Як зробити лизуна із зубної пасти [draft]



Не усі дитячі іграшки можна назвати по-справжньому цікавими або незвичайними. Знаменитий лизун – герой популярного фільму “Мисливці за приведеннями” – вже точно належить до розряду іграшок, які дивують, незважаючи на свою простоту. М’яка маса, здатна то розтікатися, немов вода, то збиратися в щільну грудку, що відскакує від твердої поверхні, – таку іграшку був би радий мати у своєму розпорядженні будь-яка дитина. Адже виготовити лизуна можна і в домашніх умовах!
Секрет будь-якого хендгама (handgum) полягає в унікальних властивостях маси, у складі якої є присутніми речовини, що наділяють лизуна якостями м’якого пластиліну. Все, що необхідно в даному випадку, – підібрати необхідні інгредієнти і перемішати їх до потрібної консистенції. У мережі можна знайти безліч “рецептів” виготовлення хендгама. Найдоступнішими ж традиційно залишаються ті, які не вимагають якихось рідкісних матеріалів. Ми пропонуємо зробити лизуна з того, що є в кожному будинку : із зубної пасти і клею ПВА. Наслідуйте наші рекомендації, і ви дізнаєтеся, як зробити лизуна із зубної пасти і не витрачатися на купівлю цієї популярної іграшки в магазині!

Матеріали

Пропонований спосіб допоможе зробити лизуна буквально за декілька хвилин, хоча перед використанням іграшки їй треба дати час, щоб охолодитися.Итак, необхідні матеріали:

  • зубна паста
  • клей ПВА
  • невелика місткість (підійде і звичайний поліетиленовий пакет)
  • паличка для змішування маси.

Цей рецепт завжди може бути доповнений барвниками або іншими інгредієнтами, наприклад, дрібним бісером або блискітками. Ми ж не радимо щось додатково підмішувати, а рекомендуємо просто вибирати для виготовлення іграшки зубну пасту якого-небудь оригінального кольору.

Покрокова інструкція по виготовленню лизуна із зубної пасти

Итак, щоб отримати якісну однорідну масу, нам необхідно дуже ретельно змішати усі компоненти:

  1. Видавлюємо в ємність або пакет приблизно півтюбика зубної пасти.
  2. Поступово додаємо в зубну пасту полімерний клей, не забуваючи помішувати отримувану масу.
  3. Уважно стежимо за однорідністю консистенції і тягучою маси. Як тільки лизун став в міру тягучим, процес додавання клею припиняємо.
  4. Ще раз грунтовно перемішуємо увесь склад і поміщаємо його в холодильник.
  5. Через 30 хвилин дістаємо нашого лизуна і насолоджуємося його дивовижними властивостями!

На замітку! Буває так, що з першого разу зробити якісного лизуна не виходить. Причиною цьому виступає неправильний підбір співвідношення кількості зубної пасти і клею. На жаль, якої-небудь універсальної ради тут дати не можна, оскільки різні зубні пасти можуть сильно відрізнятися набором своїх компонентів. Крім того, в них нерідко є присутніми додаткові речовини або гранули, які не завжди підходять за своїми властивостями для участі в створенні лизуна, – м’якої і тягучої маси.

Як зробити “магазинного” лизуна?

Оптимальний набір інгредієнтів – такий самий, який використовують офіційні виробники подібних іграшок – включає речовину, яка називається тетраборатом натрію. Якщо цей порошок додати в полімерний клей, вдасться отримати масу, за своїми характеристиками що якнайповніше відповідає сьогоденню “магазинному” лизуну.Итак, беремо:

  • клей ПВА
  • тетраборат натрію
  • відповідну місткість
  • паличку для перемішування
  • гуаш (вона виступить барвником)
  • теплу воду (її ми використовуватимемо, якщо суміш виходитиме надмірно густою).

Тут оптимальну кількість клею і тетраборату натрію підібрати легше, оскільки готова однорідна маса прямо на очах придбаватиме потрібну нам консистенцію. Як тільки м’якість і в’язкість лизуна здадуться нам достатніми, необхідно просто припинити процес додавання в клей вказаної речовини. Все – знаменита іграшка готова!

На замітку! Декілька слів необхідно сказати про зберігання лизуна. Кращим вибором для цього стане герметична місткість (наприклад, пластикова коробочка з кришкою, що щільно закривається), яка убереже нашу іграшку від води, вогкості або прямих сонячних променів. Зрозуміло, граючи з лизуном, теж доведеться берегти масу від подібного контакту. В цьому випадку лизун довго зберігатиме свої властивості: не висохне і не стане надмірно рідким. Та все ж, практика показує, що середній “термін життя” іграшки, зробленої в домашніх умовах, не перевищує одного тижня. Що ж, це відмінний привід, щоб зробити ще одного лизуна, але вже іншого кольору!

Відео: як зробити лизуна із зубної пасти

Як швидко замішати необхідні інгредієнти, щоб вийшов лизун із зубної пасти, ви можете дізнатися з цікавого і пізнавального ролика:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як зробити лізуна зубної пасти, як робити лизуна з клею і зубноі пасти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *