Як прикрасити яйця на Паску незвично і оригінально – майстер-класи з поетапними фото і відео для дітей і дорослих. Чим в домашніх умовах прикрашати пасхальні яйця [draft]



Чим і як прикрасити яйця на Паску, щоб вони виглядали яскраво, привабливо і ефектно? Та чим завгодно, починаючи від звичайних харчових барвників і закінчуючи такою екзотичною прикладною технікою, як квиллинг і декупаж з кольорових серветок. Процес роботи детально описаний в нижчевикладених майстер-класах з поетапними фото і відео. Сліду цим рекомендаціям ви навчитеся створювати своїми руками в домашніх умовах справжні шедеври, які не залишать байдужими, ні дітей, ні дорослих, що зібралися за вашим пасхальним столом.

Як прикрасити яйця на Паску своїми руками для дітей – фото і опис процесу виготовлення

Іноді дитину дуже важко змусити щось з’їсти навіть за святковим столом. Особливо, якщо це не солодощі або якісь смачні блюда, а найзвичайніше яйце. Щоб уникнути цього моменту, батькам доведеться піти на хитрість і прикрасити пасхальне яйце у веселому, ігровому стилі. Найпростіший варіант – це намалювати на відвареному яйці харчовими барвниками забавну заячу мордочку, а згори приклеїти два великі паперові вушка. У такому вигляді їжа стане бути більше схожою на іграшку і обов’язково зацікавить навіть дуже вередливого малюка.
Дітям старше, поза сумнівом, сподобаються пасхальні яйця із зображенням улюблених мультяшних або комп’ютерних героїв. Причому, можна дозволити хлопченятам і дівчаткам розмалювати яйця самостійно. Таким чином вийде поєднати старовинні традиції з віяннями сучасності і в ігровій формі донести до дітвори важливість і значущість свята Пасхи.Фанатам кіносаги “Гра престолів” і пригодницької трилогії “Парк Юрського періоду” варто запропонувати створити із звичайних курячих яєць яйця драконів або динозаврів. Для цієї роботи знадобляться пайетки різних кольорів і надійний клей. Шкаралупу доведеться обклеїти декоративним матеріалом, як лусочками, тим самим надавши звичній страві дуже незвичайний, екзотичний зовнішній вигляд.

Як прикрасити яйця на Паску своїми руками в домашніх умовах – кращі ідеї з фото і відео

У домашніх умовах можна прикрасити яйця на Паску найнесподіванішими і оригінальнішими способами. Вітаються фантазія і неординарний підхід до справи. Адже тільки у такий спосіб вдасться створити по-справжньому унікальний, яскравий і неповторний пасхальний декор. Ми пропонуємо найцікавіші ідеї святкового оформлення, які без всяких зусиль вдасться утілити в життя навіть тим, хто ніколи раніше не займався такими речами.

  • Мозаїка з шкаралупи – простий спосіб зробити будинки дуже оригінальні і незвичайні пасхальні яйця. Для роботи беруть яєчну шкаралупу, яскраві фарби і клей. Сирі яйця, що підлягають декоративній обробці, спочатку звільняють від внутрішнього змісту (проколюють по одній невеликій дірочці згори і знизу і дають витекти жовтку і білку). Яєчну шкаралупу ламають на фрагменти довільної форми, фарбують насиченими фарбами, а потім обклеюють цими шматочками порожнисті яйця. Якихось чітких вимог відносно кольорів немає. Поєднувати відтінки треба орієнтуючись тільки на власний смак. За бажанням, можна викласти імпровізованою мозаїкою усе яйце або зробити невелику прикрасу тільки на лицьовій стороні.
  • Шовковий орнамент – вишуканий і елегантний варіант пасхального оформлення яєць. Для його реалізації потрібні старі шовкові хустки або чоловічі краватки, близько 100 мл столового оцту і відріз бавовняної тканини. Сире яйце спочатку дуже щільно обертають шовком, потім бавовняною тканиною, поміщають в каструльку з водою кімнатної температури і відправляють на плиту. Вливають увесь об’єм оцту і на середньому вогні доводять до кипіння. Коли вода почне активно вирувати, рівень підігрівання трохи знижують і варять яйця близько 20 хвилин. По витіканню часу яйця витягають з води, знімають усі тканини і залишають на тарілці до повного висихання.
  • Клаптеве оформлення виглядає оригінально, креативно і відразу ж привертає увагу. Для декору підходять будь-які залишки тканин і матеріалів. Їх ріжуть на тонкі смужки, а потім обклеюють яйце, починаючи з тупого кінця. Для створення гладкої поверхні тканину в процесі роботи трохи натягують, а для більшої фактурності закладають складками або гармошкою. Зовні такі яйця виглядають надзвичайно ефектно, нарядно, помітно і справляють найприємніше і затишніше враження.

Як прикрасити яйця на Паску своїми руками – декупаж з серветок: простий майстер-клас


Техніка декупаж дозволяє дуже красиво, яскраво і неординарно прикрасити своїми руками пасхальні яйця. Готові вироби виглядають ефектно і помітно, але при цьому залишаються повністю їстівними і безпечними, оскільки як склеювальна речовина використовується не хімічний склад, на зразок канцелярського клею або ПВА, а абсолютно натуральний і нешкідливий клейстер, приготований з води і харчового желатину.

Необхідні матеріали для прикраси пасхальних яєць в стилі декупаж

  • яйця, зварені круто
  • серветки з нарядним малюнком
  • ножиці
  • пензлик
  • желатин
  • ватна паличка

Покрокова інструкція до майстер-класу по прикрасі яєць на Паску в техніці декупаж

  1. Поверхню відвареного яйця знежирити, протерши ватним диском, змоченим в спирті і дати добре висохнути.
  2. Серветку акуратно розгорнути і розшарувати так, щоб відокремився тільки самий верхній шар з малюнком.
  3. Для приготування клейстеру желатин замочити в невеликій кількості води і дати гранулам набубнявіти. Коли це станеться, поставити посудину на водяну лазню і прогрівати до тих пір, поки кристали повністю не розчиняться. До кипіння не доводити. Потім зняти з плити і остудити до кімнатної температури.
  4. Вирізувати ножицями потрібні фрагменти зображення, нанести на шкаралупу, змастити згори желатиновим клейстером і простежити, щоб папір добре обліг поверхню. Діяти дуже делікатно, намагаючись не порвати і не розтягнути дуже тонкий, майже прозорий шматочок серветки.
  5. Декоровані яйця викласти на сіточку і залишити, щоб вони повністю висохли. Потім розкласти на тарілці навколо паски і подати до пасхального столу.

Як красиво прикрасити яйця на Паску – фото поетапно до майстер-класу в техніці квиллинг

Квиллинг – одна з сучасної техніки декорування різних предметів і елементів. Користується великою популярністю і дозволяє оригінально оформляти практично будь-яку річ. Навіть яйця на Паску дуже часто прикрашають в квиллинг-стиле, надаючи їм неповторну чарівність і ефектний зовнішній вигляд. Робота тільки на перший погляд здається важкою, але, якщо під рукою є детальний майстер-клас з поетапними фото, із завданням впорається навіть початкуючий квиллингист, не кажучи вже про справжній профі. Єдине, що є обов’язковою вимогою – це висока міра акуратності при складанні квиллинг-деталей. Дуже важливо сполучати їх непомітно і стежити за тим, щоб клей не вилазив і не псував вид загальної композиції.

Необхідні матеріали для прикраси пасхального яйця в стилі квиллинг

  • яйце
  • папір для квиллинга рожевого кольору
  • зубочистка
  • клей

Покрокова інструкція для майстер-класу по прикрасі пасхальних яєць в техніці квиллинг

  1. З паперу для квилллинга вирізувати одну довгу смужку, одну на 1/3 менше першою і чотири на половину менше, ніж перша. На зубочистку намотати щонайдовшу смужку і сформувати з неї округлий тулуб для майбутньої фігурки кролика. Так само зробити з середньої смужки каплевидну голову кролика, а з чотирьох фрагментів, що залишилися, скласти чотири крапельки – дві для ушек і дві для лапок.
  2. Умочити зубочистку в клей і акуратно з’єднати усі фрагменти заготівель в єдину фігурку кролика. Залишити ненадовго на рівній поверхні, щоб клей схопився, і конструкція придбала цілісність.
  3. Тильну сторону фігурки кролика змастити клеєм, прикласти до поверхні шкаралупи і дуже обережно придавити пальцями. Розраховувати свою силу так, щоб шкаралупа не лопнула під натиском.

Чим прикрасити яйця на Паску в домашніх умовах – приклади святкового декору

На питання, чим прикрасити яйця на Паску в домашніх умовах, існує одна відповідь – будь-якими підручними матеріалами. Найпростіший варіант – це обв’язати відварені яйця, забарвлені харчовим барвником, атласною стрічкою або тасьмою і звичний пасхальний атрибут відразу ж стане незвичайним, яскравим і оригінальним. Ну, а щоб, декор не сповзав і не втрачав форми, досить крапнути на нього в декількох місцях міцним розчином желатину. Таким чином вдасться і оформлення зберегти і яйце зберегти в їстівному стані.
Ще один простій, швидкий і доступний варіант прикраси – це мереживо. Причому, підходить абсолютно будь-хто – широке, вузьке, кольорове, однотонне, з блискітками і ін. Його треба нарізувати на смужки, що відповідають діаметру яйця, обмотати шкаралупу в найширшому місці, а краєчки акуратно підклеїти, щоб не відкопилювалися.Можна піти складнішим шляхом, наприклад, вирізувати з мережива окремі фрагменти (квіти, сніжинки, красиві елементи) і обклеїти ними шкаралупу яйця з усіх боків. Виріб вийде дуже ніжним і набуде приємного вишуканого вигляду.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: прикрасити яйця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *