Як виростити розсаду огірків. Посадка огірків насінням

Напевно усі дачники і городники саджають на своїх ділянках огірки. Ми вам не будемо радити, які сорти краще, а які гірші. Тут кожен вибирає сам, за своїм смаком. Розповімо про хороший спосіб як виростити розсаду огірків і посадити у відкритий ґрунт. Саджати можна сухе і замочене насіння, а деякі пророщують в теплому місці і саджають насіння з “петелькою”. Але є ще спосіб, який, на наш погляд, дуже зручний. Це посадка огірків через розсаду, тільки вирощувати її будемо не удома (тому, що домашня розсада сильно витягується і хворіє при пересадці), а прямо в городі, використовуючи стару бочку або іншу місткість.

Готуємо місце посадки огірків насінням 

Отже, приготуємо місце для наших огірочків будинку. Можна узяти короб із старого заліза розміром метр на метр і заввишки 80 – 100 см. Такий короб можна зробити самим (не обов’язково залізний). Наприклад, із старих дощок збити і згори обтягнути плівкою або руберойдом. Ну, подивитеся уважніше, напевно що те знайдете на своїй ділянці.

Наповнюємо місткість наполовину всяким не потрібним сміттям(якого завжди дуже багато), потім насипаємо сантиметрів 30 хорошої землі, в якій буде рости розсада огірків. Ґрунт має бути легким і родючим. Трохи ущільнюємо, накриваємо парник плівкою на пару днів, щоб земля прогрілася.

Пройшло два-три дні і можна саджати огірки. Робимо борозенки, проливаємо теплим рожевим розчином марганцівки, і розкладаємо насіння на відстані 2 см один від одного. Від краю потрібно пропустити не менше 3 – 4 см (щоб розсада огірків не замерзнула, тому що по ночах буває ще дуже прохолодно). Накриваємо плівкою і все, можна забути про посадку на декілька днів. Через 2 – 3 дні загляньте під плівку, напевно знадобиться полив, а в теплий сонячний день трохи відкрийте трохи плівку для провітрювання. Розсаду теж потрібно буде провітрювати (загартовувати), тому, хоча б на декілька годин в день залишайте відкритим куточок вашої міні теплички.

Тепер не поспішаючи можна приготувати постійне місце зростання огірків. Найголовніше, щоб місце було вибране сонячне, і не занадто низьке (щоб не загнили стебла і корені рослин).

Грядка готова, розсада огірків виросла можна визначати її на постійне місце. Пересаджуємо, коли почне з’являтися перший справжній лист. Акуратно, невеликим совком (підійде стара вилка з 2-ма зубами, але можна узяти і стару ложку чи просто широку тріску) по одній рослині переносимо в готові пролиті марганцівкою лунки, поглиблюємо до розетки листя. Обтискаємо землю і накриваємо грядку плівкою.

Розсада огірків після пересадки на постійне місце приживається на 100%. Якщо вийшло у нас, то обов’язково вийде і у вас! Бажаємо удачі! Тепер і ви знаєте про наш спосіб, як виростити розсаду огірків з насіння і отримати хороший урожай.

посадка огірків, як виростити розсаду огірків, розсада огірків, якщо вийшло трохи сперми прозороі, насіння огірків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *