Як намалювати ялинку з іграшками і гірляндами легко і красиво – Майстер-класи по малюнку ялинки поетапно для початківців і дітей [draft]



Нові, цікаві майстер-класи поетапно і в усіх подробицях розповідять, як намалювати ялинку олівцем, аквареллю або гуашевими фарбами. Наслідуючи ці поради, новорічну красуню легко навчиться зображувати не лише школяр, що має деякий художній досвід, але і дитина з дитячого саду, тільки початкуюча освоювати яскраву і колоритну науку живопису. Ялиночка, намальована малюком до Нового року 2018, стане відмінною прикрасою ігрової кімнати, шкільного класу або вітальні в домашній квартирі і заздалегідь створить в приміщенні приємну, радісну, святкову і оптимістичну обстановку.

Як намалювати ялинку олівцем легко і красиво – поетапний майстер-клас для початківців

Дуже легкий і доступний майстер-клас з поетапними фото розповість початкуючим художникам, як намалювати красиву новорічну ялинку олівцем. Якщо чітко наслідувати ради і правильно виконувати кожна дія, робота не займе багато часу, а готовий результат порадує приємним зовнішнім виглядом і створить на душі святковий настрій.

Необхідні матеріали, для красивого малюнка ялинки олівцем своїми руками

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець
  • лінійка
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців (за бажанням)

Покрокова інструкція, як початківцеві легко, швидко і красиво намалювати олівцем новорічну ялинку

  1. На вертикально розташованому аркуші паперу зробити попередній нарис. Для полегшення роботи скористатися лінійкою і накреслити рівносторонній трикутник, а чітко під ним невеликий квадрат. Він повинен знаходитися строго по центру під майбутнім деревом.
  2. Спираючись на допоміжні лінії сторін трикутника, зображувати крону дерева, промальовував її трьома ярусами ялинових “лапок”, що розширюються до низу. Жорстким контурам квадрата надати схожість із стволом.
  3. “Прикрасити” верхівку дерева п’ятикутною зірочкою, а на голках зображувати гірлянду з дрібних намистинок. Детально промальовувати її, направляючи кожен ярус з верхнього правого боку до нижнього лівого.
  4. Потім під краями гірлянди зробити нарис круглих кульок і великих променистих сніжинок.
  5. Для насиченості малюнка додати бантики, цукрові тростини із загнутими краєчками і традиційні для європейських новорічних свят “шкарпетки” для подарунків.
  6. Завершальним кроком додати декілька зірочок на порожні місця, не зайняті іграшками. На кульках легкими штрихами відмітити відблиски.
  7. За бажання залишити картинку з ялинкою в чорно білих відтінках, або розфарбувати її, використовуючи набір кольорових олівців. Можна оформити малюнок паперовою аплікацією або будь-яким іншим видом зовнішнього декору.

Як намалювати ялинку фарбами для початківців – урок поетапно аквареллю

Поетапний урок допоможе початкуючим живописцям намалювати акварельними фарбами розкішну лісову красуню – ялиночку. Для створення зображення знадобляться час, акуратність і добре освітлене робоче місце. Картина вийде реалістичною і виглядатиме ефектно і привабливо.

Необхідні матеріали для створення малюнка ялинки акварельними фарбами

  • альбомний папір для малювання
  • акварельні фарби
  • набір кистей
  • простий олівець
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як початкуючим намалювати аквареллю ялиночку

  1. Узяти аркуш паперу і простим олівцем намалювати на нім вертикальну лінію – ствол майбутньої ялинки. Від верху схемний намітити декілька коротких горизонтальних гілочок.
  2. Розташувати гілки по усій довжині ствола, залишивши коротші згори, а знизу зробити довші і загнуті.
  3. Для зображення голок розвести на палітрі відповідний відтінок зеленої фарби, узяти пензлик середньої ширини і пропрацювати першу гілку.
  4. Потім повністю покрити голочками усе дерево, для додаткової об’ємності і реалістичності чергуючи темні, насичені мазки зі світлішими і прозорішими.
  5. Коли основне покриття трохи підсохне, узяти інший відтінок зеленого кольору і декількома мазками зробити ялинку більше фактурної і натуральної.
  6. Коричневою фарбою фарбувати ствол ялинки. Блакитний відтінок розвести на палітрі до блідості і широкою кистю пройтися по верхній частині простору навколо дерева. Стежити, щоб тон не затікав на голки.
  7. Змішавши жовтий і зелений колір, затонировать нижню частину малюнка, щоб створювалося враження, що дерево росте на траві.
  8. У завершенні тоншою кистю пройтися по ясно-зеленому покриттю і намалювати темнішим тоном зростаючу траву під ялиночкою. Дати роботі добре висохнути, а потім оформити через паспарту під скло.

Урок, як намалювати ялиночку з гірляндами гуашшю поетапно дитині в дитячий сад


Наслідуючи рекомендації цього поетапного уроку, швидко намалювати ялиночку з гірляндою в дитячому саду зможе навіть дитина, що не має яскраво вираженого таланту художника. Оригінальність роботи полягає в тому, що основу дерева малюкам пропонується зробити не кистю, а долоньками, заздалегідь опущеними в яскраво-зелену фарбу. Переживати, що діти забрудняться, не варто. Гуаш легко змивається і з рук, і з особи звичайною водою і не вимагає застосування агресивних розчинювальних компонентів.

Необхідні матеріали для поетапного малюнка ялинки гуашевими фарбами для дитячого садка

  • альбомний щільний папір
  • набір гуашевих фарб
  • кисті

Покрокова інструкція, як дитині в дитячому саду намалювати гуашшю ялиночку з гірляндами

  1. У дрібній широкій тарілці розвести зелену гуашевую фарбу. Умочити долоньку і прикласти до аркуша паперу, розташованого вертикально. Перший відбиток поставити приблизно по центру згори. Під ним зробити ряд з двох відбитків, потім – з трьох і що завершує – з чотирьох. У такий спосіб буде зроблена загальна площа крони дерева.
  2. Коли фарба підсохне, узяти тонкий пензлик і намалювати декілька ярусів гірлянди. Зображувати її у формі невеликих різноколірних кульок, розташованих горизонтальними рядами поверх ялинових голок.
  3. Згори додати зірку, а на гілочках підмалювати новорічні іграшки різної форми.
  4. Внизу темно-коричневим тоном зафарбувати основу дерева, а поруч зображувати у вигляді маленьких скриньок з бантиками новорічні подарунки.
  5. Коли картинка повністю висохне, кнопками закріпити її до щільної картонної основи і повісити на стіну.

Як намалювати новорічну ялинку з іграшками поетапно в школу

У школі діти регулярно відвідують уроки малювання і легко справляються з масштабнішими жанровими зображеннями. Тому, для них не складе ніяких труднощів намалювати новорічну ялинку з іграшками в мальовничій обстановці казкового лісу. А детальний поетапний майстер-клас стане відмінним порадником у справі створення ефектної новорічної картини.

Необхідні матеріали для малювання новорічної ялинки з іграшками для школи

  • аркуш паперу
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір фарб
  • кисті

Покрокова інструкція, як красиво зображувати ялинку з іграшками на Новий рік

  1. Простим олівцем, не натискаючи занадто сильно, зробити попередній нарис. Відмітити розташування дерев’яного будиночка з бруса в лівій частині картини, справа намалювати задній фон у вигляді лісу, а на перднем плані зображувати озеро і контур ялиночки.
  2. Ультрамариново-синіми тонами покрити небо на далекому плані. До країв зробити його темнішим, а ближче до контура будиночка і дерев трохи ослабити колір, щоб вийшло контрастніше. Старатися, щоб перехід з тіні у світло був плавним і розмитим.
  3. Приділити увагу лісу вдалині і тоншою кистю намітити поверх висохлого неба яскравіші силуети дерев.
  4. Для тонування будиночка використати коричневу вохру. Кожен брус зафарбувати золотисто-рудим кольором, а внизу для надання рельєфності і об’єму додати темніші смужки. Між колодами провести рівні чорні лінії. Місця перетину бруса помітити коричневими колами.
  5. Рами на вікнах пропрацювати коричневим кольором, стекла зробити яскраво-жовтими (що світяться зсередини), віконниці забарвити в контрастні кольори, наприклад, червоний і зелений.
  6. По задньому фону, що підсохнув, пройтися сірувато-блакитним тоном, додавши силуети дерев в снігу.
  7. Зайнятися переднім планом, зображує перед будинком снігові замети і озеро, що завмерло.
  8. Різними відтінками зеленої фарби покрити ялинку, щоб вона вийшла об’ємною і реалістичною. Подекуди додати декілька мазків коричневого кольору, виявляючи у такий спосіб ствол.
  9. Потім “прикрасити” деревце кулями яскравих кольорів, розташуй в їх хаотично по усіх гілочках новорічного дерева.
  10. На завершальному етапі намалювати димок, що йде з труби, і невеликий кущик снігу біля озера. За бажання оформити роботу в рамочку.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати ялинку, малюнки ялинки акварелю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *