Картина з кавових зерен своїми руками [draft]



Прикраси, виготовлені своїми руками, роблять наш дім не лише затишним, але й зберігають у собі теплоту і частку нашої душі. До таких виробів можна сміливо віднести картини з кавових зерен. Також ці витвори будуть відмінним подарунком друзям або родичам з нагоди свята. Детальніше про те, як правильно зробити картину з кавових зерен, які мотиви найбільш популярні, читайте нижче.

Картини з кавових зерен: корисні поради з виготовлення

Щоб зробити картину з кавових зерен Вам потрібні:

  • тверда основа;
  • мотузка;
  • клей “Момент” і ПВА;
  • папір;
  • тканина;
  • кавові зерна.

Приступаємо до роботи:

    1. Передусім необхідно підготувати тверду основу для картини. Це може бути фанера або щільний картон. Зі зворотного боку зафіксуйте петельку для кріплення на стіну. Для того, щоб готове панно висіло міцно, Вам знадобиться мотузка (5-7 см), степлер, клей “Момент” і невелика смужка паперу (1х5 см). Виміряйте довжину основи і точкою позначте середину. З обох боків від цієї точки відступіть і позначте по 1.5-2 см. Ці позначки будуть орієнтиром для закріплення кінців мотузки, які спершу закріплюються степлером, а потім смужкою паперу, змащеного клеєм.

2. Слід враховувати, що темно-коричневий відтінок кавових зерен сполучається не з усіма кольорами. Наприклад, для тла не підійде білий, жовтий, зелений, синій рожевий або чорний. Відмінним рішенням стануть: червоний, світло-коричневий, бежевий, помаранчевий, бардовий, малиновий кольори. Гарною дизайнерською ідеєю буде використання як тла джинса або мішковини. Для цього потрібно вирізати шматок тканини за розміром фанери і змастити її тонким шаром клею ПВА, потім ретельно розгладити поверхню.

3. Швацькою крейдою нанесіть на поверхню основи бажаний малюнок. Наприклад, поширеним мотивом є кавові чашки, чайники, каліграфічні написи, квіти, метелики, смайлики, серця, губки і тому подібне. Якщо збираєтеся дарувати картину з кавових зерен своїми руками до Нового року, можете зобразити символ року.

4. Тепер останній і найвідповідальніший крок – приклеювання зерен. Найкращим клеєм стане силіконовий або клей-гель “Момент”. ПВА або клей-олівець для даних цілей не підійдуть, оскільки кавові зернятка просто не триматимуться.

Що ще можна виготовити з кавових зерен, крім картин?

Ви також можете зробити інші ароматні вироби з кавових зерен. Наприклад, як оберіг і прикрасу Вашого житла можна зробити підкову. Для цього слід вирізати шаблон підкови з картону або фанери і акуратно обклеїти заготівлю зернами. Ефектно виглядатиме згори бантик з атласної стрічки.

Зернами можна обклеювати ялинкові кульки, вази або фігурні пляшки з-під вина. Фантазуйте, можливо, Ваша смілива ідея стане гідним подарунком або прикрасою затишного житла.

Як Ви вже зрозуміли, для того, щоб створити картину з кавових зерен потрібний не лише творчий підхід, але й дотримання нескладних правил. Проте результат того вартий. Вклавши душу у виріб, Ви отримаєте максимум задоволення, а як сувенір він принесе тільки радість і щастя!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *