М’ятний колір в інтер’єрі [draft]



М’ята – це колір свіжості, природного листя і прохолодного коктейлю “Мохіто”. Його використовують не лише в одязі, але й в інтер’єрі. Вибір відтінків м’ятного кольору пояснюється кількома причинами: наше життя стало динамічним, ми постійно кудись поспішаємо, піддаємося стресам, хвилюємося і дратуємося. Саме м’ятний колір допомагає розслабитися, заспокоює очі, нагадує про нашу юність, весну і дарує відчуття легкості. Дизайнери оздоблюють будинки, квартири та громадські заклади, використовуючи “м’яту”. Чи доречний цей колір в домашньому інтер’єрі? Як його застосовувати і сполучати з іншими кольорами? Про це Ви дізнаєтеся з нашої статті.

Розбираємося в м’яті

М’ятний – це змішання холодного зеленого і блакитного відтінків. Наочно можна подивитися на палітрі нижче. Щоб зробити м’який і теплий колір, слід використати більше блакитного, а додавши аквамарин – отримати прохолодний відтінок.
З чим у Вас асоціюється м’ята? Напевно з літом або весною, сонечком і юністю. Саме тому стіни м’ятного кольору створюють ілюзію прохолоди в літню пору року, а восени заряджають позитивом і свіжістю. До речі, саме цей відтінок заспокоює психіку, тому стіни дитячих садків і лікарень забарвлюють саме в м’ятний. Дизайнери вважають, що цей колір здатний заспокоїти, створити відчуття безпеки і комфорту, тому рекомендують використовувати його в дитячих кімнатах, спальнях і вітальнях. Речі в цьому кольорі видаються старими, такими, що втратили яскравість. Відтінок ідеально підійде для того, щоб створити ретро-образ квартири.
Багато хто намагається використати м’ятний колір в інтер’єрі, адже він абсолютно не дратує і не набридає господарям. У квартирі м’ятний колір Ви можете використати як основний, або ж помістити в кімнаті декілька предметів або деталей.

Сполучення м’ятного кольору з іншими в інтер’єрі

Підбираючи шпалери і меблі, запам’ятайте, що м’ятний колір чудово сполучається зі смарагдовим, хвойним і бірюзовим відтінками. Підійде і білосніжний колір, який створить помітний контраст. Особливо вишукано він виглядатиме у ванній кімнаті в сполученні з кремовими меблями. Також можна комбінувати з ним блакитний, бузковий, ліловий, зелений, золотий і шоколадний відтінки. Для оформлення кухні або передпокою використайте сполучення з металіком. Так у Вас завжди створюватиметься відчуття свіжості й чистоти. Пам’ятайте, що в квартирі очі мають відпочивати. В жодному Тому разі не сполучайте цей природний відтінок з яскраво-червоним кольором або яскравими шпалерами з кричущим малюнком, а також з чорними величезними шафами. Найраще колір виглядатиме у світлих кімнатах з білими меблями.
Подивіться на фото. Тут ванна оформлена саме в м’ятних темних відтінках, гармоніюючи з білими стінами. Меблі можуть бути бежевими або сірими.На наступній фотографії зображена спальня. Стіни чудово сполуччаються з темно-зеленим килимом, постільною білизною і світлим паркетом. Візуально кімната здається більше. З чорних меблів можна помітити тільки стілець.Тут показана кухня в м’ятних тонах. Зверніть увагу, що м’ятний відтінок меблів зовсім світлий. М’ятні меблі чудово сполучаються з рожевими стінами і білими стільцями. Погодьтеся, приємно буде зібратися сім’єю в такій ніжній романтичній кухні, щоб випити чаю з фарфорового м’ятного посуду.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: колір мята, мятний колір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *