Як правильно користуватися кредитною карткою

Кредитна карта може дуже навіть добре допомогти її володареві у фінансовому плані, але лише якщо дотримуватися декількох правил, але про це пізніше спершу поговоримо про те, що вона з себе представляє і як нею користуватися?

Кредитною картою в наші дні користується досить багато людей. Оскільки це дуже зручно і дуже затребувано. Такий кредит може узяти будь-хто, що майже бажає, для неї не потрібно бігати і тижнями збирати необхідні довідки.

Як оформити кредитну карту?

Для того, щоб оформити кредитну карту, вам необхідно мати при собі лише два документи: паспорт і довідку про доходи, щоб у банку була упевненість і гарантія, того, що ви повернете борг за умовами, що надаються ними. До того ж кредитна карта дуже поширена річ в наші дні.

Як користуватися кредиткою?

Поговоримо про те, як же все-таки краще користуватися кредитною картою? Після того, як ви узяли карту у банку і активували її, ви можете почати нею користуватися, при цьому обмеженням буде лише ліміт цієї карти. Після чого ви виплачуєте банку ту ж суму. Але вже з відсотками, які були вказані у вашому договорі.

У кожного банку свої чудасії, тому уважно читайте правила і умови договорів. За використання кредиту з вас візьмуть певну суму грошей. Плюс до цього знімуть гроші за користування кредитною картою, і це ще не усе з вас додатково зніматимуться гроші за ті або інші операції.

До того ж знімати гроші з картки не кращий варіант. Оскільки там великі відсотки. Тому краще розплачуватися кредитною картою відразу, і не варто забувати про правильне її використання.

Дуже просто, користуйтеся нею тоді, коли у вас вже закінчилася уся готівка, і вам дійсно вже нічим платити. Якщо ви почнете розплачуватися кредиткою на всі боки, то за рік у вас набіжить гарненька цифра, яку необхідно буде вам повертати і тим більше з відсотками.

А відсотки там не такі вже і маленькі. Тому краще підключити послугу для SMS сповіщення і знати про витрати і відсотки цієї кредитної карти. Так вам легше буде знати, яку суму, вам необхідно погасити і в які терміни.

Також ця функція хороша тим, що ви знатимете про те, що наближається термін поповнення карти, оскільки частенько вас про це можуть не попередити, а штрафи за прострочення вам нараховуватимуться, причому не малої суми і будьте упевнені, набіжать ще і відсотки. Якщо ви в строк не виплатите цю суму, вам також можуть приписати прострочення, і вона перевищуватиме цю суму в десятки разів

Функції кредиток

У багатьох є хороша функція для її користувача, яка називається пільговий період, тобто ви берете кредитну карту з певною кількістю грошей і в плині якогось часу вам не нараховуються відсотки за її використання і усі процедури, що виробляють з нею, але лише за умови, що ви до кінця цього періоду повернете витрачену суму грошей, тому оформляючи кредитну карту більше дізнайтеся про цю програму.

Під час пільгового періоду відсотки йдуть лише при знятті готівки, тому краще розплачуйтеся без готівки, а з кредитною картою. Перш ніж просто узяти і оформити кредитну карту поцікавтеся про процентні ставки, про її функції і бонуси, про витрати, також про плюси і мінуси. Необхідно знати тарифи і умови, а також правила використання, порівняйте з показниками інших банків. Звертайте увагу на бонусні і програми знижок.

Приміром, є банки, у яких при оформленні кредитної карти даються знижки, а також при поповнені кредитної карти і достроковому погашенні кредиту на ваш баланс зараховується 1-2% від поповнюваної суми.

При оформленні кредитної карти також звернете увагу на місячні комісії того або іншого банку, адже іноді коли у нас є гроші ми не користуємося нею. Тоді навіщо нам платити зайві гроші і відсотки банку, але, на жаль, бувають і такі банки, які беруть комісію за не використання кредитною картою і плюс ще можуть накинути відсотки за це, і саме тому оформляючи карту необхідно врахувати усі плюси і мінуси карти. Досконально прочитати усі пункти договору, при виникненні яких-небудь питань задати їх консультантові, вони пояснять вам і допоможуть в рішенні цих деталей.

При оформленні кредитної карти краще встановити добовий або ж місячний ліміт, щоб не забутися про відсотки і нарахування, тому мудріше і простіше буде оформити дебетову форму кредитної карти, це дозволить вам витрачати лише необхідну суму грошей. При кредитовій формі кредитної карти ви можете потрапити в додатковий кредит з відсотками і витратами, що не так вже хотілося б володарям цих кредитних карт.

Коментарі 1 коментар

  • Кредитна карта – річ, звісно, потрібна, адже бувають ситуації, коли терміново потрібні гроші. Ось тоді вона і стане в нагоді. Але постійно користуватися кредиткою просто невигідно. Особливо, коли немає змоги повернути витрачену суму протягом пільгового періоду. Відсотки по таких картах і справді космічні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *