Як зробити вироби з негодящого матеріалу своїми руками? [draft]



Оригінальні, цікаві і корисні вироби з негодящого матеріалу своїми руками зробити зовсім нескладно. З пластикових пляшок, CD- дисків, автомобільних покришок, бляшаних і скляних банок, контейнерів з-під шампунів, гелів, кондиціонерів, старих футболок, які просто викинути не піднімається рука, можна змайструвати багато усього цікавого. Багато виробів виявляться корисними в ужитку. Це можуть бути оригінальні килимки, пуфи, місткості для зберігання дрібниць. Покрокові майстер-класи з фото допоможуть вам зайнятися захоплюючою утилізацією. Створення виробів з негодящого матеріалу може виявитися розвиваючим процесом для дітей, а готовий шедевр, зроблений руками дитини, можна віднести в дитячий садок!

Підставка для зубочисток з пластикової пляшки

Які вироби з негодящого матеріалу своїми руками зможе зробити кожного? Варіантів – море! Наприклад, із звичайної бляшаної баночки або пластикової пляшки і каната можна змайструвати чудову підставку для зубочисток.

Необхідні матеріали

Щоб зробити підставку для зубочисток, знадобляться:

  • ножиці;
  • клейовий пістолет;
  • різноколірний шпагат;
  • бирки для подарунків;
  • пластикова пляшка.

Покрокова інструкція

Ніяких складнощів при створенні такого цікавого виробу з негодящого матеріалу своїми руками не виникне. Подібну корисну дрібницю зможе зробити навіть дитина, яка знає, як правильно користуватися клейовим пістолетом.

  1. Спершу потрібно буде підготувати усі необхідні матеріали, на фото нижче вони представлені.

  1. Тепер треба узяти пляшку і нанести на неї відмітку. Контур прокреслюється по усій місткості навкруги. По цій лінії треба буде розрізати пляшку і залишити тільки малу частину, у якої є дно.

  1. Залишається найцікавіше – це декор майбутньої баночки для зубочисток. Треба декорувати місткість кольоровим шпагатом, починаючи від верхнього краю згори. По контуру місткість промазивается кльовим пістолетом, на фіксувальну основу відразу ж треба наносити кольоровий шпагат. Нитками обмотується поступово уся місткість до самої основи. Але не забувайте заздалегідь кожен новий рядок змащувати клейовим пістолетом. Інакше уся прикраса розпадеться.

  1. На подарункових бирках треба зробити написи. Наприклад, можна зробити вказівки “чисті зубочистки” і “використані зубочистки”.

  1. Залишається у верхній частині місткості закріпити бирки. Для цього використовується все той же самий кольоровий шпагат.

Ось і готовий корисний виріб для будинку!

Оригінальний килимок із старих футболок

Неймовірно цікаві вироби з негодящого матеріалу своїми руками змайструвати може будь-хто. Напевно в кожній сім’ї знайдеться величезна кількість старих речей, викинути які не піднімається рука. Проте носити їх вже не планується. Ймовірно, ці футболки сталі малі або просто вже не відрізняються презентабельним зовнішнім виглядом. Щоб не викидати одяг, але застосувати її з користю, варто зробити незвичайний килимок для дитини.

Необхідні матеріали

Для виготовлення килимка потрібно буде використати:

  • ножиці;
  • поролон;
  • клейовий пістолет;
  • синтепон;
  • голку;
  • блискавку завдовжки 1 м;
  • нитка;
  • церату;
  • бавовняну тканину;
  • трикотаж старий;
  • шаблон круга (діаметр 12 см);
  • товстий нетканий матеріал.

Покрокова інструкція

Самостійно зробити забавний дитячий килимок із старих трикотажних речей зовсім нескладно.

  1. Итак, можна приступати до роботи. Насамперед треба підготувати усі матеріали і інструменти, які вказані в списку вище.

  1. Тепер можна приступити безпосередньо до самої роботи над оригінальним виробом з негодящого матеріалу своїми руками. Старі речі, з яких планується робити килимок, треба випрати, висушити і пропрасувати.

На замітку! Використати можна не лише футболки, але також водолазки, майки, спідниці, шорти і так далі

На старі речі треба покласти круглий шаблон. По його контуру треба обвести деталі олівцем або маркером. Тепер слід вилазити із старих речей круги. Вони мають бути різного кольору.

  1. По кругу з тканини треба прокласти рядок. Використайте для цього елементарний шов “вперед голку”. Але не забувайте відступити від краю елементу на ½ см Підготуйте синтепон і поролон.

  1. У круглу заготівлю треба покласти наповнювача. Це поролон і синтепон. Нитка стягується. В результаті виходить об’ємна і м’яка кулька.

  1. Наслідуючи такий принцип, потрібно буде зробити багато таких кульок. Якщо робити килимок з діаметром близько 1,5 метрів або трохи більше, треба зробити приблизно 500 таких кульок.

Зверніть увагу! Оскільки елементів для майбутнього килимка треба досить багато, наповнювача теж варто використати старий. Напевно у будинку є обрізки поролону, подушки, що зробилися непридатними, з наповнювачем з холлофайбера, старі синтепоновие одеяльца або курточки. З них теж можна узяти наповнювача.

  1. Коли підготовлені досить багато кульок, можна почати формування нашого килимка. Для цього береться щільна основа. В якості його варто використати лутрасил. Це спеціальний матеріал, який можна відшукати в магазинах для дачників або у будівельних маркетах.

  1. По кругу треба за допомогою гарячого пістолета приклеювати наші круглі заготівлі. Якщо у вашому ужитку знайдеться достатня кількість різноколірних речей, то можна зробити килимок у вигляді веселки. Такий виріб виглядатиме дуже красиво і яскраво!

  1. Кульки треба приклеювати щільно. Фіксувати їх краще всього в шаховому порядку. Але не забувайте, що рухатися треба від самого краю основи, по кругу. Краще всього приклеювати круглі заготівлі на підлозі. Оскільки увесь виріб цілком досить об’ємне і велике, навряд чи зручно працюватиме з ним за столом. Та і не в кожній сім’ї знайдеться така простора робоча поверхня.

На замітку! Щоб не зіпсувати підлогове покриття клеєм, не забувайте підкласти під круглу основу картон або хоч би старі газети.

  1. Треба наклеїти усі кульки по кругу. Центральна частина може бути виконана у вигляді невеликого круглого матрацика. Його доведеться зшити окремо. Для цього треба узяти поролон. Оптимальна товщина матеріалу – 4 см В діаметрі він повинен складати 1 м. Поролон зашивається в церату.

  1. Згори рекомендується зшити різноколірний яскравий чохол. Ушийте в нього блискавку, щоб без зусиль всередину поміщався наш матрацик. Залишається тільки розмістити по центру матрац в красивому чохлі. Ось, власне, і все!

Килимок із старих футболок готовий. Такий виріб стане прекрасним місцем для гри дитини. Адже багато діток обожнюють проводити час на підлозі з улюбленими іграшками. Такий виріб з негодящого матеріалу можна узяти і в садок, щоб постелити там.

Незвичайний світильник з пластикових ложок

З негодящого матеріалу можна зробити і незвичайний світильник. Виконати такий виріб своїми руками не складе труднощів, якщо у вашому ужитку знайдуться п’ятилітрова пластикова пляшка і декілька пластикових ложок.

Необхідні матеріали

Для створення оригінального світильника нам вимагається використати ось такі інструменти і матеріали :

  • канцелярський ніж;
  • клейовий пістолет;
  • пластикові ложки;
  • плоскогубці;
  • патрон;
  • лампочка;
  • дріт;
  • п’ятилітрова пластикова пляшка.

Покрокова інструкція

Самостійно зробити такий виріб простіше простого. Але якщо ви сумніваєтеся в тому, що у вас все вийде так, як треба, то варто скористатися запропонованим покроковим майстер-класом з фото.

  1. Насамперед треба підготувати усі необхідні матеріали і інструменти.

  1. Далі варто відразу ж зайнятися основними елементами незвичайного світильника. Це пластикові ложки. Рекомендується узяти найзвичайніші одноразові прилади. Акуратно і рівно від них треба відрізувати плоскогубцями ручки.

  1. Далі треба узяти п’ятилітровий пластиковий бутель. У цієї місткості необхідно відрізувати дно. Потім треба визначити верхівку майбутнього світильника. Це буде та частина, на яку загвинчується пробка. Там же кріпитиметься патрон з лампочкою.

  1. Треба зафіксувати декоративні елементи. Ложки слід закріпити за допомогою клейового пістолета на пластикову основу. При цьому рухатися треба від нижньої частини вгору. Ложки клеяться внутрішньою стороною вниз. Завдяки цьому вони нагадуватимуть пелюстки екзотичної квітки. Усі рядки рекомендується викладати строго в шаховому порядку, кожен подальший ряд повинен трішечки йти внахлест на попередню нижню лінію.

  1. Залишається найважливіший і відповідальніший етап створення конструкції. Коли абажур буде повністю готовий, потрібно буде закріпити до нього шнур і патрон з лампочкою. Ці деталі повинні вставлятися в готовий абажур. Їх потрібно щільно, надійно закріпити.

Ось така красива і оригінальна виходить люстра. Вона чудово підходить для облаштування дачного будиночка або лоджії.

Контейнер для олівців з пластикової пляшки

Щоб олівці не були розкидані по будинку, треба зробити місткість для їх зберігання. Для цього підходить використана пластикова пляшка. Такий корисний виріб з негодящого матеріалу може бути виконаний швидко і легко навіть дитиною.

Необхідні матеріали

Для створення такого невитіюватого, але дуже корисного виробу потрібні:

  • нитки;
  • пластикова пляшка;
  • тканина;
  • ножиці;
  • сантиметр;
  • запальничка;
  • шило;
  • тасьма для прикраси;
  • шнури для зав’язок.

Покрокова інструкція

Зробити контейнер для канцелярських виробів можна дуже просто.

  1. Спершу треба підготувати усі матеріали і інструменти.

  1. Ножицями зрізується верхня частина пляшки.

  1. Зріз обробляється запальничкою.

  1. Від краю отриманої конструкції потрібно відступити на 1 см, уздовж лінії зрізу шилом робляться проколи. Між отворами оставляется відстань в 5 мм

  1. Сантиметром вимірюється діаметр пляшки.

  1. Використовуючи отримані результати, треба відміряти на тканині прямокутник. Його ширина робиться довільною.

На замітку! Формуючи деталі з тканини, не забувайте, що на припуски треба залишити 2 см

  1. Зрізи тканини потрібно обробити.

  1. Краї прямокутника треба стачать. Для шнурка оставляется отвір шириною 1 см

  1. Верхній зріз тканини підвертається на 1 см Його потрібно прострочити. З лицьового боку залишається отвір для шнурка. Шви можна пройти на швацькій машинці. Якщо такої у вас немає, робота виконується вручну.

  1. Чохол фіксується на пластикову основу навиворіт. Чохол і пляшка зшиваються.

  1. Чохол потрібно вивернути на лицьову сторону.

  1. У отвір вставляється шнурок. Його кінчики потрібно зав’язати на вузлик.

Зверніть увагу! Щоб з шнурком було зручніше працювати, на його кінчики можна зафіксувати стопори або намистини.

От і все! Контейнер для зберігання ручок, фломастерів або олівців готовий.

Пуф з автомобільних шин

Навіть старі автомобільні шини можна використати в творчості з користю. З них виходять відмінні пуфи для будинку або для дачі.

Необхідні матеріали і інструменти

Для роботи потрібні:

  • мотузка – 20 м;
  • автомобільна покришка 15-17 дюймів – 1 шт.;
  • лист фанери завтовшки 3-5 мм;
  • лак;
  • клей;
  • саморези;
  • електродриль.

Покрокова інструкція

Змайструвати таку корисну річ з негодящого матеріалу простіше простого.

  1. Лист фанери потрібно обрізувати по контуру автомобільної покришки.

  1. У фанері і в самій шині дрилем робляться отвори для закріплення. Болтами або саморезами деталі скріплюються.

На замітку! Не забувайте, що фанера кріпиться з двох сторін, знизу і згори. До нижньої частини пуфа можна прикріпити ще і ролики, щоб було зручніше переміщати його.

  1. Треба приклеїти мотузку. Починати роботу слід з центру. При цьому мотузка скручується, як равлик. Фіксувати мотузок треба на міцний клей. Для зручності оптимально скористатися кльовим пістолетом.

  1. Спочатку мотузка проклеюються після фанерного листу, а потім нею треба закрити саму автомобільну покришку.

  1. Щоб мотузка кріпилася легше, покришку варто перевернути.

  1. Залишається повністю закрити мотузкою усю конструкцію.

  1. Надлишки мотузка відрізуються. Кінчик мотузка фіксується клеєм на кришку.

  1. Додатково можна покрити пуф лаком, щоб мотузка не розкошлалася.

Ідеї виробів з негодящого матеріалу

Нижче представлена підбірка фото з ідеями корисних виробів з негодящих матеріалів.

Відео-інструкції

Запропоновані відео-інструкції допоможуть майстрам без зайвих проблем зробити корисні речі з негодящого матеріалу:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: g що зробити з банок зпід шампуню, банки зпід шампуню що зробити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *