Вправи для зняття стресу

3076.jpg

Вправа 1. Млин. Мета цієї вправи – зміцнити талію, боки, сідниці і стегна, розслабити нижню частину спини і підтримати гнучкість хребта. Стійте прямо, ноги на ширині плечей, вдихніть, витягаючи руки вгору. Видихніть, повільно згинаючись вперед. Ноги і спина залишаються при цьому прямими. Правою рукою торкаючись лівої ноги, повільно підніміть ліву руку, щоб вона вказувала вгору. Повертайте при цьому тіло. Дихайте нормально, затримайтеся на рахунок ” п’ять”. Повільно опустіть руку і нахиліться вперед, обхопіть ноги і направляйте тіло до ніг. Вдихніть, видихніть, обхопіть праву ногу лівою рукою. Повільно підніміть праву руку і оберніться, щоб на неї подивитися. Дихайте нормально на рахунок ” п’ять”. Опустіть праву руку і розслаблено нахиліться вперед. Обхопіть ноги і наближайте до них тіло. Вдихніть, піднімаючи голову і повільно повертайтеся у вертикальне положення, витягаючи руки над головою. Видихніть, потім розслабтеся. Покладіть руки на талію, великий палець має бути попереду, інші ззаду. Вдихніть, вигинаючись назад, наскільки це можливо. Потім видихніть. Дихаючи нормально, затримаєтеся на рахунок ” п’ять”. Вдихніть, повертаючись в початкове положення. Видихніть, розслабтеся, потім повторіть увесь рух. Не турбуйтеся, якщо спочатку не можете зігнутися. Виконайте вправу настільки, наскільки це можливо для вас.

Вправа 2. Незграбний. Мета цієї вправи – поліпшення форми стегон. Вона також покращує гнучкість колін, зміцнює пальці ніг кісточки і суглоби. Стійте прямо, ноги на ширині приблизно 20 сантиметрів, пальці дивляться вперед. Підніміть руки прямо перед собою паралельно полу. Вдихніть, піднімаючись на кінчиках пальців ніг. Видихаючи, виконаєте присідання так, щоб сідниці торкнулися п’ят. Спина пряма. Дихаючи нормально, затримаєтеся на рахунок ” п’ять”. Вдихніть, поступово піднімаючись з присідання до початкового положення. Видихніть, розслабтеся, потім повторіть увесь рух двічі. Не турбуйтеся, якщо спочатку ви можете зробити цю вправу лише наполовину або почнете задихатися. Головне – тримайте спину прямо. Фіксація погляду на якій-небудь точці на відстані допоможе вам сконцентруватися і зберегти баланс.

Вправа 3. Голова до колін. Мета цієї вправи – поліпшення гнучкості хребта, розслаблення тіла. Стійте прямо, поставте праву ногу приблизно на 50 сантиметрів попереду лівої ноги. Вдихніть, піднімаючи руки над головою, потім з’єднаєте долоні. Коли ви видихаєте, прогніть тіло вперед і вниз, тримаючи спину прямо і не згинаючи ноги в колінах. Продовжуйте дот, поки не досягнете максимально можливої для себе позиції. З часом потрібно добитися торкання підборіддям колін, при цьому долонями торкнутися підлоги з боків лівої ноги. Дихаючи нормально, затримаєтеся в цьому положенні на рахунок ” п’ять”. Вдихніть, піднімаючи голову і повільно повертаючись у вертикальне положення. Видихніть, опускаючи руки, потім розслабтеся. Повторіть те ж, але з іншого боку. Не турбуйтеся, якщо спершу ви не зможете навіть наблизитися до ідеальної позиції. Вигинайтеся настільки, наскільки це можливо без стомлення. Можливо, ви виявите що з одного боку ви можете розтягнутися легше, ніж з іншого. Відмітьте вашу максимальну розтяжку і поставте метою збалансувати обидві сторони.

вправи для зняття стресу, вправи стрес, вправидля зняття стресу, вправидля талії

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *