Як зробити економний ремонт

ремонт

Ви вирішили робити ремонт квартири своїми руками, але ціни у будівельних магазинах приводять вас до повного відчаю? Все можна виправити. Стильність квартири вимірюється не кількістю грошей, а смаком і фантазією її господарів. Ви маєте шанси зробити прекрасний ремонт при мінімумі засобів. Тріщини на стелі можна ліквідувати за допомогою столярного клею і розтертої крейди (чи зубного порошку). Треба розвести клей до консистенції сметани і додати туди крейду. Цією густою сумішшю білого кольору замажте щілини, а надлишки зніміть шпателем або ножем.

Тріщина в шибці забирається ще простіше. Необхідно нанести із зовнішнього боку вікна безбарвний лак тонким шаром. Така плівка не змиється і протримається упродовж двох-трьох років.

Набридло скрипіння підлоги? Це зустрічається досить часто, через надмірну сухість повітря в квартирах з центральним опалюванням. Особливо часто трапляється така неприємність з паркетом або паркетною дошкою. Щоб ліквідовувати цю проблему, треба купити дитячий тальк, який продається у будь-якій аптеці. Засипте його в щілині між скрипучими дошками. Робіть це акуратно, інакше тальк залишиться зверху паркету і при митті утворить білі сліди.

Проблема з кахлем вирішується просто. Плитку, що відлетіла, необхідно очистити, змастити масляною фарбою і притиснути щільно до стіни.

Для остаточного оновлення квартири своїми руками треба переставити меблі. Іноді прибравши або пересунувши якусь громіздку річ або облаштувавши по-іншому кухню, можна значно змінити вигляд приміщення.

При перестановці дотримуйтеся декількох правил. Перше з них полягає в тому, що чим менше меблів, тим краще. Адже в квартирі живете ви, а не ваші меблі. Якщо квартира малогабаритна, то зручніше використати вертикальні комбінації. Якщо кухонні шафки або нижні полиці розмістити по вертикалі до стелі, то можна звільнити хоч би одну стіну, а це візуально зробить приміщення світлішим і більшим. Також запам’ятаєте, що не можна загороджувати вентиляційні отвори і вікна.

Якщо у вас на дачі завалялися дерев’яні меблі або плетені доріжки, що дісталися від бабусі, то вам дуже пощастило. Старі крісла обтягніть недорогим ситцем з яким-небудь милим малюнком – і стиль “кантрі” готовий. Це обійдеться вам недорого, але привнесе новизну до вашого інтер’єру.

Також можна сміливо заощадити на клеях, мастиках і на інших подібних засобах. Наприклад, хвороба багатьох квартир – нерівні підлоги. Не витрачайте гроші на імпортну шпаклівку. Можна порізати або розірвати газети, залити гарячою водою, а через добу перемішати папір, злити воду і відтиснути. Потім влийте, постійно помішуючи, столярний клей до консистенції віконної мастики.

Тепер необхідно сумішшю що вийшла заповнити нерівності і щілини, і після висихання можна фарбувати або стелити підлогове покриття.

Також щоб обклеїти шпалерами кімнату площею приблизно 20-25 кв.м. вам знадобиться усього трішки крохмалю. Щоб отримати клей, в склянку з холодною водою насипте, акуратно помішуючи, крохмаль до отримання маси, що нагадує щось середнє між киселем і мусом. Коли крохмаль розчиниться, вилийте вміст склянки в каструлю з киплячою водою. Води має бути приблизно 5-6 літрів. Перемішайте, не доводячи до кипіння, до отримання рідкого киселю. Тепер клей готовий. Коли він охолоне, можете приступити до роботи. Клею повинно вистачити приблизно на 40-50 кв.м. шпалер.

Таким чином, на ремонті можна заощадити. Але економлячи, не забувайте, що скупий платить двічі! 

Як зробити римонт вкимнатьи, Чим заробити трищину на гарячій стіні, як заробити тріщину на стелі між панелями школа ремонталі, як зробити авто економним, як зробити економніше авто

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *