Гусениця з паперу і тканини

2796.jpg

Цю іграшку можна запропонувати дитині від року. Весело граючи, малюк вивчає геометричні фігури, колір. Іграшка розвиває дрібну моторику рук, тактильні відчуття. Гусениця з паперу і тканини легко робиться самостійно. Також дитину можна запросити прийняти участь в процесі створення. Дивіться так само інші вироби з паперу своїми руками в цьому розділі.

Щоб зшити гусеницю, знадобляться шматочки кольорових бавовняних тканин, синтепон або інший наповнювач, пряжа, нитки, голка, ножиці, ґудзики. Виріжте з паперу чверть круга, радіус якого 7 см. Це буде викрійка. Потім складете тканину вчетверо, приколіть викрійку і виріжте по контуру. Обметайте круг, що вийшов, швом “через край” або “вперед голку”, відступаючи на 5 мм від краю. Несильно стягніть круг по краях і помістіть всередину наповнювач. Сформуйте щільну кульку, стягніть нитку і зробіть вузлик. Пришийте очки і ніс з ґудзиків або намистини, вишийте рот. Придумайте зачіску з ниток і прикраси – комір, шпильки, капелюшок і ін. Для тулуба приготуйте ще 5-7 кульок із строкатих тканин, а потім зшийте їх разом. В якості наповнювача можна використати крупу (квасоля, рис, гречка), макарони, кульки і тому подібне, тоді гусениця стане хорошою розвиваючою іграшкою для малюка.

Можна зробити друзів першій гусениці. Друзі будуть виготовлені за іншою технологією. Знадобиться фетр різних кольорів, очки, клей, голка з ниткою і ножиці. Виріжте смужку фетру розміром 10 на 4 см. Акуратно надріжте з двох сторін смужку, щоб вийшла бахрома. Приготуйте смуги фетру червоного і зеленого кольорів шириною 3 см. Згорніть їх рулоном і закріпіть клеєм або зшийте. 5 рулонів буде достатньо для тулуба гусениці. З шостого рулону вийде голова, нехай вона буде товща, ніж попередні. Вільний кінець розріжте, щоб вийшли ріжки. Середню частину між ріжками закріпіть клеєм, а ріжки у гусениці нехай вільно звисають. Приклейте на голову очі і рот. Рот є червоним трикутником з фетру. Пришийте голову до краю широкої смуги з бахромою. По черзі пришивайте рулони до смужки з бахромою і один до одного. Весела гусениця готова.

Подібну гусеницю можна виготовити з паперу. З різноколірних вузьких смужок скрутіть і склейте спіралі. З декількох спіралей, прикріплених на картоні один за одним, виходить тулуб. Також скрутите очі. Щоб вийшла спіраль двох і більше кольорів, просто до кінця смуги одного кольору акуратно приклеюйте частину іншого кольору і накручуйте як звичайну одноколірну спіраль. Ця техніка називається квіллінг. Вимагає великої акуратності, зосередження, терпіння.

гусиниця з кольорового паперу, як зробити капелюшок із паперу, вирізати хатку з паперу, Вироби з паперу для дитиною, гусениця з паперу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2014 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Echo.UA Створення сайту Львів.