Як виписатися з квартири: оформлення документів, рекомендації [draft]



Багато людей в певний момент життя стикаються з певними обставинами і думають, як виписатися з квартири? Взагалі, це треба робити у ФМС. Тому вирушайте в паспортне відділення. Але пам’ятаєте, що для цього слід надати перелік документів. Відмітимо, що причин для відмови по зняттю з реєстрації бути не може. Вимагайте цього, заявляйте про свої права або ж звертайтеся у вищестоящі інстанції.

Що треба для того, щоб виписатися з квартири?

Якщо ви заклопотані питанням, як виписатися з квартири, підготуйте потрібний пакет документів. Не кожен знає, які саме папери треба надавати, тому питання виписки стає дуже гострим і здається нерозв’язним. Але насправді, не все так страшно, як здається. Для того, щоб виписатися з квартири максимально мобільно, треба надати перелік таких документів :

  1. По-перше, прихопите оригінал паспорта, в який буде внесений штамп, що підтверджує вашу виписку.
  2. Якщо ви чоловік, то повинні будете надати свій військовий квиток – документ з військкомату, яка підтвердить, що ви зняті з військового обліку.
  3. Також вам знадобляться документи на квартиру. Якщо ви упевнені в тому, що усі документи у вас на руках, звернетеся до фахівця, який підкаже, як виписатися швидко і без зволікань. Відмітимо, що документ про купівлю-продаж, виписка з БТИ не знадобиться. Але будинкова має бути при вас, адже в неї вписуватимуть усіх осіб, які мешкають в квартирі.
  4. Запасіться довідкою, що підтверджує відсутність боргу по квартплаті.
  5. Якщо людина, що виписується, не може потрапити в паспортний стіл особисто, то можна оформити доручення.
  6. Є ще один підводний камінь, який часто супроводжує питання, як виписатися з квартири. У інстанціях вас можуть зажадати довести і підтвердити, що ви маєте можливість прописатися на певній житлоплощі.

Як виписуватися з квартири без особистої присутності

Якщо ви, наприклад, переселилися в інше місто і хочете зареєструватися за новою адресою, вам зовсім необов’язково їхати в органи ФМС за місцем вашої колишньої прописки. Вам вистачає буде подаючи документи на нову реєстрацію написати заяву з проханням про зняття з обліку за вашою колишньою адресою. Далі співробітники ФМС самі зроблять відповідні запити і виконають усі необхідні дії для вашої виписки. Але врахуйте, ця процедура зажадає деякого періоду часу.

Як виписатися з квартири через інтернет

Давайте поговоримо про те, як виписатися видалено. Далеко не кожен громадянин знає про те, що можна виписатися з квартири через Інтернет. Але така можливість дійсно існує. Треба звернутися на сайт Єдиних державних послуг, який дозволяє своїм зареєстрованим користувачам проводити подібні дії в онлайн режимі. Тому якщо ви не знаєте, як виписатися з квартири через Інтернет, пройдіть по посиланню і ви потрапите на потрібний вам розділ. Проведіть операцію, яка відрізняється мобільністю і безпекою. Не переживайте, що дії здійснюються незвичним чином, вони законні!Що для цього треба зробити, і які операції виконати?

  • Зареєструйтеся на сайті;
  • заведіть свій власний особистий кабінет;
  • заповніть форму заяви.

Таким чином, можна:

  1. Простежити хід операцій.
  2. Отримати електронний версії документів.
  3. Зробити виписку видаленим шляхом.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що треба щоб виписатися з квартири, як виписатися з квартири

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *