Як замінити свічки запалення в авто

2548.jpg

В інструкції по ремонту заміна свічок передбачена після пробігу 60000 км. Але у вітчизняних умовах ця межа може бути значно нижча. Виникають також нештатні ситуації в дорозі, коли може знадобитися термінова заміна свічок запалювання.

Щоб замінити свічки, будуть потрібні:

  • спеціальна голівка для свічок на 16, що має гумову шайбу для фіксації свічки усередині голівки, а також подовжувач (не менше 15 см завдовжки) з комірчиком;
  • шестигранник на 5; плоска викрутка;
  • велика викрутка під хрест.

Для заміни свічок запалювання спочатку зніміть пластикове облицювання двигуна, від’єднавши чотири клямки її кріплення хрестоподібною викруткою. Для цього поверніть їх на 90 градусів у будь-яку сторону. Знайдіть під облицюванням чотири масивні корпуси (пластикових) котушок запалювання. На цій моделі двигуна кожній свічці запалювання належить своя котушка, кожна з яких кріпиться двома болтами з голівкою під шестигранник.

Увага! Кришку знімайте вертикально вгору, не перевертаючи, щоб уникнути втрати однієї з клямок. Підніміть плоскою викруткою сталеві фіксатори(їх чотири, розташовані на корпусах котушок) роз’ємів кожної котушки вгору до упору і від’єднайте роз’єми. Відгвинтіть шестигранником болти, які кріплять котушки запалювання до корпусу голівки блоку циліндрів, і обережно витягніть котушки вгору. Довгий корпус котушки, що має гумовий наконечник, служить для передачі на свічку високої напруги. Самі свічки запалювання знаходяться в колодязях під котушками. Продуйте стислим повітрям колодязі свічок, щоб уникнути попадання бруду і сторонніх предметів в циліндри при їх вивертанні. Виверніть свічки, користуючись для цього спеціальною голівкою, що має насадку, і вийміть їх (голівка має гумовий фіксатор, який утримує свічку від випадання з неї при витяганні).

Встановіть за допомогою тієї ж голівки нові свічки, для чого вставте в голівку нову свічку з невеликим зусиллям (утримуючи свічку за різьбову частину). Свічка повинна увійти до гумової шайби і зафіксуватися в ній. Шайба не дає свічці випасти з голівки при установці в колодязь. Завертайте свічку, обертаючи голівку вручну через подовжувач. Укручування свічки повинне відбуватися без зусиль, щоб не пошкодити різьблення в корпусі голівки блоку циліндрів. Дотягніть свічку остаточно, використовуючи комірчик для затягування. Зусилля затягування свічки вказане в Керівництві по ремонту, а також на упаковці свічки запалювання. Зробіть остаточне складання, виконуючи дії в зворотній послідовності. Переконайтеся, що котушки запалювання “сіли” на свічки перед фіксацією їх болтами. От і все, тепер ви можете самостійно замінити свічки запалювання в легковому автомобілі. Корисні поради стосуються як обслуговування іномарок, так і вітчизняних авто з не принциповою різницею.

як визначити неррацюючу свічку запалення, відео як замінити свічки запалювання в ладі 2110, як замінити свічі в машині, як правильно замінить свечі запалення у автомобілі

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *