Як грамотно відполірувати машину?

Кожен автовласник, який приділяє своєму “залізному коню” досить багато уваги, знає, що періодично машина потребує поліровки. Полірувальна речовина, яка при цьому використовується, є сумішшю силіконів, силіконових смол, різного воску. Також воно часто містить елементи, що посилюють колір кузови, що заповнюють потертості і подряпини. Поліровка автомобіля – це фактично нанесення на нього захисного шару, який зменшує шкідливу дію ультрафіолету, кислот, солей і так далі.

Існують різні поліролі: силіконові, синтетичні, абразивні, полімерні і інші. І кожен водій цілком може навчитися їх правильно використати самостійно, без залучення фахівців з автосервісу. Але для цього важливо знати про деякі нюанси цього процесу. Наприклад, про те, що може знадобитися товщиномір ЛКП. Він допоможе впізнати товщину шару ЛКП. Якщо не врахувати цей момент, то цілком реально при поліровці зняти шарлаку з автомобіля. У будь-якому випадку процес поліровки ділиться на два етапи. Перший – це відновна поліровка. В цьому випадку застосовуються абразивні пасти, що допомагають зняти верхній шар лаку сколами і подряпинами. У результаті кузов авто стає блискучим, красивим і свіжим. Другий етап – захисна поліровка. Вона проводиться відразу ж після першого. Тепер на авто наноситься шар поліроля, покликаний заповнити усі мікротріщини. В результаті машина має насичений колір і чудовий блиск.

Отже, варто зрозуміти, як саме проводити і той, і інший етапи поліровки. Спочатку машину слід підготувати. Для цього її відмивають від піщинок, бруду і пилу. Лакофарбове покриття після цього має бути ретельно висушене. Другий етап – найголовніший, це безпосередньо поліровка. Тут без професійної машинки не обійтися. Знадобляться і полірувальні круги. Вони можуть бути поролоновими і вовняними. Тепер залишилося придбати хороші полірувальні пасти. Ця процедура вважається досить трудомісткою. Тому її часто вважають за краще замовляти в автосервісах. І коштує така послуга немало. Адже поліровка одного авто іноді займає цілий день. Будьте готові віддати не менше 150 доларів. Саме тому багато водіїв вважають за краще економити і все робити самостійно.

Якщо коротко описати процес поліровки, то він виглядає так: починати варто з пасти з грубим абразивом. На полірувальну машину необхідно надіти круг, який призначений для грубої поліровки. Спочатку паста розмазується, не включаючи машинку, а тільки потім інструмент використовують на низькій швидкості. Рухи здійснюються хрестом – вертикально, горизонтально, і так далі. Поступово швидкість машинки підвищується. Після цього залишки пасти забираються спеціальною серветкою. Усю поверхню слід обробляти частинами. Губку, надіту на полірувальну машину, необхідно мити після кожної четвертої обробленої ділянки. Після цього варто взяти круг, який призначений для м’якої поліровки. На неї необхідно нанести пасту і розподіляти по полірованій ділянці круговими рухами. Машинка в цьому випадку працює на середній швидкості. Врешті-решт, залишиться тільки нанести захисну поліроль. Якщо є бажання заощадити, власне авто завжди можна привести в порядок самостійно.

відполірувати авто львів, чим зняти залишки поліроля з машини, як правильно відполірувати авто відео, відео як відполірувати машину самостійно, як відмити машину після поліровки

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *