Другий раз заміж: новий сценарій весілля [draft]



У декого буває не одне весілля, а два, і навіть три. Другий шлюб не привід сумувати, адже це таке саме свято, як і перша реєстрація! Якщо Ви виходите заміж або одружуєтеся в другий раз, то сценарій весілля не повинен повторювати першу реєстрацію шлюбу. Саме тому наш сьогоднішній огляд присвячений розвагам для другого весілля. Крім того, немало оригінальних ідей Ви також знайдете в нашій попередній статті “Розваги на весіллі”.

Реєстрація другого шлюбу

Другий шлюб і сама реєстрація фактично нічим не відрізняється від першого разу. Офіційна частина в РАЦСі проходить за звичним сценарієм – клятва, розпис, поцілунки, шампанське. Далі – веселощі до ранку. Єдине, що можуть побажати наречені – не надівати весільні вбрання вдруге. Наречена необов’язково буде у білій пишній сукні з фатою – креативні молодята можуть придумати інші цікаві образи. Цілком можливо, що друге весілля вирішили зіграти вже одружені молоді люди. Свято може бути приурочене до десятої річниці, наприклад. Як би не було, говорити “так” в другий раз буде нелегко, як і вперше. Якщо Вас запросили на друге одруження як гостя, або Ви самі реєструєте шлюб у другий раз, потурбуйтеся про те, щоб церемонія проходила за новим сценарієм. Друге заміжжя – це другий шанс на щастя, і не можна повторювати минуле.

Сценарій другого весілля

Будь-яке весілля проходить приблизно за таким сценарієм: розпис, зустріч молодих після РАЦСу, гуляння в ресторані, виїзд на природу на другий день святкування. Проте навіть весілля в другий раз може стати оригінальним і не схожим на перше одруження.

Парубочий вечір і дівич-вечір разом

За традицією перед весіллям проходять парубочий вечір і дівич-вечір, на кожному з яких є присутніми особи однієї статі. Оскільки у Вас друге весілля, організуйте спільний вечір прощання з холостяцьким і незаміжнім життям! Напевно чоловікам буде цікаво подивитися, як уміють танцювати їх пані, а для дівчат сильній статі варто також приготувати сюрприз, наприклад, приготувати закуски.

Реєстрація другого шлюбу: зустріч молодих

Наприклад, якщо вперше молодих зустрічали із РАЦСу, обсипаючи цукерками і монетами, то в другий раз це можна зробити трохи інакше: якщо у кого-небудь з Ваших друзів є розумний собака, Ви можете вивчити з ним невеликий сценарій. Нехай він буде в красивому костюмі, а в зубах несе кошик з обручками. Звичайно, слід заздалегідь домовитися про присутність тварини з працівниками РАЦСу, і відрепетирувати сценку із собакою в стінах установи. Така дія виглядатиме дуже романтично. Ще один варіант з твариною – зустріч молодих після реєстрації другого шлюбу: собака може принести в зубах подарунок, наприклад, пелюшечки для майбутнього малюка.

Викуп нареченого

Якщо на першому весіллі традиційно відбувається викуп нареченої, то в сценарій другого одруження можна внести оригінальні корективи – нехай тепер наречена викупляє своє щастя. Викуп нареченого відрізнятиметься від викупу нареченої, оскільки тепер подружки нареченої повинні виконати бажання друзів нареченого, а вони неодмінно відрізнятимуться від простеньких дівочих завдань.
Звичайно, не слід примушувати наречену виконувати чоловічу роботу, а ось приїхати за коханим на білому коні – відмінна ідея. Також викупом може стати смачна страва, приготована нареченою напередодні весілля, або вишита для нареченого сорочка. Ще один гідний Вашої уваги варіант – зав’язати на нареченому краватку декількома різними способами (адже майбутній дружині належить щодня проводжати чоловіка на роботу, а він має бути одягнений з голочки). Яким буде викуп, залежить від Вашої фантазії і побажань другої половинки, але пам’ятайте, що ця дія не повинна перетворюватися на нездійсненне або надважке завдання.

Конкурси і тости на другому весіллі

Сценарій другого весілля не обійдеться без конкурсів і привітань, якщо придумати новий тост просто, то розробити конкурсну програму буде складніше, адже доведеться відступати від традиційних розваг, і заздалегідь довідатися у молодих, які ігри були на першому весіллі. Варто зазначити, якщо попередній шлюб був невдалим, тамада повинен потурбуватися про те, щоб жодні деталі, в тому числі й конкурси не асоціювалися у молодих з минулим. Інакше настрій буде зіпсований. Ось приклад цікавої гри для другого весілля. Це лотерея, в якій можуть брати участь усі присутні на святі гості. Ведучий загадує загадки, а гості повинні давати варіанти відповідей. Той, хто вгадав правильну відповідь, отримує в подарунок загаданий предмет.

  • Щоб знати розмір будь-який, цей приз носи з собою (лінійка).
  • Це важлива дрібниця. Коли станеться щось непередбачуваневони враз допоможуть Вам розпалити вогонь любові (сірники).
  • Хтось їсть креветки, ну а ти скуштуй. (цукерки).

 

Знайди мене за фото

Ще одна цікава гра, яка розважить гостей і молодих на другому весіллі, – пошук нареченої і нреченого за фото. На перший погляд завдання може здатися дуже простим, адже закоханим нескладно впізнати один одного на фотокартці, проте ведучий розкладає на столі дитячі фотографії всіх присутніх. Ось тут і подивимося, хто з подружжя зможе швидше відшукати свою другу половинку на фотографії з далекого минулого. Бажано, щоб показані фотографії других половинок раніше не потрапляли у поле зору закоханих.

Виїзна церемонія

Наприклад, якщо перше одруження святкували в кав’ярні, то друге заміжжя краще відсвяткувати на природі. Відмінним варіантом буде поїздка на море, в гори, або просто за місто. Сьогодні нескладно домовитися про виїзну церемонію, тому реєстрація другого шлюбу з перших хвилин цього дня може проходити в красивому квітучому парку або на засніжених пагорбах, де молодята планують провести медовий місяць. Ще одна креативна ідея для святкування другого весілля – автомобільна подорож. Якщо дозволяють фінансові можливості, молоді замовляють декілька позашляховиків і розважаються, влаштовуючи перегони по бездоріжжю разом з друзями.
Не забудьте запросити фотографа – він зробить безліч вражаючих знімків Вашого креативного весілля на автомобілях. Звичайно ж, водієві краще відмовитися від вживання шампанського, нехай це буде спеціально запрошена людина з досвідом кермування по бездоріжжю.

Оригінальний торт

Торт на першому одруженні за традицією великий, білий, з фігурками молодят у весільному вбранні. Так от, торт для другого весілля має бути дещо незвичайним – нехай кондитери постараються зображувати наречених в якомусь романтичному вигляді. Наприклад, мило виглядатиме сценка першої зустрічі закоханих або перший поцілунок. Фігурки, звичайно ж, дістаються молодятам.

Загальний стиль весілля

Весілля в другий раз передбачає нове вбрання гостей, молодих, і в цілому інший стиль. Варто потурбуватися про іншу колірну гаму і абсолютно нові прикраси для місця бенкету. Можна обійтися без кульок у вигляді серця, які були на першому одруженні, і замінити різноколірні декоративні серветки в келихах креативними фігурками чоловічків.

Танець свідків

Якщо на першому весіллі танцювати свій перший танець повинні молодята, то за сценарієм другого весілля запропонувати цю місію можна свідкам. Буде весело, якщо вони вдягнуть костюми мультяшних або кіногероїв і танцюватимуть під музику з улюбленого фільму молодих.
Як бачите, сценарій другого весілля може зовсім не повторювати перше, і бути дуже оригінальним. Тепер збираючись брати другий або навіть третій шлюб, Ви точно знатимете, що ні Вам і Вашим гостям не доведеться нудьгувати. Веселого святкування!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: другий раз заміж

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *