Як зробити грамотну гідроізоляцію?

Цеглина, бетон і інші види будівельних матеріалів відрізняються здатністю поглинати вологу і накопичувати її в порах. При цьому якщо розглядати той же підвал будинку, то з нього по стінах (завдяки капілярному підсосу) волога може поширитися по усій будівлі. Як наслідок, після тривалої дії підвищеного рівня вологості на будівельні матеріали може спостерігатися передчасний знос, а то і повне руйнування конструкцій.

Щоб не допустити таких неприємностей і істотно продовжити термін безвідмовної експлуатації будови необхідно своєчасно виконати процес, який носить назву гідроізоляція. Нині облаштування гідроізоляції може бути найрізноманітнішим і залежить тільки від особливостей оброблюваної конструкції, а також особистих переваг власника. Залежно від будівлі, що ізолюється, гідроізоляція може бути як внутрішньою, так і зовнішньою, підземною, наземною і навіть підводною.

До того ж, існує також герметизуюча, антикорозійна і антифільтраційна ізоляція, завдяки якій можна істотно поліпшити характеристики будинку, ефективно захистити його від негативної дії вологи. Великий вибір варіантів виконання процесу дозволяє вигідно провести цю процедуру, істотно заощадивши час і гроші, що важливо. На вітчизняному ринку дефіциту гідроізоляторів не спостерігається.

Існує величезна кількість груп матеріалів, серед яких кожен гарантовано зможе підібрати певний варіант, виходячи з особливостей споруди. Так, наприклад, найбільш популярними сьогодні являються фарбувальна і обклеювальна, штукатурна і просочувальна, ін’єкційна і засипна гідроізоляції, адже завдяки застосуванню спеціальних матеріалів, можна отримати прекрасний захист будови від вологи, забезпечити тривалу і безвідмовну експлуатацію упродовж тривалого часу.

Грамотне облаштування гідроізоляційного захисту будь-якої будівлі і споруди має на увазі не лише використання якісних матеріалів, але також ще і чітке наслідування інструкцій і норм, залучення лише кваліфікованих фахівців. До питання ізоляції слід підходити з усією ретельністю і відповідальністю, адже саме від неї багато в чому залежить довговічність і надійність будівлі, а також розмір експлуатаційних витрат і об’єм робіт в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *