Як зробити лизуна з шампуню [draft]



Популярний герой з легендарних “Мисливців за приведеннями” – лизун – давно перетворився на одну з найулюбленіших іграшок дітей всього світу. Все тому, що у будь-якому дитячому магазині сьогодні можна знайти цю незвичайну істоту: в’язке, м’яке, безформне і дуже стрибуче! У вашої дитини немає подібної іграшки? Не поспішайте бігти до найближчого супермаркету, оскільки лизуна або хендгама (handgum) цілком можна зробити самостійно, використовуючи для цього всього декілька простих компонентів.
Існує безліч способів, що дозволяють отримати масу, за своїми властивостями що повністю відповідає популярній іграшці. Один з найпоширеніших варіантів виготовлення лизуна – з шампуню і клею. Як правильно змішати ці компоненти? Що треба до них додавати? Як зробити лизуна з шампуню і клею в домашніх умовах?

Матеріали

Для виготовлення лизуна на основі шампуню і клею знадобиться:

  • Шампунь (близько 50 мл). Краще всього використати такий склад, в якому відсутні добавки у вигляді кондиціонера. Крім того, колір вибраного шампуню визначить і забарвлення майбутнього лизуна. Якщо ж основа є білою або безбарвною, виправити положення допоможе будь-який харчовий барвник.
  • Клей (від 100 до 150 мл). В якості клейової основи майбутньої іграшки необхідно узяти клей ПВА Titan. Знавці стверджують, що якісний лизун вийде тільки з цієї марки полімерного клею.
  • Барвник (3-5 г). Оптимальний варіант – харчовий барвник для пасхальних яєць, який сьогодні продається в широкій різноманітності кольорів.
  • Місткість для змішування інгредієнтів. Тут підійде і невелике відерце, і глибока миска, і навіть простий герметичний целофановий пакет.
  • Паличка для перемішування маси. Її може замінити ложка або будь-який інший зручний підручний засіб.

Покрокова інструкція по виготовленню лизуна з шампуню

Швидко зробити дитині іграшку з шампуню і клею допоможе наступна покрокова інструкція:

  1. Виготовлення лизуна розпочинається з вибору відповідного шампуню. Налийте близько 50 мл цієї рідини в заздалегідь підготовлену ємність.
  2. Помішуйте шампунь і одночасно насипайте у воронку, що утворилася, барвники. За бажання до них можна додати блискітки, дрібний бісер або стрази.
  3. Щоб отримати сьогодення хендгама, не обійтися без клею ПВА: додайте його в отриману масу порційно, по декілька ложок. Поступово маса почне густіти і тягнутися, тому кількість використовуваного клею залежатиме від властивостей отримуваної консистенції.
  4. Як тільки маса придбає однорідний склад, все – іграшка готова!

Надалі залишиться лише берегти лизуна від нагрівання, від води, вогкості і прямих променів сонячного світла. Зберігати таку іграшку краще всього в темному і сухому місці.

Альтернативний спосіб виготовлення лизуна з шампуню

Шампунь для волосся є практично в кожному будинку, а ось клей ПВА – на жаль, не завжди. Зневірятися не варто, адже допитливі уми давно довідалися рецепт виготовлення лизуна без застосування клею ПВА. В даному випадку нам його замінить інший популярний засіб – гель для миття посуду!Итак, зробити улюблену іграшку нам допоможе:

  • шампунь (близько 150 мл);
  • гель для посуду (близько 150 мл).

Як же зробити лизуна за допомогою цих інгредієнтів? Дуже просто!

  1. Знову змішуємо інгредієнти до отримання однорідної маси і поміщаємо отриману суміш в холодильник.
  2. Через 40-50 хвилин дістаємо нашого лизуна і відмічаємо, що він набув усіх необхідних якостей і властивості!

Помітимо, що при нагріванні така маса втрачає у своїй в’язкості, тому зберігати іграшку нам припаде в тому ж холодильнику. Також не можна забувати про те, що лизун з шампуню не повинен контактувати з водою.Багатьох може зацікавити питання: а як роблять игрушки-лизуни, які продаються в дитячих магазинах? В якості основи там береться тетраборат натрію – особлива речовина, до якої згодом додаються барвники і клей. Чому шампуні і гелі для миття посуду виступають йому заміною? Все просто: в їх складі зазвичай міститься ця речовина!

Відео: як зробити лизуна з шампуню і клею

Щоб краще зрозуміти принцип виготовлення лизуна з шампуню рекомендуємо вам подивитися цікаве повчальне відео:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *