Чому хлопці і дівчата утримуються від сексу

1989.jpg

Цнотливість і стриманість – два різні вираження, що означають відсутність сексу. Цнотливість – це відмова від будь-яких фізичних або сексуальних стосунків. Стриманість – це відмова від сексу в стосунках, які могли б бути такими. Чому хлопці і дівчата утримуються сексу? Боязнь СНІДУ змусила багато дорослих і підлітків перейти на стосунки, в яких секс відсутній взагалі. Є хлопці і дівчата, як дорослі так і підлітки, що практикують фізичні стосунки без сексу. Те, що утримується від сексу вважається одним з вирішень проблеми СНІДУ(а також вагітності). При стриманості підліток може випробовувати потяг до іншого підлітка і бажання вступити з ним у фізичні відносини, але забезпечивши при цьому свою безпеку. Більшості людей – підлітків і дорослих – подобається можливість вступити у сексуальні відносини. Навіть якщо у них довге утримання від сексу – тижні, місяця або роки, все рівно їм подобається, що така можливість для них відкрита. Люди вибирають цнотливість або стриманість і стосунки без сексу, тому що: при сексуальній близькості з іншою людиною почувають себе дискомфортно, просто не люблять секс і навіть думку про секс, їх моральні або релігійні переконання підтримують сексуальну стриманість, вони бояться заразитися СНІДОМ, ця тема все актуальніша поки не зустрілася відповідна людина.

Стосунки без сексу і невинність

Бути невинним означає, що ти ніколи не вступав у сексуальні відносини. У нас прийнятий, що називається “Подвійний стандарт” для чоловіків і для жінок відносно невинності. Передбачається, що хлопчики дуже чіттєві, а дівчатка ні. Хлопчики шукають сексу без любові, тоді як дівчаткам це заборонено. Цей “подвійний стандарт” створює серйозні проблеми, як, наприклад, хлопчикам вступати у сексуальні відносини, з якою дівчиною… Але треба пам’ятати, що безпечний секс передусім. Для дівчаток багато що залежить від того, невинні вони або ні, тому що у багатьох культурах прийнято, щоб дівчатка залишалися цнотливими до заміжжя. Проте у багатьох підліткових компаніях на дівчаток виявляється тиск, щоб вони якнайскоріше розлучилися з невинністю. Від цього може залежати відношення до неї друзів і подруг: або вона витримала випробування(мала сексуальні відношення), або вона “недоторкана”.

Після вступу в статевий зв’язок нічого не міняється в тілі дівчини за винятком маленького розриву в отворі піхви. Але невинна вона або ні, має велике символічне значення. Її уявлення про себе може змінитися, і це частково залежить від обставин, при яких вона “втратила” свою невинність. Вважається, що хлопчики не мають бути незайманими, і це ставить в скрутне становище тих хлопчиків які просто не хочуть займатися сексом або почувають себе до цього не готовими, або не зустріли ще відповідну дівчинку. Тому вони утримуються.

Хлопчики(а іноді навіть дівчатка) брешуть, прикидаючись, що вони не невинні, щоб справити враження на друзів і не виглядати серед них “білою вороною”. Хтось одного разу сказав, що тваринам повезло, тому що вони не знають, скільки їм років і, отже, на них не лежить обов’язок поводитися “відповідно до свого віку”. Жеребець, якому п’ять років, не випробовує необхідності прикидатися перед приятелями-жеребцями і турбуватися про те, чи не “холодний” він.

Одним словом, у підлітків є серйозні підстави утримуватися від сексу. Вони полягають в тому, щоб трохи краще дізнатися і себе, і інших, кому можна довірити, а кому немає і як прийняти найкраще рішення. Іноді прийняте рішення може зробити тебе щасливим, а іноді ти можеш після про нього пошкодувати. Але насправді не існує способу заздалегідь дізнатися, що ти думатимеш завтра про те, як поступив або не поступив учора. У будь-якому випадку стосунки без сексу існують і в цьому немає нічого поганого. Рано чи пізно довге утримання від сексу хлопців або дівчат дасть про себе знати, коли буде відповідний момент. Не варто нікого винити, ви просто ще не зустріли свою кохану людину, другу половинку. 

відношення підлітків до сексу, Чому дівчата утримуються від сексу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2013 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Дизайн та розробка лендінгів (односторінкових сайтів) у Львові.