Порода собак Коллі Бордер

Декілька століть тому шотландські вівчарки були виключно пастушими собаками і охороняли стада чорноголових овець colley, чому і дістали свою назву – colley dog, а потім просто коллі.

Цих красивих, розумних і добро­душних собак коллі, обожнювала анг­лійська королева Вікторія. Саме завдяки ній, на рубежі XIX і XX століття мода на шотландських вівчарок Colley дуже швидко поширилася по усій Європі. І хоча в ролі овечого пастуха сьогодні собаку коллі вже практично не зустрінеш, коллі продовжують служити людині вірою і правдою: серед них багато провідників сліпих, компаньйонів людей з обмеженими можливостями і собак-рятувальників. А в роки Другої світової війни шотландські вівчарки коллі прекрасно зарекомендували себе як умілі санітари, сапери і зв’язкові.

Коллі бордер розумна собака!

Для сім’ї з дитиною коллі – ­знахідка: ця уважна, відповідальна і така, що швидко навчається собака обожнює дітей і пригляне за вашим ма­люком не гірше няні. І нехай вас не обманює дещо “іграшкова” зовнішність бордер коллі: постояти за свого господаря і інших собака уміє і готова захистити їх від будь-якого кривдника. Ваша квартира або будинок у присутності коллі теж під надійною охороною.

Звичайно, як і у будь-якої породи, так і коллі бордер є не лише плюси, але і мінуси. По-перше, будьте готові до регулярного догляду за довгою шерстю свого вихованця (якщо не розчісувати коллі, в шерсті з’являться ковтуни, які доведеться вистригати). По-друге, шотландська вівчарка коллі – достатньо “балакуче” створіння і любити погавкати. По-третє, вона важко переносить спеку. Майте це на увазі, вирушаючи зі своєю вихованкою на довготривалу літню прогулянку, і ні в якому разі не залишайте її на сонці, дотримуйтеся корисних порад і все буде добре!

види коллі, Породы колли, собака породи коллі, як правильно доглядати за собакою породи коллі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *