Як зробити мольберт своїми руками? [draft]



Для тих, хто тільки почав займатися малюванням, часто неймовірно актуальним стає питання про організацію простору для творчості і придбання мольберта. Якщо ви вже встигли заглянути в спеціалізований магазин, то могли помітити, як дорого коштує подібне приладдя – версії тренога або хлопавка. Але не варто зневірятися і кидати вподобане зайняття. У домашніх умовах можна зробити мольберт своїми руками і якісно організувати робоче місце для художника. При цьому ви заощадите велику кількість грошей, які потім зможете витратити з великим задоволенням на купівлю фарб, кистей і інших пристосувань для свого хобі. Якщо ви вирішили виготовити мольберт своїми руками, креслення з розмірами вам зробити не складе труднощів.

Покроковий МК по створенню мольберта своїми руками

Зробити мольберт своїми руками для малювання не так складно, як може здатися на перший погляд. Насправді таке завдання цілком здійсниме. Звичайно, з нею впорається далеко не кожна жінка, а ось чоловік легко вирішить подібне завдання і без особливих складнощів збере конструкцію, що призначається для зайняття образотворчим мистецтвом.

Вище представлені креслення для створення мольберта. Один з них дозволяє максимально точно визначитися з розмірами. Спираючись на них, можна зробити свої креслення мольберта і визначити розміри конструкції.

Необхідні матеріали і інструменти

Що треба для створення особистого мольберта своїми руками для малювання? Ось список пристосувань і матеріалів, які вам згодяться у виготовленні :

  • клей по дереву;
  • дверна петля (2 см) – 1 шт.;
  • наждачний папір (100-120);
  • хрестова викрутка;
  • соснова рейка 4,5×2 см довгої 3 м – 3 шт.;
  • метр і лінійка;
  • навісний гачок 13 см – 1 шт.;
  • цвяхи без капелюшків 2 см – 4 шт.;
  • ножівка по дереву;
  • наждачний круг (100-120) – 1 шт.;
  • електрошуруповерт;
  • будівельні рукавички;
  • молоток;
  • саморези 16,5×2,7 мм – 4 шт.;
  • саморези 34×2,9 мм – 6 шт.;
  • дриль зі свердлами 6 і 8 мм;
  • шліфувальна машинка;
  • меблеві гвинти з шайбами і гайками “баранчик” 72×5,2 мм – 2 шт.;
  • електролобзик;
  • будівельний олівець.

Процес виготовлення мольберта

Итак, як зробити мольберт своїми руками в домашніх умовах? Якщо ви підготували усі необхідні матеріали і інструменти для роботи, то можете сміливо братися за справу. Тут нічого нездійсненного немає. Итак, працюємо покроково.

  1. Спершу потрібно буде підготувати бруски, які і стануть основою мольберта. Якщо ви вирішили змайструвати мольберт своїми руками, креслення з розмірами визначити дуже просто. Необхідно зробити 2 бруски завдовжки 168 см, 1 елемент 53 см, 1 деталь 146 см Також потрібно буде розпиляти фрагмент на 39 см і 154 см ось такі розміри основних деталей.

  1. Усі бруски необхідно грунтовно зашкурить. Для цього потрібно буде скористатися спеціальною шліфувальною машиною. Треба ретельно пройтися по торцях наждачним папером. Не забудьте скористатися будівельними рукавичками на цьому етапі роботи. В принципі, краще всього завжди в них працювати з деревиною, щоб уникнути травми рук або навіть елементарного попадання заноз під шкіру.

На замітку! Якщо ви використовуватимете бруски з сосни, то враховуйте, що на деталях виявиться багато сучків. Саме тому рейки доведеться грунтовно обробляти. Краще всього для цього використати електроінструменти, оскільки така деревина, як говорять майстри, шарується.

  1. Усі бруски потрібно обкорувати. Потрібно буде зібрати каркас мольберта. Необхідно підійти до цієї роботи максимально акуратно і відповідально. Оптимально зайнятися такою роботою на кахельній підлозі, оскільки плитка викладається під прямим кутом. Така поверхня виявиться чудовим орієнтиром при вирівнюванні брусків.

  1. Вирішивши зібрати мольберт для малювання своїми руками, креслення з розмірами теж зробити легко. Спираючись на них, збирати мольберт слід з центрального бруска. Це рейка 146 см Треба покласти деталь на підлогу. Вона повинна лежати строго паралельно шву, який йде на кахельній підлозі між плитками.

Зверніть увагу! Якщо у вашому будинку немає кімнат, де пола викладена кахельною плиткою, рекомендується на звичайному покритті зробити тимчасову розмітку. Для цього оптимально використати ізоляційну стрічку або скотч. Така “рамка” стане хорошою віссю для складання конструкції.

  1. Потрібно буде зібрати 2 опори. Кожна з них дорівнює 168 см Потім потрібно зафіксувати внахлест рейки по 53 і 39 см Між собою рейки теж потрібно скріпити. Для цього в них потрібно буде заздалегідь зробити отвори. Для цього краще всього використати свердла з діаметром 6 мм Стики слід промазати столярним клеєм. Самі деталі потрібно буде розмістити один відносно одного. Саморезами слід зафіксувати стики.

  1. Далі береться дверна петля. Її потрібно встановити на задню рейку, довжина якої 39 см Деталь ставиться по центру. З її допомогою до невеликого бруска кріпиться рейка завдовжки 154 см По довжині її потрібно буде скоректувати. Оптимально використати для фіксації свердло з діаметром, що становить 6 мм

  1. Далі необхідно виконати полички, які потрібні для підрамника. Для цього треба узяти наличник. Добре, якщо його ширина складає 5 см Оптимальна довжина деталі – 60 см Усього потрібно буде підготувати 3 таких елементу. Треба зробити 2 отвори. Вони виконуються на відстані 15 см від краєчка деталі. Для цього варто скористатися свердлом з діаметром 8 мм Цвяхами з молотком потрібно з планок скріпити тільки 2. Вони ставляться по відношенню один до одного під прямим кутом. В результаті якраз і вийде чудова поличка. Задня планка виявиться хорошим фіксатором для цього елементу.

Клей повинен грунтовно просохнути. Рекомендується дати йому для цього 1 доба. Через 24 години можна без побоювань продовжувати складання власного мольберта. Його потрібно буде встановити в горизонтальне положення. Тепер потрібно закріпити для підрамника поличку. Самостійно її треба відрегулювати по рівню висоти, щоб художникові було зручно працювати. Також на цьому етапі слід зафіксувати навісний гачок. Саме ця деталь утримуватиме задню опору.

На замітку! Завершити роботу над створенням власноручно виконаного мольберта з дерева в домашніх умовах можна фарбуванням. Для цього оптимально використати морилку або безбарвний лак. Але можна узяти і іншу вподобану фарбу.

Покроковий МК по створенню доладного дитячого мольберта своїми руками

Для початкуючих юних художників можна зробити найпростіший, але досить зручніший в роботі настільний мольберт для малювання з картонної коробки. Така конструкція робиться елементарно просто. Її зможе без особливих зусиль змайструвати мама або старша сестра без чоловічої допомоги. Тут нічого прибивати, випилювати або зачищати наждачним папером точно не потрібно буде. На усю роботу із створення елементарно простого мольберта для дитини піде не більше 10 хвилин.

Необхідні матеріали і інструменти

Итак, як в домашніх умовах зробити мольберт своїми руками для дитини? Складаний варіант з підручних матеріалів змайструвати простіше простого. Щоб зробити примітивний мольберт для дитячого зайняття творчістю потрібно буде використати самі невибагливі і доступні усім матеріали. Итак, ось що буде потрібне для того, щоб зробити мольберт дитячий своїми руками :

  • картонні коробки;
  • щільний скотч;
  • ножиці;
  • “липучки”;
  • канцелярський ніж.

Процес створення дитячого мольберта з картонної коробки

Самостійно зробити маленький розкладний мольберт з картонної коробки, як вже говорилося вище, простіше простого.

  1. Насамперед потрібно підготувати усі необхідні інструменти і матеріали. Що стосується “липучок”, то зовсім необов’язково їхати за ними в спеціалізований магазин, в якому продається фурнітура для шитва. Якщо будинки є старе і вже непотрібне взуття або одяг, то таке пристосування можна зрізувати з них. Подивіться, напевно “липучки” є на старих чохлах для планшетів або телефонів. Потім потрібно зайнятися вибраними картонними коробками. Тут теж потрібно помітити, що для створення мольберта потрібні досить великі місткості. На маленькій площі дитині просто нецікаво малюватиме. Від коробки слід відрізувати 2 сторони. Це сусідні площини, сполучені загальним кутом. Його розрізати не потрібно!

  1. Дві картонні сторони слід скласти. Встановити їх краще всього під гострим кутом (30-40 градусів оптимальні). Але тут вам варто самостійно скоректувати міру нахилу, орієнтуючись на те, як вашій дитині зручніше малювати. “Липучками” треба зафіксувати результат.

На замітку! Якщо у будинку, під рукою, у вас не виявилося “липучок” – ні старих, ні нових, то не варто засмучуватися. Завжди їх можна замінити звичним скотчем. Вже він-то в ужитку є завжди!

Звичайно, може виникнути цілком справедливе питання про те, як використати отриману конструкцію під час творчого зайняття. Тут все просто. Черговий лист для малюнка можна фіксувати кнопками або скотчем. В міру необхідності використане полотно знімається і таким же способом кріпиться чистий папір.

Відео-інструкції

Якщо ви вирішили зробити своїми руками справжній складаний розбірний мольберт для малювання або варіант тренога в домашніх умовах, то вам варто заздалегідь проглянути декілька роликів з покроковими рекомендаціями:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: мольберткреслення мольберта, як зробити настільний мольберт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *