Три правила отримання інвестицій у власний бізнес

Завжди хочеться, щоб власний бізнес активно ріс і розвивався. Найбільш простим шляхом до досягнення успіху в цьому випадку є значні грошові вкладення, що дозволяють нарощувати обсяги виробництва або продажів. Тільки вкладати грошові кошти небезпечно, оскільки існують певні ризики, спроможні спричинити втрати. Через це головною проблемою будь-якого підприємця залишається фінансування фірми. Які ж три правила отримання інвестицій у власний бізнес?

По-перше, бізнес-план. Звичайно, інвестори лише в окремих випадках повністю прочитують увесь бізнес-план. Через це деякі підприємці вважають за краще відмовлятися від нього. Проте, він показує істинну працездатність справи, тобто якнайкраще відбиває співвідношення прибутків і витрат. Необов’язково брати в руки пачку паперу і розписувати різні етапи діловиробництва, проте, зупинитися на декількох основних моментах все-таки варто. Інвестор обов’язково погляне на розрахунки, щоб оцінити вигідність вкладення власних грошових коштів. Так що краще витратити трохи часу на складання бізнес-плану. З його допомогою можна додатково показати професіоналізм, тому при його відсутності можна забути про швидкий пошук нових грошових вливань.

По-друге, реалістичні прогнози. При підготовці плану майбутнього розвитку ніколи не треба “будувати повітряних замків”. Кожен серйозний інвестор віддає перевагу точності, інформації, ґрунтованій на фактах. Іноді навіть мінімальний реальний доход більше притягне бізнесмена, чим величезні прибутки, що є лише черговими мріями підприємця. Інвестор обов’язково розгляне кожну цифру, тому в них має бути оцінка цільової аудиторії, необхідні грошові витрати, а також реальна вигода. У кінці краще всього оцінити актуальність інвестицій, щоб допомогти відразу побачити можливість отримання прибутку і в майбутньому, а не від єдиного проекту. Цей чинник найбільш важливий, оскільки порожні обіцянки ніколи не зацікавлять інвесторів. В результаті цього бізнес не отримає потрібного підживлення.

По-третє, покажіть вихід при провалі. Не можна забувати про те, що у будь-якій сфері бізнесу завжди залишається ризик. Через це інвестори особливо серйозно відносяться до пунктів, що стосуються гарантій і повернення грошових коштів при помилці. На перший погляд, жоден підприємець не здатний гарантувати стовідсоткового результату. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *