Догляд за полірованими меблями

Сьогодні ми розглянемо способи очищення і догляду за полірованими меблями в домашніх умовах. Усі методи прості в застосуванні. Для догляду за полірованими меблями використовуйте тільки м’які ганчірочки: з фланелі, замші, оксамиту і м’якого сукна. Пилу на полірованих меблях буде помітно менше, якщо ви протиратимете поверхні ганчіркою, змоченою в наступному розчині: 1 частина шампуню, 1 частина антистатика і 8 частин води. Якщо на глянцевій поверхні з’явилися тьмяні плями, нанесіть на них тонкий шар рослинної олії – вона відновить блиск і розчинить жирові забруднення, допоможе освіжити блиск. Оновити блиск допоможе суміш з оливкової олії і винного оцту, узятих в рівних частинах. Суміш збовтайте, намочіть в ній ганчірочку і протріть поверхню меблів.

Потім відполіруйте сухою м’якою ганчіркою, легко, без натиску проводячи нею по меблях. Добре освіжає полірування реп’яхова олія: крапніть трохи на шматочок вати, загорніть його в стару бавовняну шкарпетку, щоб олія злегка просочувалася, і протріть ним меблі. Зберегти поліровану поверхню допоможе і рідкий засіб: в склянку пива киньте шматочок воску і закип’ятіть. Дайте масі вистигнути і, трохи теплу, нанесіть на меблі. Потім ретельно натріть меблі вовняною ганчірочкою. Час від часу чистіть поверхню тампоном з тканини, в який помістіть відціджений використаний чай, після чого протирайте сухою м’якою ганчірочкою. Пляму від води посипте борошном, а потім тріть до зникнення тампоном, змоченому в рослинній олії.

Ще один спосіб: круговими рухами відполіруйте пошкоджене місце ганчірочкою, змоченою в суміші рослинної олії і етилового спирту (1:1). Плями з полірованої поверхні можна прибрати, протерши їх ганчіркою, змоченою в теплій мильній воді, а потім витерти насухо. Не використовуйте для видалення плям одеколон, спирт, ацетон – від їх дії полірування потьмяніє. Плями від гарячої праски або чайника можна видалити так: приготуйте тампон з тканини і кухарської солі, змочуйте його в рослинній олії і круговими рухами протирайте пляму до його повного зникнення. А сліди від пальців можна видалити, протерши їх тальком. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *