Пасхальні яйця своїми руками з паперу – майстер-клас для дитячого саду – Яйца на Паску з бісеру, макаронів і атласних стрічок в стилі Канзаши і Артишок [draft]



Як зробити в домашніх умовах красиві, ефектні і оригінальні пасхальні яйця своїми руками, розповідять наші цікаві майстер-класи. З них ви дізнаєтеся про декорування атласними стрічками в стилі канзаши і артишок, навчитеся робити бісерне плетіння і познайомитеся з простим способом оформлення яєць на Паску макаронами. Для малюків з дитячого саду ми підготували дуже легкий і доступний урок по створенню пасхальних виробів з паперу і пластиліну. Кожен варіант забезпечений фото і детальним описом процесу роботи, так що труднощів не виникне ні у хлопців, ні у дорослих.

Пасхальні яйця своїми руками в дитячий сад з паперу і пластиліну – майстер-клас з фото

У малюків в дитячому саду ще не занадто розвинена дрібна моторика, тому пропонувати їм прикрашати справжні відварені яйця не коштує. Така робота вимагає певних навичок і практики, якої у 3-6 льоток ще немає. Зате з виготовленням своїми руками яєць з паперу і пластиліну хлопці легко впораються. Вихователеві доведеться підключитися до роботи тільки у кінці, коли залишиться прикрасити заготівлю відповідним декором. Усе інше діти з величезним задоволенням зроблять самі.

Матеріали для виготовлення в дитячому саду своїми руками пасхальних яєць

  • набір різноколірного пластиліну
  • стік
  • аркуш щільного паперу
  • простий олівець
  • ножиці
  • нитка
  • клей

Покрокова інструкція, як зробити в садку красиве пасхальне яйце

  1. На аркуші паперу намалювати олівцем велике овальне яйце і акуратно вирізувати його ножицями.
  2. З шматочків пластиліну жовтого і помаранчевого кольору скачати два тонкі довгі джгутики, а потім переплести їх між собою за типом серпантинової стрічки.
  3. Узяти стек і розрізати жовто-помаранчеву кіску на фрагменти завдовжки 2-2,5 сантиметра.
  4. На паперовій заготівлі зробити нарис простим олівцем і розділити біле поле три приблизно однакові частини. Шматочки жовто-помаранчевого кольору акуратно розмазати руками в середній частині паперового яйця.
  5. Області згори і знизу від серединки замазати пластиліном синього або лілового кольору.
  6. З пластиліну блакитного, білого і бузкового кольору сформувати джгутики і нарізувати брусками.
  7. Розкотити блакитні і білі шматочки в плоскі, широкі плашечки.
  8. Скласти один на одного, усередині розташувати фрагмент бузкового джгутика і загорнути на зразок рулону. Краєчки акуратно обрізувати стеком.
  9. Порізати трибарвний рулон на невеликі однакові кружечки.
  10. Декорувати ними серединку яйця, а по краях прикрасити жовтими пластмасовими кружечками (чи гудзиками).
  11. З пластиліну зеленого кольору зробити декілька листочків і стеком нанести на них борозенки.
  12. Розмістити листочки по обох сторонах жовтих кружечків і трохи придавити, щоб контакт з поверхнею був кращий.
  13. Ззаду приклеїти петельку з міцної нитки, щоб яйце можна було повісити на стіну, двері або вікно.

Пасхальні яйця своїми руками з атласних стрічок в техніку Канзаши – майстер-клас з описом і відео


Техніка канзаши не так давно прийшла до нас з Японії, але вже встигла завоювати масу прихильників. Цей вид рукоділля дозволяє створити з атласних стрічок (чи інших видів текстилю), нарізаних і згорнутих певним чином, неймовірно красиві і помітні речі, наприклад, неповторно-оригінальні пасхальні яйця. Робочий процес вимагає великої уваги, акуратності і усидливості, але усі ці витрати з лишком компенсуються прекрасним зовнішнім виглядом і ефектністю готових виробів.

Необхідні матеріали для створення пасхального яйця канзаши

  • атласні стрічки шириною 5 см – жовта – 4 м, зелена – 1,5 м, червона – 10 см
  • кравецькі ножиці
  • декоративні намистини діаметром 3 мм
  • універсальний клей “Момент”
  • пластмасове яйце заввишки 9 см
  • комп’ютерний диск
  • запальничка

Покрокова інструкція до майстер-класу по виготовленню своїми руками з атласних стрічок красивих пасхальних яєць

  1. Атласну стрічку жовтого кольору нарізувати на квадрати 5Х5 см Все краєчок за допомогою запальнички обпалити. Тоді нитки не обсипатимуться.
  2. Кожен квадратик спочатку скласти по діагоналі в трикутник, потім ще раз навпіл, щоб два крайні кінчики з’єдналися, а потім знову по діагоналі.
  3. Внутрішній кут трикутника обрізувати ножицями, а край обпалити вогнем.
  4. Пелюстками, що вийшли, обклеїти пластмасове яйце. Розпочати роботу з основи і викладати пелюстки ярусами, поступово заповнюючи усю вільну поверхню, аж до верхівки.
  5. Аналогічним чином зробити пелюстки (5 шт) з червоної стрічки. 2 з них приклеїти там, де у півника буде дзьоб, а з тих, що залишилися трьох сформувати гребінець і прикріпити його на верхній гострій частині яйця.
  6. Зробити додаткові 10 жовтих пелюсток. По 3 пелюстки приклеїти з боків фігурки. Це будуть крила птаха. З 4 скласти пишний хвіст і пристосувати його ззаду у півня.
  7. Узяти комп’ютерний диск, змастити в центрі навколо отвору клеєм і приклеїти туди готовий півник. Із зеленої стрічки зробити 6-8 пелюсток і приклеїти до диска, імітуючи у такий спосіб свіжу траву.
  8. Місця, де пелюстки кріпляться до основи, замаскувати намистинками.

Як зробити красиві пасхальні яйця своїми руками з атласних стрічок в стилі артишок

Стиль артишок – це нове слово в сучасному декоративно-прикладному мистецтві. Техніка названа саме так за те, що готові вироби на вигляд дуже нагадують квітки відомої рослини. Для створення своїми руками пасхальних яєць в цьому стилі потрібно різноколірні атласні стрічки і звичайні кравецькі шпильки. Робота відрізняється копіткістю і вимагає зосередженості, але результат виходить настільки ефектним, що з лишком компенсує усі витрачені зусилля.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками пасхального яйця в стилі артишок

  • яйце з пінопласту, приблизно на 1/3 більше, ніж звичайне куряче
  • атласні стрічки шириною 2,5 см і завдовжки 1,5 м (3 відтінки зеленого і біла)
  • ножиці
  • кравецькі шпильки – 1 уп

Покрокова інструкція, як зробити сувенір на Паску – яйце з атласних стрічок

  1. З білої атласної стрічки вирізувати декілька квадратів 2,5Х2, 5 см Одним фрагментом накрити гостру частину яйця, а краї куточків закріпити кравецькими шпильками. У кінці ще одну шпильку вставити в самий центр, щоб матеріал чітко знаходився на одному місці і не зрушувався в процесі роботи.
  2. У наступного відрізку стрічки загнути верхні кути до середини, щоб вийшов трикутник. Прикріпити його до яйця уздовж основи трьома шпильками. Так само додати ще три трикутники, щоб перший ярус замкнувся. Шматочки стрічок кріпити упритул один до одного і на одній висоті, щоб симетрія була дотримана.
  3. Зробити ще 4 куточки з білої стрічки і прикріпити їх точно також, але трохи нижче першого ряду. Розташувати так, щоб вершини нижніх куточків потрапляли на порожні мета між верхніми куточками.
  4. Третій ряд повторити в цьому ж варіанті. При потребі додати кількість куточків, оскільки яйце почне розширюватися і 4 штуки може просто не вистачити.
  5. З четвертого ряду перейти на стрічку салатового відтінку. Нарізувати потрібну кількість фрагментів і скласти з них не менше трьох ярусів.
  6. Продовжити роботу стрічкою яскраво-зеленого кольору. Зробити з неї три ряди і закінчити декорування стрічкою найтемнішого відтінку. Зупинитися слід тільки тоді, коли незакритого простору залишиться близько 1-1,5 сантиметрів. На фініші порожнє місце прикрити квадратиком темної стрічки.
  7. З великого шматка білої стрічки сформувати красивий, нарядний бант і за допомогою шпильок закріпити його на тупому кінці яйця.

Оригінальні пасхальні яйця своїми руками з бісеру – майстер-клас

Оригінальне і неповторне пасхальне яйце можна зробити з кольорового бісеру. Послідовність роботи детально і по кроках описана в цьому майстер-класі. Робота вимагає усидливості і уваги, та зате після закінчення процесу у вас вийде ексклюзивний витвір прикладного мистецтва, ідеально відповідний для подарунка близькій людині, другу або знайомому.

Необхідні матеріали для виготовлення оригінального пасхального яйця з бісеру

  • дерев’яна заготівля у формі яйця
  • нитка для бісеру “Fireline”
  • набір кольорового бісеру
  • ножиці
  • голка
  • простий олівець
  • клей для бісеру

Покрокова інструкція до майстер-класу по створенню своїми руками яйця на Паску з бісеру

  1. У основі створення малюнка лежить класичне мозаїчне плетіння зі збільшенням і збавлянням намистинок за шестипроменевою схемою. На дерев’яній заготівлі зробити невеликі позначки і визначити розташування деталей.
  2. Розпочати роботу з формування невеликої квітки з рожевих намистин: одна усередині і шість штук навкруги.
  3. Для 2 ряду узяти білі намистини і розташувати їх між рожевими.
  4. З 3 ряду почати розширення виробу і помістити між намистинками другого ряду не по одній, а по дві бісеринки ясно-рожевого відтінку. Простежити, щоб кожен ряд був завершений. Для цього у кінці повернути голку в ту намистинку, з якої вона вийшла на самому початку. Для додаткового закріплення пройти через 2 і 3 намистинки. У 4 ряду зробити по одній намистинці.
  5. У 5 ряду знову розширити виріб і узяти по три бісеринки. На цьому етапі вже формується малюнок, тому треба стежити, щоб розширення проходило рівномірно. Для шостого ряду додати по дві намистинки і пройти крізь три попередні ряди.
  6. За допомогою клею прикріпити створену конструкцію з намистин на нижню частину основи яйця. Постаратися розташувати її строго по центру, щоб в майбутньому малюнок не змістився. Залишить на 40-50 хвилин, щоб клей добре прихопився.
  7. У 7 ряду продовжити розширення, але кількість намистин не збільшувати. Пройти голкою через дві бісеринки 6 ряду, узяти одну і пройти через середню з трьох в 5 ряду. Це дозволить виробу розширитися плавно і рівномірно.
  8. У подальшій роботі рекомендується орієнтуватися виходячи з форми заготівлі і застосовувати прийом розширення по шести осях малюнка.
  9. У 10 ряду для того, щоб обплетення добре і щільно обігнула форму, використати по дві намистинки і, розбиваючи трійку бісеринок, пройти через середню по одній. У 11 ряду вже чітко видно малюнок і з’являється можливість формувати розмір пелюсток.
  10. На 12 ряду завершити пелюстки. Для цього узяти двічі по одній намистинці, потім три, знову двічі по одній і виконати так до кінця ряду.
  11. У 13 ряду продовжити обгинання форми без додавання намистин. У 14 ряду розбити трійку 12 ряду, а в 15 замість однієї бісеринки 13 ряду узяти по дві білих.
  12. Далі продовжувати роботу, наслідуючи напрям малюнка. Стежити, щоб бісерне полотно ретельно облягало заготівлю. Якщо ряд стає рідше, додавати по 1-2 бісеринкам по шести осях.
  13. Коли бісерне покриття наблизиться до середини яйця, приступити до формування “полів” для букв “Х” і “В”. Шестипроменева система плетіння дає можливість розбити поле на три сегменти. Для цього треба зробити розширення і звуження малюнка по трьох осях. Для виконання бук використати нижчеприведену схему.
  14. Коли половина букв зроблена і найширше місце яйця пройдене, приступити до поступового звуження бісерного полотна, пропускаючи по одній намистинці по усіх шести осях.
  15. Чим ближче до гострого кінця, тим інтенсивніше здійснювати завужування, стежачи за тим, щоб не втратити основні осі.
  16. На етапі закінчення закрити плетіння однією намистинкою і ретельно закріпити край, кілька разів пройшовши голкою навколишні шість намистин.

Прості пасхальні яйця своїми руками з макаронів – опис роботи

У цьому уроці описаний найпростіший спосіб виготовлення своїми руками пасхальних яєць з макаронів. Такі нехитрі, але дуже милі сувеніри можна зробити в домашніх умовах, а потім прикрасити ними приміщення, де проходитиме урочиста святкова трапеза.

Необхідні матеріали для простих пасхальних яєць з макаронів

  • яйця
  • клей ПВА
  • кисть
  • макарони “Зірочки”
  • срібляста аерозольна фарба

Покрокова інструкція по виготовленню своїми руками яєць на Паску з макаронів

  1. У основі сирого яйця виконати невеликий отвір і акуратно зцідити білок і жовток.
  2. Умочити пензель в клей ПВА і ретельно змастити шкаралупу з усіх боків.
  3. Поки шар клею не встиг застигнути, занурити заготівлю в ємність з сухими макаронами так, щоб вони повністю покрили шкаралупу.
  4. Вийняти яйце і дати йому обсохнути. Потім, озброївшись балончиком з фарбою, задути спочатку одну сторону, а коли вона добре схопиться, обробити другу.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: бить яйце з пластиліну, Майстер клас 3-6 років своїми руками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *