні вироби приносять у будинок фінансове благополуччя, радість, успіх, щастя, можливість домагатися кар’єрних висот. Такий сувенір можна подарувати близьким просто так або на свято.

Покроковий майстер-клас по створенню оригінального грошового дерева

Зробити грошове дерево своїми руками для прикраси інтер’єру або в подарунок простіше простого. Для цього просто скористайтеся інструкцією з покроковими фото, представленою нижче.

Необхідні матеріали і інструменти

Щоб зробити грошове дерево своїми руками, нам знадобиться набір певних матеріалів і інструментів. Итак, що ж нам буде потрібно для роботи? Рекомендується підготувати ось що:

  • горщик для квітки;
  • набір іграшкових купюр;
  • гіпс або пластилін;
  • сізаль;
  • паличка для ствола;
  • клейовий пістолет;
  • декілька атласних стрічок зеленого кольору;
  • шпагат;
  • ножиці;
  • пінопласт.

Покрокова інструкція з фото

Робота над таким виробом неймовірно захоплююча і цікава. Змайструвати грошове дерево своїми руками з купюр досить просто.

  1. Насамперед нам треба узяти підготовлену місткість. Якщо ви використовуєте пластилін, то його треба утрамбувати у вибрану скляночку. Необов’язково заповнювати їм місткість цілком. Також на цьому кроці варто відміряти паличку. Не забудь залишити запас для того, щоб зафіксувати згори основу, на якій надалі фіксуватимуться наші купюри.

  1. Слідуючи МК по створенню грошового дерева своїми руками з купюр, далі треба зайнятися пінопластом з нього вирізується заготівля. Форму і розмір ви вибираєте самостійно. Фігура може бути будь-якою. Проте класика – це куля. Прийменниковий майстер-клас теж орієнтований на створення класичної круглої основи. Враховуйте: чим більше ваша кулька по розмірах, тим пишніше вийде крона нашого майбутнього грошового дерева з купюрами.

На замітку! Якщо вам не хочеться займатися зайвою роботою, то можна відразу ж купити круглу заготівлю для топиария з пінопласту. У спеціалізованих магазинах така деталь коштує сущі копійки.

    Зверніть увагу! Заздалегідь варто приміряти кульку на ствол. Потрібно зробити поглиблення в нім і залити його клеєм. Як можна міцніше тримаєте кулю пінопласту на стволі. Це необхідно для того, щоб він гарненько закріпився, адже клейова основа схоплюється не відразу.

    1. Далі треба приступити до найцікавішого. Це підготовка нашого декору. Для цього потрібно буде узяти штучні гроші, усі купюри треба розрізати на дві частини, навпіл. Багато хто часто ставить питання, скільки необхідно нарізаних сувенірних купюр для прикраси топиария. Тут складно дати однозначну відповідь, оскільки основи пінопластів можуть істотно відрізнятися по розмірах. Саме тому кожному умільцеві рекомендується орієнтуватися на свої індивідуальні умови. Але надто багато різати купюр теж не коштує. Це марна трата сил і часу. Краще потім підрізувати бракуючі елементи.

    1. Тепер треба зайнятися згортанням наших заготівель. Береться половинка купюри. Її треба згорнути за принципом кульочка.

    1. Потім вона згортається уподовж навпіл.

    1. Далі треба зігнути ще раз.

    1. В результаті виходить конструкція, що нагадує дві невеликі кишеньки. Розгладжувати отриману заготівлю з купюр не вимагається.

    1. Притримуючи пальцями паперовий елемент, треба крапнути на його кінчик трохи клею. Паперова заготівля приклеюється до основи пінопласту.

    1. Обклеювати кулю пінопласту треба знизу, заготівлі з купюр фіксуються рядами, покриваючи повністю кульку до самого верху. Відстань між ними треба визначати індивідуально. Головне – не залишати вільних місць. Пінопласт знову просвічувати не повинна! Залишається тільки задекорировать топиарий. Тут ви можете дати волю своїй фантазії. Композиція може бути доповнена намистинами, стразами, атласними стрічками, монетами, всім чим завгодно. Більше того, якщо ви плануєте подарувати готовій деревце комусь з близьких, то доповните грошове дерево справжніми купюрами. Красиво згорніть і прив’яжіть шпагатом гроші, прикріпите їх до ствола дерева або покладете згори на сізаль.

    Ось таке надзвичайно стильне, красиве, оригінальне грошове деревце у нас вийшло.

    МК по створенню пишного дерева з купюр

    Ось ще один варіант грошового дерева з грошей, яке можна зробити своїми руками. Такий виріб виглядає дуже легко і стильно. Крона для цього топиария теж створюється з паперових купюр. Таке дерево з грошей може стати оберегом для будинку або чудовим президентом для друзів або близьких.

    Необхідні матеріали і інструменти

    Що нам буде потрібно для виготовлення такого грошового дерева? Для роботи вам потрібно буде підготувати:

    • 200 купюр з банку приколів;
    • зубочистки;
    • сізаль;
    • ствол;
    • зубочистки;
    • пінопласт основу;
    • архітектурний гіпс;
    • різноманітний декор;
    • клейовий пістолет.

    Якщо ви хочете змайструвати грошове дерево-топиарий із справжніх грошей, то підготуйте дрібні купюри у кількості 200 штук.

    Покрокова інструкція з фото

    Створити своїми руками таке грошове деревце зможе навіть дитина.

    1. Насамперед треба підготувати усі необхідні матеріали. Їх ви можете побачити на фото нижче. Як видно, ніяких особливо рідкісних матеріалів або інструментів для створення такого топиария нам не знадобиться.

    1. Далі треба зайнятися підготовкою купюр. Якщо ви використовуватимете їх цілком, то деревце вийде занадто великим. Саме тому рекомендується розрізати паперові гроші з банку приколів навпіл. З них треба згорнути так звані кульки. У деякі заготівлі рекомендується вклеїти зубочистки. Але фіксувати доведеться теж половинки дерев’яних шпаг. Оскільки для виготовлення кульків вимагається багато часу, зробіть таку роботу у декілька етапів. Інакше процес вам швидко набридне, і ви втратите інтерес до створення такого грошового дерева.

    На замітку! Рекомендується заздалегідь розрахувати точну необхідну кількість паперових заготівель. Якщо ви використовуєте стандартну основу пінопласту (куля 5 см), то вам потрібно буде спершу зробити близько 70 заготівель з штучних купюр. Якщо їх буде мало, то ви завжди можете додати нові кульки.

    1. Тепер треба створити крону для нашого грошового дерева. Для цього кулька пінопласту фіксується до ствола. Для цього треба використати клейовий пістолет. Тепер в кулю треба вклеювати заготівлі, забезпечені зубочистками. Умільці їх часто називають маячками. Для такого виробу оптимально використати близько 20 подібних заготівель. Між ними розміщуватимуться усі інші паперові елементи.

    1. Рекомендується підклеювати їх групами: це зручно і швидко. Але не забувайте, що зубочистки обов’язково треба змащувати розчином з клейового пістолета. Ось що у нас вийшло.

    1. Увесь простір між нашими хлопчиками треба заповнити іншими паперовими заготівлями. Між кульками рекомендується в деяких місцях вклеїти волокна сізаля. Вони зроблять наше деревце об’ємнішим, пишнішим, красивішим.

    1. Тепер треба зайнятися самим горщиком. Береться місткість. Це може бути звичайне квіткове кашпо. Його треба залити архітектурним гіпсом. Але заздалегідь не забудьте набити його кубиками пінопласту, саме їх треба заливати гіпсом.

    На замітку! Якщо ви заллєте усю місткість гіпсом цілком, то вона вийде занадто важкою.

    По центру вставляється ствол топиария. Поки гіпс не застиг, треба прикрасити горщик. Для цього з сізаля робиться травичка. Її можна прикрасити різними декоративними елементами. Оптимально для цього скористатися клейовим пістолетом. Що ж можна використати в якості декору? Сюди підійдуть самі різні елементи: квіти, ключики, намистини, зелень, стрази, пташки. Звичайно, все відразу використати не треба. Ви можете вибрати тільки те, що подобається саме вам.

    Відео-інструкції

    За допомогою відео-інструкцій зробити грошове дерево з купюр своїми руками не складе особливих труднощів:


    Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


    Теги: як зробити топіарій грошовий своїми руками, дерево з грошових купюр

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *