Як поміняти стійки стабілізатора

зоб60

Найважливішими елементами підвіски сучасного автомобіля є стійки стабілізатора. Вихід їх з ладу не лише позначиться на ходових характеристиках, але і може стати причиною серйозної аварії. Поява стуків в передній частині підвіски при проходженні автомобілем нерівностей може свідчити про необхідність заміни стійок стабілізатора.

Міняємо стійки стабілізатора. Передусім треба уважно віднестися до вибору нових стійок. Ці елементи підвіски не можна купувати “на око”, приймаючи до уваги лише зовнішню схожість по довжині і куту нахилу. Попри те, що більшість стійок стабілізатора візуально схожі, не слід вважати, що вони є взаємозамінними. Купуйте тільки такі стійки, які призначені для Вашої моделі. Для заміни стійок необхідно підвісити автомобіль на підйомнику або домкраті хоч би на одну вісь. Робиться це для того, щоб привести підвіску в рівноважний стан. При підвішуванні тільки одного колеса стабілізатор тягнутиме підвіску вниз і навіть при успішно проведеній процедурі знімання старої стійки правильно встановити нову все одно не вдасться. Щоб відкрутити стійку, захопите ключем грані на кульовому пальці і зафіксувавши інструмент, відверніть стійку. Витягнувши стару деталь, встановіть на її місце нову і наживіть гайки. Не слід закручувати гайки до упору – остаточно затягнути їх можна тільки після того, як машина буде опущена і стійка займе робоче положення.

Будьте особливо уважні до пильовиків, що знаходяться на шарнірах стойки і захищають її від попадання вологи і бруду, що веде до швидкого зношування деталі. Пошкодити пильовик дуже легко, тому стежите за тим, щоб ключ не зірвався при відкручуванні і закручуванні гайок. На заводі зазвичай на стійки надіваються ковпаки транспортувань, які служать для оберігання пильовиків. Їх слід зняти перед установкою, оскільки в осоружному випадку стійка стабілізатора за дуже короткий час знову вийде з ладу.

Корисні поради по зміні стойки стабілізатора: працюючи із стійками стабілізатора, пам’ятайте про те, що якщо для установки деталі треба докласти занадто велике зусилля, швидше за все, Ви щось робите невірно. Завершивши встановлення нових стійок, виконувати схід-розвал немає необхідності, оскільки ці елементи підвіски автомобіля не роблять впливу на кути установки коліс.

заміна стійки стабілізатора церато своими руками, заміна стійок авто ціна, Заміна стойки стабілізатора, стійка стабілізатора як встановити, стійки стабілізатора для авто

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *