Малюнок на Новий рік олівцем і фарбами в школу і в дитячий сад. Як своїми руками поетапно намалювати Півня і Діда Мороза [draft]



Поетапний малюнок на Новий рік 2017 олівцем для початківців

Початкуючим художникам не варто відразу братися за складні твори, що вимагають ретельно опрацювання і високої деталізації. Краще спробувати свої сили на простих завданнях і, так би мовити, набити руку. А допоможе в цьому нижчевикладений урок, що розповідає, як поетапно намалювати олівцем цікавий новорічний малюнок.

Необхідні матеріали для поетапного новорічного малюнка

  • простий олівець HB
  • простий олівець 2b
  • аркуш паперу формату А4
  • стирательная гумка
  • циркуль

Покрокова інструкція, як поетапно намалювати олівцем малюнок на Новий 2017 рік

  1. У нижній частині аркуша паперу, відступивши від краю приблизно 7-8 сантиметрів, намітити злегка закруглену лінію горизонту. З лівого боку зробити нарис форми майбутньої огорожі, а справа намітити стволи дерев. Оскільки це – найдальша панорама, рослинність не має бути занадто великою. Інакше загальні пропорції порушаться і малюнок виглядатиме неприродно.
  2. Далі легкими штрихами зображувати вертикальні елементи огорожі, а над ним відмітити декілька стволів дерев. Щоб створювалося відчуття глибини простори, ближні до краю листа стволи намалювати більш високими і яскравими, а що йдуть до середини – меншими за розміром і не такими чіткішими. У центрі композиції над лінією горизонту від руки або за допомогою циркуля зробити два круги. В майбутньому з них вийде сніговик.
  3. Третій круг для сніговика намалювати так, щоб лінія горизонту перетинала його приблизно навпіл. Контурно намітити гілки і загальну крону дерев.
  4. Детально зайнятися сніговиком. Домальовувати ручки-гілочки, шапочку, носик, очки і рот, гудзики на грудці.
  5. У одній руці у сніговика зображувати ялинову гілочку, а поруч намітити верх і низ маленької зростаючої ялинки.
  6. Домальовувати ялинку повністю, зображувати на ній кульки, а поряд з сніговиком “посадити” маленьку пташку. Декількома штрихами створити ефект глибоких заметів. По усій картинці намалювати сніг, що падає.

Малюнок поетапно на Новий рік 2017 – Півень своїми руками в школу


Як намалювати своїми руками в школу яскравого, барвистого Півня, символ Нового, що настає, 2017 року, розповість цей поетапний урок. Для створення роботи знадобляться простий олівець, папір і набір пастелі. Але якщо ви не любите малювати крейдою, можна замінити з на фломастери, акварель, акрилові фарби або гуаш.

Необхідні матеріали для поетапного новорічного малюнка в школу

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець HB
  • кольорова масляна пастель
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як своїми руками намалювати в школу Півня

  1. На чистому аркуші паперу простим гостро заточеним олівцем намалювати два овали: більший розташувати приблизно по середині листа – це буде тулуб, а трохи вище – маленький. Це – голова. Обидва овали з’єднати прямою лінією – умовною шиєю. Під тулубом зображувати дві рівні лінії. Це – ноги.
  2. До передньої частини голови примальовувати трикутний дзьоб, а ззаду на тулубі зробити круто зігнуту дугу, що означає верхній контур хвоста. Над головою розмістити гребінець, а під дзьобом – два півкруги сережок. Додати дві зігнуті лінії і позначити силует шиї. На лапках намалювати пальці, що перехрещуються, і одну задню шпору.
  3. Усередині тулуба намітити закруглений силует крила. Пропрацювати контури “штанців” і відмітити нижню частину хвоста.
  4. Промальовувати зубці на гребінці, крило покрити оперенням і дуже чітко промальовувати кожну пір’їнку пишного хвоста.
  5. Жорсткіше позначити лінії “штанців” і пропрацювати контури передніх пальців і задньої шпори. Легкими штрихами, намагаючись сильно не давити, крейдою світло-коричневого відтінку затушувати оперення голови, шиї, верхньої частини крильця і окремого пір’я хвоста.
  6. Нижню частину тулуба птаха затонировать насиченим бузковим кольором. Промальовувати чорним грифелем контри крила, хвостового оперення, штанців, лап і шпор. Голову і шию жирно обвести коричневим тоном. Червоним кольором зробити вкраплення на хвості і зафарбувати гребінець, дзьоб і сережки. Чорним кольором позначити кігтики і око птаха.

Малюнок своїми руками на Новий рік 2017 олівцем – Дід Мороз в початкову школу


Напередодні новорічних свят в початковій школі нерідко проводять конкурси і огляди дитячого малюнка, на яких хлопці демонструють свої маленькі художні шедеври. Сюжетами для таких робіт можуть служити зимові пейзажі, казкові персонажі і традиційна новорічна атрибутика, але найбільш актуальним, зрозуміло, буде зображення Діда Мороза. Тим паче, що, наслідуючи вказівки цього уроку, рухливого бороданя з мішком подарунків легко і швидко намалює навіть дуже далекий від живопису малюк.

Необхідні матеріали для новорічного малюнка діда морозу в школу

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець HB
  • стирательная гумка
  • лінійка

Покрокова інструкція, як намалювати своїми руками в початкову школу Діда Мороза

  1. На аркуші білого паперу середньої щільності простим олівцем намалювати основу для видимої частини лиця, схожу за формою на водолазну маску. Додатково позначити ніс, очі, рот, брови і широку частину закота шапки.
  2. Домальовувати пишні вуса і довгу огрядну бороду. Під лінійку або від руки прокреслити з боків дві рівні лінії, що відповідають формі шуби Діда Мороза. Зробити окантовку по низу і по центру.
  3. Приступити до деталізації фігури. Спочатку зображувати на шубі рукави з манжетами, потім намалювати одну руку в рукавичці і другу, теж в рукавичці, але зігнуту в кулак. Внизу додати великий мішок з подарунками і зробити так, щоб Дід Мороз тримав його в руці.
  4. У кінці додати декілька легких штрихів і надати бороді об’ємність. Потім стирательной гумкою видалити усі лінії, зображені усередині мішка з подарунками. За бажання розфарбувати фігуру кольоровими олівцями, фломастерами або фарбами. Для цього знадобиться базовий набір кольорів і декілька хвилин часу. Для шуби підійде ясно-блакитний відтінок. Борода, вуса, брови і закоти одягу будуть білими, особа – ясно-рожевим, рот – червоним, а очі – чорним. Для мішка підійде спокійний нейтрально-коричневий або теракотовий колір.

Дитячий малюнок на Новий рік 2017 в садок – Півень поетапно фарбами


У дитячому саду намалювати Півня, символізуючого що настає 2017 рік, не складе ніяких труднощів, якщо скористатися рекомендаціями цього простого уроку. Хлопці з підготовчої і старшої груп без зусиль впораються з такою роботою самостійно. Більше молодшим діткам знадобиться незначна допомога вихователя, але тільки на останньому етапі, коли треба буде зробити чіткий і акуратний контур.

Необхідні матеріали для дитячого новорічного малюнка Півня

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець HB
  • стирательная гумка
  • набір фарб
  • кисть
  • синій фломастер

Покрокова інструкція до поетапного малюнка Півня фарбами

  1. На папері створити первинний нарис тулуба. Приблизно в середині листа ближче до лівого краю зверху вниз намалювати напівовальну лінію, трохи загострити до низу, а потім повести її вгору і зробити трикутні підстави для хвоста. До них примальовувати пишнішу хвостову частину, поділену на пір’я.
  2. У центрі тулуба зображувати крило і зробити на нім три контури для пір’я.
  3. Знизу під тілом намалювати “штанці” і ніжки, що складаються з пальців і задньої шпори.
  4. Домальовувати шию з двох ярусів і голову. Згори зображувати контру гребеня, а попереду – силует дзьоба і борідки.
  5. Зафарбувати тіло птаха світло-оранжевим кольором, крило – жовтим, рожевим і зеленим, пір’я на шийці – синім і бежевим, а голову – жовтим. Червоною фарбою покрити дзьоб, гребінь і бороду, чорною намалювати око на голові.
  6. Ніжки затушувати чорним відтінком, а “штанці” – світло-сірим.
  7. Хвіст прикрасити як можна яскравіше. Основу, прилеглу до тулуба, покрити зеленим кольором, а краї хвоста – синій, червоний, жовтий і рожевий.
  8. Залишити малюнок, щоб він дуже добре висох. Коли це станеться, обвести контур товстим синім фломастером.

Конкурс малюнків до Нового року в школі і дитячому саду – підбірка робіт

У кінці грудня в школах і дитячих садах завжди проводять конкурс малюнка на Новий рік. Такі заходи дають хлопцям можливість проявити фантазію і продемонструвати друзям, учителям і гостям свої художні таланти. Сюжети для своїх робіт юні живописці вибирають самостійно або радяться з педагогами, мамами і папами. Завжди актуальними вважаються зображення Діда Мороза, Снігуроньки, ялинки з іграшками, сніговика і різних казкових персонажів, зроблені олівцями, фарбами або фломастерами. Великим успіхом користуються кольорові зимові пейзажі і композиції, де сім’я відмічає свято, сидячи за новорічним столом.
Не менш популярними є картинки, на яких є присутньою символічна істота, що протегує, згідно зі східними гороскопами, роком, що настає. Що наближається 2017 пройде під знаком Вогняного Півня, тобто що яскраві, барвисті зображення магічного птаха, зроблені учнями своїми руками, будуть цілком доречні на конкурсі дитячих малюнків.
Якщо дитина не має природного таланту живописця, зневірятися не варто. Вам прийдуть на допомогу поетапні уроки, з детальним поясненням усіх тонкощів створення красивого і гармонійного зображення на папері.Тим же, хто не хоче втрачати багато часу на метушню з олівцями і фарбами, допоможе відео, повчальне, як швидко і без зусиль створити по клітинках оригінальне новорічне зображення.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнки олівцем для школи дитячі, як намалювати школу у різних формах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *