Як позбутись стресу

3075.jpg

Як звільнитися від стресу

Не думайте, що йога – доля над гнучких істот, досягнення яких Вам ніколи не осилити. Більше 5 тисяч років назад індійські йоги виробили спосіб встановлення балансу між тілом і духом людини. Правильно організоване зайняття йогою звільняють від ментального і фізичного стресу, сприяють очищенню м’язів, суглобів від застійних явищ, а також дарують оптимізм і віру у безмежні можливості свого тіла. Нижче наводяться шість вправ, якщо проробляти їх регулярно, поступово і наполегливо, вони здатні створити справжнє диво.

Робіть вправи в теплій, добре провітреній кімнаті або на свіжому повітрі, якщо є така можливість. Надівайте спеціальний одяг, що не утрудняє руху. Краще всього робити ці вправи вранці, до сніданку. Чи не раніше ніж через дві години після їжі. Ніколи не змушуйте себе, не намагайтеся виконати вправу через силу або зайву напругу. Вміння прийде обов’язково. Головне – не залишати спроб, але не перенапружуватися.

Вправи для зняття стресу

Вправа 1. Бічні розтяжки. Мета цієї вправи – зменшити об’єми і надати тонус талії і бокам. Крім того, вона допомагає розслабити нижню частину спини. Поставте ноги прямо на ширині плечей. Глибоко вдихніть, піднімаючи ліву руку над головою. Видихніть, вигинаючись в праву сторону і ковзаючи правою рукою вниз по правій нозі. Затримайтесь в цьому положенні, дихаючи при цьому нормально. Долічіть до п’яти. У міру прогресу в цій вправі рахунок повинен дійти до десяти. Вдихніть, повільно випрямляючись. Видихніть, опускаючи руку, потім розслабтеся. Повторіть розтяжку з іншого боку, потім повторите усю вправу ще раз в тій же послідовності. Не турбуйтеся, якщо Ваша рука не зможе опуститися занадто низько, коли вона ковзає по нозі. Виконуйте вправу настільки, наскільки можете, без напруженості. Все прийде з часом.

Вправа 2. Човник. Сядьте на килимок. Спина пряма. Ноги і руки витягнуті Вдихніть. Видихніть. Повільно піднімайте ноги, не згинаючи їх в колінах, до тих пір, поки Ви не станете балансувати на сідницях. Замріть, рахуючи до двох, маючи на меті долічити до десяти у міру прогресу в цій вправі. Повільно опустіть ноги. Повторіть двічі. Не турбуйтеся, якщо спочатку Ви виявите, що не можете утриматися в цій позі. Це сильна і складна вправа, тому просувайтеся в ній поступово. Щоб розслабитися після цього, ляжте на спину, підтягніть коліна до грудей і погойдайтеся з одного боку в інший.

Вправа 3. Складаємося вперед і назад. Мета цієї вправи – звільнити напругу тіла і підтримати гнучкість хребта. Вона тонізує задню частину стегон, живіт, область талії. Вона прекрасна для волосся і шкіри, оскільки могутньо посилює кровообіг. Це чудова анти-вікова вправа. Поставте ноги прямо на ширині приблизно 20 сантиметрів, пальці ніг спрямовані вперед. Глибоко вдихніть, повільно піднімаючи руки і вигинаючись вперед. Видихніть повільно через ніс, одночасно з видихом вигинаючи торс вперед, рівно тримаючи спину і не згинаючи ноги в колінах.

Продовжуйте до тих пір, поки не досягнете Вашого максимуму, без напруги, маючи намір поступово зуміти обхопити свої кісточки і доторкнутися підборіддям ніг. Дихаючи нормально, затримаєтеся в цьому положенні, рахуючи до п’яти. У міру прогресу рахунок повинен дійти до десяти. Вдихніть, повільно піднімаючи руки і голову в початкове положення. Витягніть руки над головою і, фіксуючи погляд на великих пальцях рук, повільно потягніться назад, видихаючи в максимальній позиції, дихаючи нормально, затримаєтеся в цьому положенні, злічивши до п’яти. Вдихніть, повільно повертаючись в початкове положення. Видихніть, спокійно опускаючи руки, розслабтеся. Не турбуйтеся, якщо Ви спочатку не можете розтягнутися надто далеко. З часом буде легше.   

як позбутись ран на тілі?

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *