Як зупинитися на світлофорі?



Як зупинитися на світлофорі правильно?

Світлофори регулюють рух і право проїзду або переходу дороги, як правило вони розташовуються на перехрестях або пішохідних переходах. Нині використовуються два види світлофорів – транспортний і пішохідний. І водії, і пішоходи повинні беззаперечно виконувати сигнал світлофора, щоб уникнути аварій.

На дорогах можна бачити горизонтальні і вертикальні транспортні світлофори. Як правило, вони складаються з трьох секцій для основних сигналів світлофора – червоного, жовтого, зеленого, але можуть бути і додаткові секції для вказівки повороту на рівні зеленого сигналу.

Транспортний світлофор дозволяє рух на зелений сигнал, забороняє – на жовтий і червоний. Але жовтий сигнал особливий, він попереджає, що зараз спалахне червоний. Якщо водій у цей момент не устигає загальмувати без застосування екстреного гальмування, він може проїхати на жовте світло світлофора. Але тільки у тому випадку, якщо не створює небезпеку для інших водіїв або пішоходів.

При необхідності проїзду на зелений сигнал додаткової секції, іноді доводиться поступитися дорогою транспорту, що їде по головній дорозі або на основний сигнал світлофора.

Якщо світлофор постійно блимає жовтим світлом, орієнтуйтеся на знаки пріоритету. Наприклад, за наявності знаку “Поступитеся дорогою” або “Проїзд без зупинки заборонений”, зупиніться у стоп-лінії або краю проїжджої частини і пропустіть транспорт, що рухається по головній дорозі.

Якщо світлофор блимає жовтим світлом на регульованому пішохідному переході зупиніться, щоб пропустити пішоходів, і тільки після цього продовжите рух.

При повороті направо або наліво, якщо на прилеглій дорозі є транспортний світлофор, зверніть увагу на розмітку. При виконанні повороту слід переконатися, що на дорозі відсутня стоп-лінія і червоний сигнал світлофора, інакше ви повинні зупинитися. Якщо стоп-лінії немає, навіть при заборонному сигналі ви можете продовжити рух, пропустивши заздалегідь пішоходів.

При проїзді світлофора того, що регулює залізничний переїзд, зупиніться на червоний сигнал, який мигає. При цьому він може супроводжуватися звуковим сигналом і підняттям шлагбауму. В цьому випадку зупиніться за два метри від шлагбауму, якщо інше не відмічене стоп-лінією. Дотримуючись правил дорожнього руху ви правильно зупинятиметеся на світлофорі завжди, просто запам’ятаєте деякі нюанси.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: зелене світло світлофора мигає, свитлофори издити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *