Деякі секрети ремонту

Ремонт люблять не усі. Багато хто його настільки не любить, що навіть самі ним не займаються, а наймають робітників. Але для тих, хто сам своїми руками робить ремонт в квартирі, перепланування або просто міняє інтер’єр, буде корисно дізнатися деякі секрети ремонту.

Натяжні стелі і їх види. Натяжні стелі – це саме те, що зробить вашу квартиру, офіс неповторними і унікальними. Якщо раніше вам доводилося довго штукатурити, рівняти, фарбувати стелі, то тепер усі вади і недоліки приховають легкі і красиві натяжні конструкції. Натяжні стелі можуть бути простими однорівневими і складними багаторівневими. Під ними можна приховати різні комунікації (електропроводку, вентиляцію). Натяжні стелі і їх види монтуються по різному. Для монтажу натяжних стель Вам знадобитися від двох годин до двох діб, залежно від їх складності. Вони можуть бути з різними вигинами і перепадами, і монтування такої стелі займає набагато більше часу, ніж проста натяжна конструкція.

Ще однією перевагою натяжних стель є те, що їх легко демонтувати і застосовувати в інших приміщеннях. Переконливим аргументом є також і термін служби натяжних стель, він складає двадцять-двадцять п’ять років без додаткових вкладень. Також натяжні стелі не вимагають особливого догляду. Досить протирати їх вологою ганчіркою з використанням стандартних миючих засобів. Дизайн може бути найрізноманітнішим, тут же все залежить від польоту вашої фантазії. Яскраве зоряне небо, тварини, пейзажі – втілення будь-яких ідей для дизайнерів не проблема. Усі види натяжних стель діляться на зварні і безшовні. Зварні (шовні) стелі робляться з плівки ПВХ. Головною перевагою є доступна ціна і різноманітність кольорів і фактур. Вони можуть бути глянцевими і матовими, різноманітних кольорів, імітувати замшу, шкіру і мармур.

Монтуються такі стелі за допомогою спеціального фену під дією тепла, тому при установці зварних стель варто звільнити приміщення від предметів меблів. Шов після закінчення робіт стає практично невидимим. Проте є і недоліки. Одним з них є те, що з часом плівка може розповзтися, її легко подряпати, також вона стає нестійкою до низьких температур. Безшовні стелі мають тканинну основу з натурального шовку або бязі, просякнутої вінілом, поліуретаном або латексом. Їх роблять цілісними без швів, ширина може складати більше п’яти метрів. Часто такі стелі роблять з так званими “блискавками”, що забезпечує доступ до схованих комунікацій. Єдині і досить істотним мінусом їх є дорожнеча. Ви дізналися, які є натяжні стелі і їх види. Застосування натяжних стель додасть елегантності вашому інтер’єру і внесе додатковий затишок у ваш будинок.

Догляд за підлогою і з ламінату. Ламінат – надійний матеріал з великою кількістю переваг. Як правило, він виготовляється з твердого і довговічного матеріалу, що робить догляд за ним досить легким. Для того, щоб очистити підлогу з ламінату, немає необхідності використовувати які-небудь особливі миючі і поліруючі засоби. Буде достатнім тільки пропилососити його і протирти ганчіркою. Як правило, ламінатне покриття зберігає хорошу якість упродовж більш ніж 10 років, проте час його служби може зменшитися, якщо в приміщенні несприятлива температура, вологість і інші умови експлуатації. Більшість виробників надають гарантію довговічної служби таких підлог, впродовж гарантійного терміну їх зовнішній вигляд залишається таким же, яким був при покупці.

Деякі секрети ремонту. Існують деякі правила, дотримання яких допоможе вам збільшити термін служби вашого ламінату. Проводьте сухе прибирання, яке дозволить уникнути засмічення швів піском і іншим брудом Під вологим прибиранням мається на увазі миття підлоги водою, а також витирання його насухо м’якою ганчіркою. В процесі протирання необхідно як можна частіше міняти воду. Немає потреби у використанні поліролів або воску. Рідину, пролиту на поверхню, необхідно негайно витерти. Не застосовуйте грубу тканину і інші тканини, які можуть пошкодити підлогу під час її прибирання. Не слід мочити ламінат, оскільки він може розбухнути від рідини. Від бруду ламінатне покриття починає зношуватися, пошкоджуватися, що негативно позначається на його зовнішньому вигляді. Щоб уникнути подібного, можна покривати підлогу невеликими килимами, намагатися уникати пересувань важких предметів по поверхні підлоги.

Догляд за підлогою з ламінату – справа непроста. Якщо ж ви зіткнулися з ситуацією, коли вам необхідно позбавитися від дрібних подряпин на підлозі, то вам слід придбати в спеціалізованому магазині мастику для ламінату. Але у разі, якщо рівень ушкодження дуже значний, буде розумніше просто замінити пошкоджений сегмент на новий. Сліди від маркерів, фарби або олії можна вивести за допомогою особливого миючого засобу для таких підлог або рідини для зняття лаку. Соки, вино, сироп, кров і інші рідини видаляються нешкідливим засобом, який слід наносити на світлу тканину. Плями воску і інші прилиплі забруднення слід прибирати за наступною схемою: дозвольте речовині застигнути, зіскобліть забруднення і витріть бруд, що залишився.

Збільшуємо площу приміщення, прибираючи лоджію. Житлова площа завжди була болючою темою для росіян. Одним із способів збільшити доступний простір є злиття кімнат і лоджій. Цікаво, що такий спосіб використовують не лише мешканці старих будинків, але і щасливі володарі квартир в новобудовах. Давайте розглянемо цей спосіб. Поширені 3 види зміни приміщення лоджії або балкона: просто скління, скління з утепленням, і, нарешті, приєднання простору балкона або лоджії з попереднім склінням і утепленням. Збільшуємо площу приміщення, розбираючи лоджію. Здавалося б, це ідеальний варіант розширити квартиру, що дозволяє збільшити корисну площу. Проте на ділі таке перепланування доволі складне, тому що його юридичне оформлення передбачає велику кількість технічних, будівельних і інших норм.

У Інтернеті активно обговорюються подібні перепланування, для жителів квартири це безумовний плюс, але для міста і сусідів – це великі проблеми. Відповідно до Житлового кодексу Російської Федерації, будь-яке перепланування квартири дозволяється тільки після схвалення місцевою адміністрацією. Деякі вважають це безглуздою формальністю, проте несанкціоноване збільшення житлової площі може спричинити великі неприємності, пов’язані з технічною безпекою будівлі, а також з порушенням її архітектурного виду. У зв’язку з цим влада намагається активно протистояти будь-якій зміні в структурі будинку, і веде запеклу боротьбу з домовласниками. Але не усіх це зупиняє. Крім того, це питання є актуальним і для жителів новобудов, із вже заскленими балконами. Так що ця тема не втрачає своєї актуальності.

Іншим способом приєднання корисної площі є звернення до приватної фірми, яка спеціалізовано розробляє проекти зміни планування. Ціни на такі послуги різняться, так, наприклад, в Москві вони коштують близько 60000 рублів, і багато москвичів з радістю звертаються до таких фірм. Але деякі роблять перепланування без жодного дозволу і звернення до приватних компаній. І це може спричинити серйозні наслідки, наприклад, примусову оплату спеціальної експертизи, а також розробки відповідного проекту перепланування. Іноді навіть суд може прийнять ухвалу повернути планування в первинний стан, якщо зміни пошкодили зовнішній вигляд будинку або завадили сусідам.

Секрети ремонту

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *