Як поміняти щітки генератора ВАЗ

зоб48

При огляді генератора зверніть увагу на стан його щіток, щіткотримача і контактних кілець. Якщо щітки сильно зношені, то необхідно зробити їх заміну, яка не займе багато часу.

Міняємо щітки на генераторі ВАЗ. Подивіться на вольтметр, який при несправностях в щітках повинен показувати занадто низьку напругу в мережі. Після цього, приготуйте набір гайкових ключів і торцевих голівок, карданний шарнір з подовжувачем і плоскогубці. Щітки на ВАЗ кріпляться в генераторі за допомогою одного болта. Зніміть акумуляторну батарею з автомобіля і рукою спробуйте підібратися до потрібного Вам болта. Для зручності виконання робіт за допомогою плоскогубців від’єднаєте від генератора пластиковий роз’єм, що має одну клему. Також, підлягає зняттю і джгут дротів, підключений до стартера і генератора. Після цього викрутіть болт і витягнете старі щітки. Встановіть нові щітки і спробуйте закрутити болт.

Якщо цей процес здасться Вам не під силу, то підніміть автомобіль на підйомник або за допомогою домкратів. Після цього заберіться під автомобіль і відкрутіть кріплення захисту двигуна, після чого зніміть його. Потім знайдіть гайку, що кріпить генератор і його кронштейн. Стежте за тим, щоб не втратити шайби ущільнювачів. Тепер “заберіться” в капот згори і від’єднаєте ремінь і гайку, що кріпить натяжний кронштейн. Після чого вийміть генератор назовні і від’єднаєте дроти, які кріпляться до генератора в трьох точках. Для цього відсуньте чохол і за допомогою гайкового ключа відверніть кріплення трьох товстих жил, ще один дріт відключіть шляхом від’єднання пластмасової колодки. Останній дріт підключений безпосередньо до контактів щіток. Прикрутіть болт, і нові щітки остаточно встануть на своє місце. Потім зробіть складання в зворотній послідовності. Не забудьте приєднати на свої місця дроти і перевірте працездатність генератора. Тепер вольтметр повинен показувати нормальну робочу напругу, що свідчить про правильність установки.

як поміняти щотки в гінераторі ваз 2106, як помінять щотки на геніратор, Купити щітки до генератора в україні, Заміна читків на генераторі ваз, які повинні бути щітки в генераторі ваз

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *