Гордість і успіх в житті несумісні

2486.jpg

Не залежно від того, чи досягли Ви успіху або тільки на самому початку шляху, Вам просто необхідно знати, що робити, як поводитися, коли Ви досягніть своєї мети. Здавалося б, досягнення поставленої мети, успіх в житті – велика радість, проте, це ще і величезне випробування, випробування гордістю. І від того, як Ви витримаєте цей іспит, залежить, як складеться Ваше життя в майбутньому, чи зможете Ви і надалі досягати успіху і завойовувати нові вершини. Адже провал може стати, як мінімум зупинкою на досягнутому рубежі, але може привести і до повної відмови від своєї мрії. Випробування гордістю тим важче проходити, чим нижче була самооцінка людини на самому початку шляху. Для тих, хто зробив себе практично з “нікого”, хто розпочав з абсолютного нуля і досяг певних висот, успіх може настільки закрутити голову, що на цій висоті буде від запаморочення просто неможливе утриматися. Ця гордість від успіху буде настільки помітною в усіх його вчинках і рішення, в повороті голови, в стилі спілкування з іншими людьми і навіть в ході, що не помітити цього стане практично неможливо.

А Всесвіт – дуже чутливе середовище, тому, як тільки Ви почнете звеличувати себе над іншими людьми, Всесвіт, дотримуючись основного закону рівноваги, стане скидати Вас вниз, щоб не порушувати цей закон. Напевно, ніхто не сумнівається, на чиїй стороні виявиться перемога, Гордовитість і гордість можуть привести до того, що Ви сформуєте у своїй свідомості занадто завищену про себе думку; Ви втратите свою здатність і бажання продовжувати вчитися; Ви придбаєте манеру зневажливого спілкування з людьми; Ви втратите здатність до зосередженості.

Ви не маєте ніяких прав на гордість собою, оскільки гордість і успіх несумісні. Для досягнення успіху Ви зробили усього лише 5%, усе інше зробив Всесвіт.

Бути гордим для Вас невигідно з декількох причин:

1. Попри те, що Ви були вибрані Всесвітом для реалізації певних завдань, Ваша невірна поведінка може змусити її переглянути свій вибір.

2. Своєю зневажливою поведінкою Ви порушується хороші стосунки з людьми, які підтримували Вас і допомагали Вам, тобто, Ви усвідомлено послабляєте свої тили.

3. Ви примушуєте вселенський закон рівноваги працювати проти Вас

Давайте уважно розглянемо кожного з пунктів.

Якщо подивитися на Вас з точки зору усього Всесвіту, то Ви є лише піщинкою у величезній пустелі. Як це не сумно, але Ви причетні до свого успіху усього лише тим, що захотіли його досягти і не полінувалися виконати ті, що вимагаються від Вас декілька кроків в його напрямі. Основна ж робота була виконана за Вас Всесвітом. Саме він знайшов можливість для Вас утілити в життя Вашу мрію. Саме Всесвіт зробив так, щоб Ви змогли побачити цю можливість. Саме Всесвіт направляв і оберігав Вас на Вашому шляху до успіху. Саме завдяки зусиллям Всесвіту події складалися так, щоб шлях для Вас був простим і необтяжливим. Постарайтеся бути досить скромним і стриманим, не звеличуйте себе вище за інших людей, не хваліться. Пам’ятайте, що кожна людина має свої здібності, а душі людей такі різні і прагнення у усіх свої особисті. Суть Вашого успіху повинна полягати в тому, щоб допомогти іншим людям реалізувати їх мрії. Коли Ви себе хвалите, тим самим Ви знижуєте самооцінку іншої людини, а це нікому не приємно. Оскільки ніхто не любить, щоб його гідність зменшували, навряд чи після такої поведінки у Вас залишиться багато друзів і знайомих.

Якщо людина високо оцінює власні досягнення або навіть переоцінює їх, вона навряд чи захоче читати чужі книги, щоб чому-небудь в них навчитися. Для неї це може здатися нижче її гідності вчитися чому-небудь у кого-небудь, оскільки вона себе вважає достатньо розумною, якщо не найрозумнішим, і достатньо освіченим, якщо не самим утвореним. Саме ця неправдива упевненість у власних знаннях примушує людей припинити вчитися, що назавжди закриває їм шлях до успіху. Ніколи не переставайте вчитися, оскільки цим самим Ви позбавляєте себе можливості йти далі, до нових вершин.

Гордість і висока зарозумілість позбавляють людину зосередженості, і Ви вже в силах не ставитимете перед собою нові цілі, а їх відсутність – це ніщо інше, як початок шляху у зворотному напрямі, тобто геть від успіху. Для того, щоб досягти і утримати успіх, необхідно щодня працювати над самовдосконаленням, щодня дізнаватися щось нове і робити хоч би маленький крок у напрямі успіху. Упокорювання – єдина дієва зброя проти гордовитості і гордості. Тільки упокорювання, будучи усвідомленим знаряддям розуму, здатне утримати його від надмірного зростання, яке не дозволить Вам не лише рухатися далі, але і навіть утриматися на той висоті, яку Ви змогли досягти. Дуже важливо уміти контролювати своє его і свою гордість. Коли Ви відчуваєте, що вони вириваються з-під Вашого контролю, зусиллям волі і, використовуючи знаряддя розуму – упокорювання, поверніть їх в належний стан. Якщо Ви не зможете з ними впоратися самостійно, Всесвіт зробить це за Вас, але навряд чи Вам це сподобається.

Будьте вдячні, не залежно від того, кого Ви вважаєте своїм основним помічником. Це може бути вдячність Всесвіту, Вашому ангелові-хранителеві, Господу Богові, долі. Оскільки саме вдячність є нічим іншим, як найвищим упокорюванням, дякуйте від щирого серця, щиро. Можливо, ці знання ще не є для Вас необхідними, оскільки Ви знаходитеся лише на самому початку свого шляху до успіху, коли-небудь Ви його досягніть і тоді саме ця стаття допоможе Вам витримати найскладніше випробування, дозволить залишитися на вершині, не втративши здатність рухатися вперед. 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2013 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Дизайн та розробка лендінгів (односторінкових сайтів) у Львові.