Подарунки батькам і гостям на весілля: багато ідей [draft]



Дарувати на весіллі подарунки батькам і гостям було прийнято здавна. За традицією на другий день весілля невістка повинна піднести подарунки батькам нареченого, а також його родичам, оскільки вона після весілля жила у будинку батьків чоловіка. Подарунки слугували  виразом поваги свекрові та свекрусі. Згідно з традицією молодята повинні були покласти ці подарунки на велику тацю. Наречена тримала тацю, а наречений роздавав подарунки гостям. Коли всі гості отримували подарунки, наречена вітала батьків нареченого і просила у них дозволу називати їх мамою і татом.

Сьогодні ця традиція не менш популярна серед молодят.

Що подарувати гостям на весілля?

Спершу потрібно визначитися з кількістю запрошених гостей, а потім, виходячи зі своїх фінансових можливостей, підготувати необхідну кількість подарунків. Краще, якщо подарунки для гостей будуть однаковими, оскільки, по-перше, так Ви нікого не скривдите, а по-друге, підготовка подарунків не потребуватиме багато часу. Що ж подарувати гостям на другий день весілля? Традиційно на весіллі гостям підносять:

  1. Бонбоньєрки – маленька вишукана коробочка, яка може бути зроблена у вигляді скриньки. У цю коробочку зазвичай кладуть декілька смачних цукерок. Її можна прикрасити своїми руками – бісером або різноколірними стрічечками.

  1. Упаковані льодяники або шоколад у вигляді серця.
  2. Чашки, календарики або брелоки, прикрашені пам’ятними написами або фотографіями молодят.

  1. Витончені фоторамки з фотографією винуватців урочистості.

Є багато ідей, як підготувати недорогі, але красиві та смачні подарунки або весільні призи для гостей своїми руками, залежно від сезону святкування весільної урочистості. Наприклад:

  1. Осінь – пора щедрого врожаю різних фруктів і ягід:
  • Можна самостійно випекти або приготувати під замовлення смачні й оригінальні пряники у вигляді листя. Також їх можна розфарбувати в різні осінні кольори, наприклад: жовтий, червоний і помаранчевий.
  • Яблука і груші будуть не лише гарним, але й корисним подарунком. Як прикрасу можна використати невеликі листівки з побажаннями і вдячністю, їх кріплять у вигляді листочка до хвостика.
  • Також як осінній подарунок можна використати невеликі красиво оформлені баночки з різним джемом і дарчим написом.

  1. Зима – Новий рік, ялинка і мандарини:
  • Відмінним подарунком можуть слугувати красиво прикрашені мандарини, які можна покласти кожному гостю біля тарілки.
  • Якщо попереду новорічні свята, то варто подарувати красиві новорічні кулі, на яких можна зробити напис – імена молодят і дату одруження.
  • Невеликі упаковки чаю і випечені кекси слугуватимуть чудовим подарунком у зимову пору року. Після закінчення весілля кожен гість удома питиме смачний чай і згадуватиме Вашу весільну церемонію.
  1. Весна – пробудження природи, перші весняні квіти:
  • Кожному гостеві на весіллі як подарунок можна піднести невеликі букетики пролісків або конвалій.
  • Сукуленти у красиво оформлених горщиках будуть відмінним подарунком для гостей.
  • Ароматне мило або кульки для прийняття ванн із подячною запискою.

  1. Літо – перші смачні ягоди:
  • Невеликі прикрашені кошики з різними ягодами, наприклад: полуницею або черешнею припадуть до душі кожному гостеві.
  • Мило ручної роботи у вигляді квітки також можна подарувати в літню пору року.

Що подарувати батькам нареченого?

До вибору подарунків для батьків нареченого необхідно поставитись відповідально. Подарунок необов’язково має бути дуже дорогим, але й не має перетворюватись на формальну дрібничку. Передусім потрібно пам’ятати, що весільний подарунок для батьків – це вираз вдячності й поваги. Для того, щоб вибрати необхідний подарунок для батьків нареченого, наречена має ще до офіційної весільної церемонії поцікавитися у свого майбутнього чоловіка, що люблять його батьки і чим захоплюються. Знаючи це, можна сміливо приступати до пошуку ідей і подарунків для батьків. Подарунок для батька нареченого:

  • Якщо батько нареченого захоплюється комп’ютерною технікою, то як подарунок чудово підійде – нова клавіатура, принтер або монітор, а якщо у нього немає дотепер комп’ютера, то залежно від фінансової спроможності відмінним подарунком може стати і сам комп’ютер.
  • Якщо ж батько захоплюється садівництвом або городництвом, то можна подарувати йому електро- або бензопилу, газонокосарку або інший необхідний садовий інвентар, який він з великим задоволенням використовуватиме для роботи на присадибній ділянці.
  • Ваш майбутній свекор спортсмен – сміливо можна вибирати йому як подарунок спортивний інвентар: експандер, гантелі, сучасний спортивний костюм або взуття.
  • Якщо батько нареченого завзятий рибалка або мисливець, то подаруйте йому нову вудку або рибальську снасть. До речі, новий намет також буде прийнятий із вдячністю.
  • Універсальним подарунком для будь-якого чоловіка може бути якісний електродриль, набір інструменту, улюблений одеколон, портсигар з подячним написом або нотатник у шкіряній палітурці.

Подарунок для матері нареченого

  • Флакон дорогих парфумів буде чудовим подарунком для матері нареченого.  Обов’язково необхідно дізнатись, яким парфумам вона надає перевагу, уточнити  аромат, торгову марку.
  • Матері нареченого можна подарувати красиву ювелірну прикрасу у вигляді брошки або браслета, що чудово доповнюватиме її гардероб.
  • Красивий шарф також підійде як подарунок, а якщо він буде зв’язаний власноруч, то в такий  спосіб Ви підкреслите свою повагу.
  • Відмінний вибір – набір кришталевих келихів.
  • Можна подарувати оригінальну вазу або картину, але при виборі цього подарунка необхідно врахувати особливості інтер’єру квартири або будинку, де мешкають батьки нареченого.
  • Якщо матір майбутнього чоловіка дуже любить готувати, то новий кухонний комбайн або хлібопіч стануть для неї незамінними помічниками на кухні.

Подарунки на весілля батькам нареченої 

Аналогічні подарунки можна дарувати і батькам нареченої, головне – пам’ятати про те, що нареченому доведеться дуже часто спілкуватися з тещею, тому подарунок для тещі має бути ретельно підібраний. Для цього обов’язково потрібно порадитися зі своєю майбутньою дружиною і бажано спільно вибрати його. Оскільки ніхто краще за наречену не знає чого, саме хоче її матір. Це може бути парфюмерія, ювелірні прикраси або абонемент у спа-салон.
Подарунком для батьків нареченої і нареченого може бути путівка на курорт – вони чудово відпочинуть від весільної метушні, а молоді в цей час зможуть побути наодинці. Як подарунок батькам на весілля Ви можете зняти відеоролик – вдячність батькам. https://www.youtube.com/watch?v=OfWRTaWpffk Пам’ятайте: який би подарунок Ви не вибрали, головне, щоб, незалежно від його цінності, подарунок був зроблений щиро і від чистого серця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: дарування молодим від гостей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *