Як доглядати за папугою

Хвилястий папуга

Любителі хвилястих папужок пояснюють їх популярність тим, що ці невеликі різноколірні пташки мають неабиякий розум, легко приручаються і не вимагають особливого догляду. Сьогодні ми розберемося за допомогою цікавого сайту як правильно доглядати за папугою хвилястим, а так само який йому потрібний догляд і відповідні умови утримання. Торкнемося питань годування папуг. Для нашої країни папуги птахи екзотичні, оскільки їх батьківщиною є Америка, Африка, Австралія або Південна Азія. Там вони живуть зграями.

Основним ворогом папуг є людина. Ці птахи живляться рослинною їжею, тому часто здійснюють набіги на поля і сади, повністю спустошуючи їх. Люди полюють на папуг не лише як на дичину, що дає м’ясо і красиве пір’я, але і як на шкідників. З часом папуг стали продавати в європейські країни, вони стали розмножуватися в неволі.

Умови утримання папуг не складні, але все таки помітимо, що ці птахи вимагають особливої уваги інакше не про які здібності “навчитися” розмовляти мові йти не може. Клітина для папужок має бути світлою і просторою. У будиночок для папужок ставлять посуд з питною водою, кормом і ванночку для купання. Добре, коли папуг декілька. Наодинці або одностатеві папуги, як правило, довго не живуть. Час від часу папугу потрібно випускати з клітини і дозволяти політати по кімнаті, не забувши при цьому закрити вікна і двері.

Правильне годування папуги

Годування папуг має бути щоденним. Спеціальний корм, що продається в зоомагазинах, іноді потрібно поповнювати шматочками яблука, груші. Щоб пташка гострила дзьоб, в клітину поміщають точильний камінь. Один раз в тиждень бажано ставити в “будиночок” папужки свіжу гілку. Нерівна поверхня гілки тренує пташині лапки.

Навчання папужок

Навчання папужки людської розмови краще робити без свідків, слова вимовляти повільно, по складах. Навчившись деяким фразам, пташка поповнюватиме свій словниковий запас самостійно.

догляд за папугами хвилястими, як доглядати за папугою, як зробити щоб хвилясті папуги стали ручними, зроблю мінет, намалювати догляд за птахами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *